Kako dodati svoje WordPress spletno mesto v Google Search Console

Eden najpomembnejših korakov pri optimizaciji spletnega mesta WordPress za SEO je njegovo dodajanje v Google Search Console (prej Googlovo orodje za spletne skrbnike).


Google Search Console ponuja posebna orodja za spletne skrbnike, s katerimi lahko lastniki spletnih strani spremljajo in vzdržujejo svojo prisotnost v iskanju in uvrstitev.

V tem priročniku vam bomo pokazali, kako lahko preprosto dodate in preverite svoje WordPress spletno mesto v Google Search Console, imenovanem tudi orodja za spletne skrbnike.

Kako preprosto dodati svoje WordPress spletno mesto v Google Search Console

Kaj je Google Search Console?

Google Search Console je brezplačno orodje, ki ga ponuja Google, s pomočjo katerega lahko lastniki spletnih strani spremljajo prisotnost svojega spletnega mesta v Googlovih rezultatih iskanja.

Pomaga vam spremljati uvrstitve pri iskanju, hkrati pa vas sproti obvešča o napakah na spletnem mestu, težavah z varnostjo in indeksiranju, ki lahko vplivajo na uspešnost iskanja na vašem spletnem mestu.

Če resno razmišljate o rasti svojega spletnega mesta, ga morate od prvega dne dodati v Googlova orodja za spletne skrbnike.

Zato si poglejmo, kako preprosto dodati svoje spletno mesto v Google Search Console.

Dodajanje spletnega mesta WordPress v Google Search Console

Najprej morate obiskati spletno mesto Iskalne konzole Google in klikniti gumb »Začni zdaj«.

Zaženite Google Search Console

Nato se boste morali prijaviti s svojim Google / Gmail računom.

Ko ste prijavljeni, boste morali vnesti URL svojega spletnega mesta.

Za preverjanje spletnega mesta obstajata dva načina: ime domene ali predpona URL-ja. Priporočamo način URL predpone, ker je bolj prilagodljiv.

Dodajte URL spletnega mesta

Upoštevajte, da Google obravnava HTTP in HTTPS kot dva različna protokola. Tudi https://www.example.com in https://example.com štejeta za dve različni spletni strani.

Vnesti morate pravi URL spletnega mesta, ki ga uporablja WordPress.

Če niste prepričani, lahko na enostaven način ugotovite točen URL. Preprosto se prijavite v skrbniško območje programa WordPress in pojdite na Nastavitve »Splošno stran.

Tam boste v polju za naslov spletnega mesta videli URL svojega spletnega mesta.

Kopirajte naslov svojega spletnega mesta s strani nastavitev WordPress-a

Ko v čarovniku za nastavitev orodij za spletne skrbnike vnesete svoj pravi naslov, kliknite gumb »Nadaljuj« in preidete na naslednji korak.

Zdaj boste morali preveriti lastništvo svojega spletnega mesta. Na voljo je več načinov, vendar bomo prikazali metodo oznake HTML, ker je najlažja.

Kopirajte oznako HTML

Kliknite oznako HTML, da jo razširite in nato kopirajte kodo v njej.

Zdaj morate v WordPress dodati to metaoznako za preverjanje spletnega mesta, tako da Google lahko preveri, da ste lastnik spletnega mesta.

Večina učiteljev o WordPressu vas bo usmerila, da samo uredite datoteko header.php v temi WordPress in dodate kodo tik nad oznako.

Vendar ne priporočamo te metode, ker če posodobite ali spremenite temo, bo oznaka HTML izginila.

Google občasno preverja HTML oznako in bo onemogočil vaš dostop do podatkov spletnega mesta v iskalni konzoli, če ne bo mogel najti potrditvene oznake.

Tukaj je opisano, kako lahko Google vedno preveri vaše lastništvo spletnega mesta.

Najprej morate namestiti in aktivirati vtičnik Insert Headers and Footers. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji pojdite na Nastavitve »Vstavite glave in noge strani in prilepite kodo Googlove HTML oznake, ki ste jo prej kopirali, v polje »Skripti v glavi«.

V glavo spletnega mesta dodajte potrditveno oznako HTML

Ne pozabite klikniti gumba »Shrani«, da shranite spremembe.

Zdaj se lahko vrnete v nastavitve Google Search Console in kliknete gumb »Verify«.

Preveri lastništvo

Google Search Console bo zdaj v kodi vašega spletnega mesta poiskal oznako HTML in prikazal sporočilo o uspehu.

Vaše spletno mesto je uspešno dodano na Search Console

Opomba: Če ne vidite sporočila o uspehu, morate počistiti svoj predpomnilnik WordPress. To bo zagotovilo, da bo Google lahko prejel najnovejšo različico vašega spletnega mesta.

To je vse. Svoje spletno mesto ste uspešno dodali v Google Search Console (orodja za spletne skrbnike). Zdaj lahko kliknete povezavo »Pojdi na znamko«, da obiščete nadzorno ploščo Google Search Console.

Nadzorna plošča Google Search Console

Od tu lahko vidite poročila o uspešnosti svojega spletnega mesta in pokritost indeksov.

Preden to storite, povejte Googlu še malo več o vašem spletnem mestu. Tako bo Google malo učinkoviteje preiskal vaše spletno mesto.

