Kako nastaviti profesionalni e-poštni naslov z Gmailom in G Suite

Po izdelavi spletnega mesta prva stvar, ki jo potrebuje vsak lastnik podjetja, je profesionalni e-poštni naslov z imenom podjetja.


Profesionalni e-poštni naslov vam bo pomagal pridobiti zaupanje pri poslovanju z drugimi podjetji in strankami.

G Suite je Googlov paket produktivnosti, ki vam omogoča uporabo Gmaila s svojim profesionalnim e-poštnim naslovom. V tem članku vam bomo pokazali, kako v Gmailu in G Suite nastaviti profesionalni e-poštni naslov po meri.

Nastavitev profesionalnega e-poštnega naslova z G Suite in Gmailom

Kaj je profesionalni e-poštni naslov?

Profesionalni e-poštni naslov je tisti, v katerem je ime vašega podjetja. Na primer, [email protected] je profesionalni e-poštni naslov.

E-poštni računi na brezplačnih e-poštnih storitvah, kot je [email protected], niso dobri za podjetja, saj ne izgledajo profesionalno. Za vaše stranke in druga podjetja bo profesionalni e-poštni naslov zanesljiv.

Za profesionalni e-poštni naslov boste potrebovali ime domene in spletno mesto. Navodila imamo po korakih, kako izbrati ime domene in kako hitro narediti spletno mesto.

Če že imate ime domene in spletno mesto, potem ste pripravljeni na svoj profesionalni e-poštni naslov.

Zakaj uporabljati G Suite za e-poštni naslov profesionalne blagovne znamke?

Morda razmišljate, zakaj uporabljati G Suite, ko večina podjetij za gostovanje WordPressa ponuja neomejene e-poštne račune z lastnim domenskim imenom?

E-pošta je eno najpomembnejših komunikacijskih orodij za lastnike podjetij. Če zamudite pomembno e-poštno sporočilo, potem lahko škoduje vašemu podjetju.

Večina e-poštnih strežnikov za spletno gostovanje je nezanesljivih, omejujočih, izoliranih in manj varnih. Niti ne bi vedeli, ali je bilo e-poštno sporočilo dejansko poslano.

Tukaj prihajata G Suite in Gmail.

Gmail je vodja v elektronski pošti z 1,5 milijarde aktivnih uporabnikov mesečno. G Suite je Googlov nabor za produktivnost za lastnike podjetij, ki vključuje Gmail in ga že uporablja več kot 4 milijone podjetij in 80 milijonov študentov / učiteljev.

G Suite deluje z lastnim domenskim imenom, ki vam omogoča uporabo Gmaila za ustvarjanje profesionalnega e-poštnega naslova z blagovno znamko.

Tu je nekaj prednosti uporabe G Suite in Gmaila za profesionalni e-poštni naslov:

 • Profesionalni poslovni e-poštni naslov v vaši domeni.
 • Gmailovi zanesljivi filtri za varnost in neželeno pošto.
 • 30 GB – Podvojite shrambo brezplačnega Gmail računa.
 • Upravljajte e-pošto tudi v načinu brez povezave z aplikacijo Gmail na mobilnih napravah.
 • Deluje kjer koli spletno, mobilno, tablično, poimenujete ga.
 • Odlično deluje z Outlookom in lahko celo sinhronizira stare Outlookove račune.
 • Vsak uporabnik lahko ima do 30 vzdevkov e-pošte.
 • Uporabite Google Koledar, Google Hangouts za klepet, video in glasovne klice na svojem poslovnem e-poštnem naslovu.
 • Brez oglasov in 24/7 strokovne podpore, kadar koli potrebujete pomoč.
 • Brezhibno deluje s svojim WordPress spletnim mestom.
 • Najpomembneje je, da so dosegljivi rezultati, da ne bo zamud, da ne pride do neželene pošte.

Zdaj, ko veste, zakaj je uporaba G Suite za profesionalna e-poštna sporočila pomembna, si poglejmo, kako nastaviti G-jevi profesionalni e-naslov z G Suite.

Opomba urednika: G Suite uporabljamo za vse svoje profesionalne e-poštne naslove in iskreno lahko povem, da je najboljše.

