Kako dodati sliko ozadja v WordPress

Ali želite na svojo stran WordPress dodati sliko ozadja? Slike ozadja lahko uporabite, da vaše spletno mesto izgleda bolj privlačno in estetsko prijetno. V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko preprosto dodate sliko ozadja na svoje WordPress spletno mesto.


Kako dodati sliko ozadja v WordPress

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

1. način: Dodajte sliko v ozadju z nastavitvami teme WordPress

Večina brezplačnih in vrhunskih tem WordPress ima podporo za ozadje po meri. Ta funkcija omogoča enostavno nastavitev slike ozadja na vašo WordPress spletno stran.

Če vaša tema podpira funkcijo ozadja po meri, priporočamo, da s to metodo dodate sliko ozadja na svoje mesto WordPress. Če vaša tema ne podpira funkcije ozadja po meri, potem lahko v tem članku uporabite druge metode.

Najprej morate obiskati Videz »Prilagodi strani v vašem WordPress administratorju. S tem boste zagnali program za prilagajanje tem WordPress, kjer lahko med ogledom predogleda v živo predvajate svoje spletno mesto, spremenite različne nastavitve tem.

Možnost slike ozadja v orodju za prilagajanje tem WordPress

Nato morate klikniti možnost “Slika v ozadju”. Plošča se drsi navznoter in vam pokaže možnosti za nalaganje ali izbiro slike ozadja za vaše spletno mesto.

Izberite ozadje

Za nadaljevanje kliknite na gumb za izbrano sliko.

Tako se bo pojavilo pojavno okno za prenos medija WordPress, kamor lahko naložite sliko iz računalnika. Iz medijske knjižnice lahko izberete tudi že naloženo sliko.

Naloži sliko ozadja

Nato morate po nalaganju ali izbiranju slike, ki jo želite uporabiti kot ozadje, klikniti gumb za izbiro slike.

S tem se bo pojavno okno za nalaganje medijev zaprlo in v orodju za prilagajanje teme boste videli predogled svoje izbrane slike.

Nastavitve slike ozadja

Pod sliko si boste lahko ogledali tudi možnosti slike za ozadje. Pod prednastavitvijo lahko izberete, kako naj bo prikazana slika ozadja: polni zaslon, fit zaslon, ponovite ali po meri.

Prav tako lahko izberete položaj slike v ozadju s klikom na spodnje puščice. S klikom na sredino boste sliko poravnali s središčem zaslona.

Ne pozabite klikniti gumba »Shrani & Gumb za objavo na vrhu za shranjevanje nastavitev. To je vse, uspešno ste dodali sliko ozadja na svoje WordPress spletno mesto.

Pojdite naprej in obiščite vaše spletno mesto in si oglejte akcijo.

2. način 2. Dodajte sliko v ozadju po meri v WordPress z uporabo vtičnika

Ta metoda je veliko bolj prilagodljiva. Deluje s katero koli temo programa WordPress in omogoča nastavitev več slik v ozadju. Prav tako lahko nastavite različna ozadja za katero koli objavo, stran, kategorijo ali kateri koli drug odsek spletnega mesta WordPress.

Samodejno so vse slike v ozadju odzivne na celozaslonski in mobilni telefon. To pomeni, da se bo vaša slika ozadja samodejno spreminjala v manjše naprave.

Najprej morate namestiti in aktivirati vtičnik Full Screen Background Pro. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Videz »Celozaslonska slika BG stran za konfiguracijo nastavitev vtičnika.

Ozadje na celotnem zaslonu

Od vas se bo zahtevalo, da dodate svoj licenčni ključ. Te podatke lahko dobite iz e-poštnega sporočila, ki ste ga prejeli po nakupu vtičnika ali iz vašega računa na spletnem mestu vtičnika.

Nato morate za shranjevanje sprememb klikniti gumb za shranjevanje nastavitev. Zdaj ste pripravljeni začeti dodajati slike ozadja na svoje WordPress spletno mesto.

Pojdite naprej in na strani z nastavitvami kliknite gumb »Dodaj novo sliko«. Odprlo se bo zaslon za prenos slike v ozadju.

dodaj novo sliko ozadja

Za prenos ali izbiro slike kliknite gumb za izbiro slike. Takoj, ko izberete sliko, boste na zaslonu lahko videli predogled slike v živo.