Dodajte zemljevid XML na Google Search Console

Zemljevid spletnega mesta XML je datoteka, ki vsebuje vso vsebino vašega spletnega mesta v obliki XML, zato lahko iskalniki, kot je Google, preprosto odkrijejo in indeksirajo vašo vsebino.

Najlažji način za dodajanje spletnega mesta XML na spletno mesto WordPress je namestitev in aktiviranje vtičnika Yoast SEO.

Po aktivaciji pojdite na SEO »Splošno in preklopite na zavihek »Funkcije«. Od tu se morate pomakniti navzdol do možnosti »XML Sitemap« in se prepričati, da je vklopljen.

Možnost spletnega mesta XML v Yoast SEO

Nato morate dobiti povezavo do spletnega mesta XML. Preprosto kliknite ikono vprašalnika poleg možnosti spletnega mesta XML in prikazana bo povezava do spletnega mesta XML.

Oglejte si zemljevid XML

S klikom na povezavo boste prišli do svojega spletnega mesta XML. Od tam lahko preprosto kopirate URL iz naslovne vrstice brskalnika.

Kopirajte svoj URL spletnega mesta XML

Lahko pa neposredno dostopate do spletnega mesta XML tako, da na koncu naslova spletnega mesta dodate sitemap_index.xml. Na primer:

https://www.example.com/sitemap_index.xml

Zdaj, ko imate pripravljen zemljevid spletnega mesta XML, naj Google pomaga, da ga hitro najde.

Preprosto preklopite na nadzorno ploščo Google Search Console in v levem stolpcu kliknite meni Sitemaps.

Dodajte svoj zemljevid spletnega mesta na Google Search Console

Po tem morate v razdelek »Dodaj nov zemljevid spletnega mesta« dodati zadnji del spletnega mesta in kliknite gumb »Pošlji«..

Google bo zdaj dodal vaš URL spletnega mesta na vašo Google Search Console.

To je vse, svoje spletno mesto ste uspešno dodali v Google Search Console.

Naslednji korak je, da se naučite, kako uporabiti zakladnico informacij v Googlovi iskalni konzoli za rast vašega podjetja. Imamo popoln vodnik Google Search Console za začetnike, ki vam pokaže, kako kar najbolje izkoristiti podatke iskalne konzole Google.

Pogosta vprašanja o Google Search Console in WordPress

Potem ko je na tisoče bralcev pomagalo dodati in preveriti svoje spletno mesto v Googlovi iskalni konzoli, smo videli skoraj vsako vprašanje, ki si ga omislite. Tu so odgovori na nekatera najpogostejša vprašanja.

1. Kako lahko naložim datoteko za preverjanje Googlovega HTML v svoj blog WordPress?

Google Search Console omogoča nekaj različnih načinov preverjanja lastništva spletnega mesta. V tem članku smo zajeli najlažjo metodo, ki je uporaba metaoznake za preverjanje Googlovega mesta. Vendar nekateri lastniki spletnih mest raje naložijo datoteko HTML, da preverijo lastništvo spletnega mesta.

Če želite datoteko HTML za preverjanje Googlove iskalne konzole naložiti v WordPress, se boste morali prijaviti v svoj WordPress, ki gosti cPanel ali se povezati s svojim računom gostovanja s pomočjo FTP.

Nato morate datoteko za preverjanje HTML naložiti v / public_html / mapo svojega spletnega mesta. To je korenski imenik, v katerem boste videli druge mape WordPress, kot so / wp-admin /, / wp-content / itd..

2. Ali naj za WordPress uporabim vtičnik za preverjanje spletnega mesta?

Obstaja veliko WordPress vtičnikov, ki so zasnovani posebej za pomoč pri preverjanju Googlovega spletnega mesta. Vendar jih ni treba uporabljati, ker boste verjetno morali preveriti lastništvo nad drugimi orodji in platformami za spletne skrbnike, kot so Bing, Yandex, Pinterest itd..

Veliko bolje je uporabljati vtičnik Insert Headers and Footers, ker vam omogoča dodajanje preverjanja spletnega mesta za vse platforme (v enem samem vtičniku).

3. Kako lahko postanem uporabnik energije Google Search Console?

Googlova iskalna konzola vsebuje veliko koristnih informacij, ki jih lahko uporabite za rast vašega podjetja. Ustvarili smo najboljši vodnik za Google Search Console, ki ga lahko uporabite, da postanete porabnik.

4. Naletim na težave. Ali je na voljo telefonska številka konzole Google Search, s katero se lahko obrnem?

Ne, ni telefonske številke Googlove iskalne konzole, s katero bi se lahko obrnili. Če imate težave z Googlovo iskalno konzolo, lahko uporabite njihov spletni center za podporo. Če imate vprašanja o WordPress-u, se lahko vedno pridružite naši brezplačni skupini za pomoč programa WordPress in postavite svoja vprašanja.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako preprosto dodati svoje WordPress spletno mesto na Google Search Console. Morda boste želeli videti tudi naš vodič o tem, kako pritegniti več prometa na vaše spletno mesto, in našo primerjavo najboljših e-poštnih storitev trženja za mala podjetja.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map