Kako izbrisati svoj WordPress blog

Ali želite izbrisati svoj WordPress blog? Medtem ko je bloganje zabavno, se boste včasih morda radi vsega znebili. Pred kratkim nas je eden od uporabnikov vprašal, ali je mogoče izbrisati njihov blog WordPress. V tem članku vas bomo korak za korakom seznanili s tem, kako varno izbrisati svoj WordPress blog in katere varnostne ukrepe morate sprejeti.


Preden začnemo, je pomembno upoštevati, da obstajata dve vrsti spletnih dnevnikov WordPress. Prva in bolj pogosta je spletna stran WordPress.org, ki jo sama gosti. Druga vrsta so blogi, gosti na WordPress.com. Oglejte si razliko med WordPress.com in WordPress.org.

Opomba: Če želite samo preklopiti z ene platforme na drugo za več svobode, sledite naši vadnici o tem, kako pravilno premikati svoj blog z WordPress.com na WordPress.org.

Izbrišite svoj WordPress blog

Glede na to si poglejmo, kako izbrisati svoj blog WordPress.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

Brisanje bloga WordPress.com

Najprej si bomo ogledali, kako izbrisati svoj blog WordPress.com.

1. korak: Varnostno kopiranje

Ne glede na to, kako ste prepričani o izbrisu svojega spletnega mesta, vedno ustvarite varnostno kopijo, če se v prihodnosti premislite. Ta varnostna kopija bo koristna, če boste kdaj želeli obnoviti svoje spletno mesto.

Na WordPress.com na žalost ni niti enega gumba, s katerim bi lahko pritisnili in prenesli vse svoje podatke. Boste morali ročno varnostno kopirati svoje mesto WordPress.com, tako da greste na nadzorno ploščo v Orodja »Izvozi odsek.

Izvozite svoj spletni dnevnik WordPress.com

Gumb za izvoz vse vsebine izvozi samo vaše objave, strani, kategorije, oznake, komentarje itd. Ne bo varnostnih kopij vaših medijskih datotek in naloženih datotek. Za to boste morali klikniti na Media in ročno prenesti vse datoteke.

2. korak: Brisanje spletnega dnevnika WordPress.com

Povezavo za brisanje svojega spletnega mesta najdete v meniju orodij na nadzorni plošči WordPress.com.

Izbrišite svoj spletni dnevnik WordPress.com

Ko kliknete nanjo, boste morali navesti razlog. Kliknite »Še en razlog«, da nadaljujete z brisanjem svojega spletnega mesta.

Odprlo se bo pojavno okno, v katerega boste morali preveriti, ali ste izvozili svoje podatke. Opozorilo vas bo tudi, da boste z izbrisom spletnega mesta izgubili vse njegove podatke in jih ne boste mogli več uporabljati. Kliknite na potrditveno polje in nato na gumb za brisanje zdaj.

Prepričajte se, da želite izbrisati svoj blog WordPress.com

Prejeli boste potrditveno e-poštno sporočilo in se prepričali, da zahtevate izbris spletnega mesta. Za izbris spletnega dnevnika morate klikniti povezavo za preverjanje znotraj e-poštnega sporočila.

To je vse, vaš blog WordPress.com je izbrisan.

3. korak: Domene po meri

Če ste domeno kupili pri WordPress.com, potem ne boste mogli izbrisati svojega spletnega mesta WordPress.com. WordPress vas bo obvestil, da tega spletnega mesta ni mogoče izbrisati, ker uporablja domeno po meri.

Za dostop do upravitelja domen mora biti vaše spletno mesto aktivno v programu WordPress.com. Na tej točki imate res dve možnosti.

To domeno lahko premaknete v drugega registrarja, kar bo trajalo nekaj dni. Vsak registrator domene, kot so Godaddy, NameCheap, itd., Ima svoja navodila, ki jim lahko sledite.

Lahko pa preprosto naredite svoj spletni dnevnik WordPress.com zaseben.

Preprosto se prijavite na nadzorno ploščo WordPress.com in pojdite na Nastavitve »Branje stran. Pomaknite se navzdol do razdelka Vidnost spletnega mesta in izberite možnost »Želim narediti svoje spletno mesto zasebno …«.

Izdelava zasebnega spletnega mesta WordPress.com

S tem ne boste izbrisali svojega spletnega dnevnika WordPress.com, vendar ne bo javno dostopen. Lahko počakate, da se registracija vaše domene izteče in nato izbrišete svoj spletni dnevnik. Prepričajte se, da vaša domena ni nastavljena na samodejno obnovo v WordPress.com.

Brisanje samostojnega spletnega mesta WordPress.org

Brisanje samostojnega spletnega mesta WordPress.org je pravzaprav veliko enostavnejše, saj imate vso svobodo in popoln dostop do lastnih podatkov.

1. korak: Varnostno kopiranje Preden izbrišete spletno mesto, se prepričajte, da imate popolno varnostno kopijo WordPress-a. Tudi če menite, da tega spletnega mesta ne boste nikoli več obnovili, vam vseeno priporočamo, da varnostno kopirate svoje podatke, samo v primeru, da se premislite.

2. korak: brisanje datotek Prijavite se na nadzorno ploščo cPanel svojega računa gostovanja in poiščite upravitelja datotek.

Uporaba datoteke cPanel filemanager za brisanje vašega spletnega mesta WordPress.org

V upravitelju datotek pojdite v korenski imenik svojega spletnega mesta in izbrišite vse datoteke in mape.

To je vse, kar ste uspešno izbrisali z lastnega spletnega mesta WordPress.org. Nato preprosto prekličite naročnino na gostovanje in končali ste.

Če se kdaj premislite in želite obnoviti spletno mesto, potem je tu vodnik, kako obnoviti WordPress iz varnostnih kopij.

Končne misli

Poudariti želimo, da ko izbrišete spletno mesto, ne pomeni, da je takoj odšel s spleta. Google običajno ustvari predpomnilnik vašega spletnega mesta, ki ostane tam toliko časa, kot želi Google.

Obstajajo tudi projekti, kot je Archive.org, ki poskuša ohraniti splet s sledenjem zgodovinskim spremembam spletnih mest.

Nazadnje obstajajo neželeni pošiljatelji, ki strgajo (kopirajo / kradejo) celotna spletna mesta. Če je bilo vaše spletno mesto razbito, potem vsa ta vsebina še vedno živi, ​​dokler se neželena pošta ne odloči, da jo bo odstranila.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me