Kako namestiti in nastaviti Google upravitelja oznak v WordPressu

Ali želite namestiti Google upravitelja oznak v WordPressu? Niste prepričani, če na svojem mestu WordPress potrebujete Googlovega upravitelja oznak? Ne skrbi. V tem članku vam bomo pokazali, kako pravilno namestiti in nastaviti Google upravitelja oznak v WordPressu in pojasnili prednosti.


Kaj je Google upravitelj oznak?

Google upravitelj oznak

Pogosto morajo lastniki spletnih mest dodati več odrezkov kode, da bi lahko spremljali pretvorbe, promet in zbrali druge analitične podatke.

Z Google upraviteljem oznak lahko preprosto dodate in upravljate vse te skripte z ene same nadzorne plošče.

Obstajajo vgrajene predloge oznak za Google Analytics, Adwords, DoubleClick itd. Upravitelj oznak deluje tudi z več platformami za analitiko in sledenje tretjih oseb.

Poleg tega lahko uporabite HTML po meri, da dodate svoje sledenje ali katero koli drugo kodo, ki jo želite dodati.

Tako prihranite čas dodajanja in odstranjevanja oznak iz kode in ga raje upravljate s preproste nadzorne plošče. Da ne omenjam, vsi ti skripti so naloženi v enem scenariju.

Po tem pa začnimo z Google upraviteljem oznak.

Za ta članek vam bomo pokazali, kako dodati Google Analytics na svoje spletno mesto s pomočjo Google upravitelja oznak.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

Uvod

Pomembno je opozoriti, da je ta priročnik namenjen spletnim mestom WordPress.org, ki jih sam gostuje (glejte razliko med WordPress.com in WordPress.org). Če nimate mesta WordPress, si oglejte naš vodič za namestitev WordPress-a, da ga ustvarite.

Najprej boste morali ustvariti račun Google Analytics za svoje spletno mesto, če tega še niste storili. Sledite navodilom v naši namestitvi programa Google Analytics v WordPress vadnici.

Sledite korakom, navedenim v razdelku »kako se prijaviti za Google Analytics«. Ustavite se, ko dobite kodo za sledenje. Namesto da sledilno kodo dodamo neposredno v WordPress, bomo za to uporabili upravitelja oznak.

Nastavitev Googlovega upravitelja oznak

Zdaj, ko smo pripravljeni dodati Google Analytics, je naslednji korak nastavitev Google upravitelja oznak.

Obiščite spletno mesto Google Tag Manager in se prijavite z istim Google Računom, kot ste ga uporabili v storitvi Google Analytics.

Po prijavi boste prišli na stran z novim računom. Preprosto vnesite ime svojega računa in kliknite na gumb Nadaljuj.

Ustvarjanje računa Google Tag Manager

Zdaj morate v svoj račun dodati posodo. Zabojnik je lahko spletno mesto ali aplikacija na platformi iOS ali Android. V tem primeru bomo uporabili splet.

Za ime vsebnika lahko uporabite domeno spletnega mesta. Za vsak račun lahko dodate več vsebnikov. Ko končate, kliknite gumb za ustvarjanje za nadaljevanje.

Ustvarjanje posode

Google upravitelj oznak bo zdaj ustvaril vaš račun s posodo in videli boste nadzorno ploščo. Izgledalo bi nekako takole:

Armaturna plošča zabojnika

Zdaj je vaš račun Google upravitelja oznak pripravljen, zato je naslednji korak dodajanje nove oznake. To lahko storite s klikom na ustvari novo oznako.

Najprej boste morali izbrati izdelek z oznako. Trenutno je na voljo 20+ predlog za integracijo.

Za zdaj bomo izbrali Google Analytics, vendar lahko vedno dodate več oznak in izberete različne izdelke glede na vaše potrebe. Lahko celo kliknete HTML po meri, da dodate poljubne delčke kode po meri.

Izberite Google Analytics kot izdelek za svojo oznako

Ko izberete Google Analytics, boste morali izbrati med Universal Analytics ali Classic Analytics. Izberite univerzalno analitiko in morali boste navesti svoj ID za sledenje analitike.

Ta sledilni ID je posebna koda, ki Googlu omogoča, da prepozna vaše spletno mesto. Ta ID lahko pridobite tako, da se prijavite v svoj račun Google Analytics in obiščete zavihek Administrator.

Izberite račun in lastnost svojega spletnega mesta in kliknite na sledilne informacije, da ga razširite. Videli boste povezavo s kodo za sledenje.

Iskanje ID-ja za sledenje v storitvi Google Analytics

Če kliknete kodo za sledenje, vas bo odprla stran za sledenje in razkrila tudi vaš ID za sledenje UA.

ID sledenja UA v Google Analytics

Kopirajte ID sledenja za UA in ga prilepite v Google Upravitelj oznak. Pod vrsto skladbe izberite Pogled strani in nato kliknite gumb za nadaljevanje.

Dodaj ID za sledenje

Čarovnik za konfiguracijo oznake vas bo zdaj vprašal, kdaj zaženete to oznako. Izberite vse strani in nato kliknite gumb za ustvarjanje.

Kdaj streljati na oznako

Google upravitelj oznak vam bo zdaj pokazal kodo za sledenje, ki jo morate dodati na svoje WordPress spletno mesto. Kopirati morate to kodo.

Koda upravitelja oznak

Dodajanje kode upravitelja oznak v WordPress

Prva stvar, ki jo boste morali narediti, je namestiti in aktivirati vtičnik Insert Headers and Footers. Po aktivaciji morate obiskati Nastavitve »Vstavite glave in noge.

V WordPress dodajte kodo Google Tag Manager
Prilepite kodo upravitelja oznak v razdelek za glavo in kliknite gumb za shranjevanje, da shranite svoje nastavitve.

Če vtičnika ne želite namestiti, lahko v svojo WordPress temo ali nadrejeno temo dodate tudi kodo Google upravitelja oznak. Preprosto uredite predlogo header.php in kodo takoj prilepite oznaka.

Objavite vsebnik

Oznake v Googlovem upravitelju oznak ne bodo objavljene, dokler ne objavite vsebnika. Obiščite nadzorno ploščo Google upravitelja oznak in nato kliknite gumb za objavo.

Objavite svoje spremembe v Googlovem upravitelju oznak

Ogledate si lahko tudi svoje spletno mesto in Google upravitelj oznak vam bo prikazal oznake, sprožene na vsakem pogledu strani.

Predogled in odpravljanje napak

To je vse, uspešno ste namestili in postavili Google upravitelja oznak za svoje WordPress spletno mesto. Morda boste želeli videti tudi naš vodnik o 7 najboljših analitičnih rešitev za WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map