Nato morate za to sliko navesti ime. To ime se bo uporabljalo interno, tako da lahko tukaj uporabite karkoli.

Končno morate izbrati, kje želite, da se ta slika uporablja kot ozadje. Celozaslonsko ozadje Pro vam omogoča, da slike postavite kot ozadje po vsem svetu ali pa lahko izbirate med različnimi odseki vašega spletnega mesta, kot so kategorije, arhivi, naslovnica, spletna stran bloga itd..

Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje slike, da shranite svojo ozadje.

Z obiskom lahko dodate toliko slik, kot želite Videz »Celozaslonska slika BG stran.

Če nastavite več kot eno sliko po vsem svetu, bo vtičnik samodejno začel prikazovati slike ozadja kot diaprojekcijo.

Lahko prilagodite čas, ki traja, da slika zbledi, in čas, ko začne slika nove ozadja zbledeti.

Ozadje zbledijo in izginejo nastavitve

Čas, ki ga vnesete sem, je v milisekundah. Če želite, da slika ozadja zbledi po 20 sekundah, morate vnesti 20000.

Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje nastavitev, da shranite spremembe.

Nastavitev slike ozadja za posamezne objave, strani, kategorije itd

Celozaslonski ozadje Pro vam omogoča tudi nastavitev slik ozadja za posamezne objave, strani, kategorijo, oznako itd.

Samo uredite objavo / stran, na kateri želite prikazati drugo sliko ozadja. Na zaslonu za urejanje objav boste pod urejevalnikom objav opazili novo polje »Celozaslonska slika ozadja«.

Dodajanje slike ozadja za eno objavo ali stran

Če želite uporabiti sliko za ozadje za določeno kategorijo, morate obiskati Videz »Celozaslonska slika BG in nato kliknite gumb »Dodaj novo sliko«.

Po nalaganju slike lahko za kontekst, kjer želite prikazati ozadje, izberete »Kategorija«.

Nastavite sliko ozadja za določeno kategorijo

Sedaj vnesite poseben ID kategorije ali polž, kjer želite prikazati sliko. Oglejte si naš vodič o tem, kako najti ID kategorije v WordPressu.

Ne pozabite shraniti slike, da shranite svoje nastavitve.

3. način 3. Dodajte slike ozadja po meri kjer koli v WordPressu s pomočjo CSS

WordPress privzeto doda več razredov CSS v različne elemente HTML na vašem spletnem mestu WordPress. Slike teh ozadij po meri lahko preprosto dodate posameznim objavam, kategorijam, avtorjem in drugim stranem s pomočjo teh CSS razredov, ki jih ustvari WordPress.

Na primer, če imate na svojem spletnem mestu kategorijo, imenovano TV, bo WordPress te razrede CSS samodejno dodal oznaki telesa, ko nekdo pogleda stran kategorije TV.

Z orodjem inspekcije lahko natančno vidite, katere razrede CSS doda WordPress na oznako body.

Za ogled razredov, ki jih je dodal WordPress, uporabite orodje za pregledovanje

Uporabite lahko bodisi kategorijo-tv bodisi kategorijo-4 razreda CSS, če želite samo to stran kategorije kategorizirati drugače.

Na stran z arhivom kategorij dodamo sliko ozadja po meri. Temu CSS boste morali dodati svojo temo.

body.category-tv {
slika ozadja: URL ("http://example.com/wp-content/uploads/2017/03/your-background-image.jpg");
ozadje-položaj: sredinsko središče;
velikost ozadja: platnica;
ozadje-ponovite: brez ponovitve;
pritrditev ozadja: fiksna;
}

Ne pozabite nadomestiti URL-ja slike slike in razreda kategorije s svojo kategorijo.

V posamezne objave in strani lahko dodate tudi ozadja po meri. WordPress doda razred CSS z ID-jem objave ali strani v telesu. Uporabite lahko isto kodo CSS, ki jo preprosto zamenjate .category-tv s posebnim mestom CSS razreda.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako dodati Wordov sliko v ozadju. Morda boste želeli videti tudi naš seznam izjemno koristnih trikov za datoteko funkcij WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map