Nastavitev profesionalnega e-poštnega naslova z Gmailom (G Suite)

Najprej se morate prijaviti za račun G Suite.

Za vsakega uporabnika stane približno 5 USD / mesec. Če plačujete letno, potem dobite 2 meseca brezplačno (50 USD na leto na uporabnika).

G Suite ponuja tudi brezplačno 14-dnevno preizkusno različico, ki vam omogoča, da preizkusite vse, preden se odločite. V bistvu so vse močne funkcije, ki ste jih bili vajeni Gmail, Drive, Koledar itd. (Zdaj pa je to za vaše podjetje).

Preprosto obiščite spletno mesto G Suite in kliknite gumb Začni za načrt, ki ga želite uporabiti.

Začnite z G Suite

Nato morate vnesti ime svojega podjetja, število zaposlenih in državo, v kateri se nahajate. Za 1 uporabniški račun lahko izberete samo sebe ali pa izberete število zaposlenih.

Izberite uporabnike

Za nadaljevanje kliknite na naslednji gumb.

V naslednjem koraku boste morali vnesti svoje osebne kontaktne podatke, vključno z imenom in e-poštnim naslovom.

Vnesite podatke za stik

Po tem boste morali izbrati ime domene. Če že imate ime domene, kliknite “Da, imam enega, ki ga lahko uporabim”. V nasprotnem primeru kliknite “Ne, potrebujem enega”, da registriram ime domene.

Izberite ime domene

Če morate registrirati novo ime domene, vam bomo za registracijo novega imena domene zaračunali posebej (namig: tukaj je, kako brezplačno registrirati ime domene).

Če uporabljate obstoječe ime domene, boste morali preveriti lastništvo imena domene. Pokazali vam bomo, kako to storiti pozneje v tem članku.

V naslednjem koraku boste z vnosom uporabniškega imena in gesla morali ustvariti uporabniški račun G Suite.

To uporabniško ime bo tudi vaš prvi profesionalni e-poštni naslov, zato morate izbrati uporabniško ime, ki ga želite uporabiti kot svoj profesionalni e-poštni naslov.

Ustvarite svoj prvi uporabniški račun G Suite

Uspešno ste ustvarili svoj račun za G Suite. Zdaj lahko kliknete gumb »Pojdi na nastavitev«

Nastavitev računa za Suite je končana

Na zaslonu za namestitev boste morali dodati račun v svoj račun. Če želite ustvariti več računov za svoje zaposlene ali oddelke, lahko to storite tukaj.

Prav tako lahko samo kliknete “Dodala sem vse uporabniške e-poštne naslove” in kliknete naslednji gumb.

Ne pozabite, da lahko v svoj račun vedno dodate več uporabnikov in pozneje ustvarite njihove e-poštne naslove.

Uporabniki so uspešno dodani

Če ste domensko ime registrirali drugje, boste zdaj morali preveriti svoje lastništvo nad domenskim imenom.

Po tem boste videli delček HTML kode, ki ga morate dodati na svoje spletno mesto.

Kopirajte metaoznako, da preverite lastništvo imena domene

Obstajajo tudi drugi načini za preverjanje lastništva vašega spletnega mesta. Datoteko HTML lahko na svoje spletno mesto naložite s pomočjo odjemalca FTP ali aplikacije za upravljanje datotek na nadzorni plošči računa gostovanja.

Če nimate spletnega mesta, potem lahko uporabite tudi metodo MX Record. Ko boste izbrali to metodo, boste videli korak za korakom navodila za to.

Zaradi te vadbe predvidevamo, da že imate blog WordPress, in pokazali vam bomo, kako lahko dodate delček verifikacijske kode HTML v WordPress.

Na novem zavihku brskalnika preklopite na skrbniško območje WordPress, da namestite in aktivirate vtičnik Vstavi glave in noge. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji pojdite na Nastavitve »Vstavite glave in noge strani in prilepite kodo HTML, ki ste jo kopirali iz G Suite, v razdelku »Skripti v glavi«.

Koda za preverjanje spletnega mesta za G Suite in Gmail

Ne pozabite klikniti gumba »Shrani«, da shranite svoje nastavitve.

Zdaj se vrnite na zaslon za nastavitev programa G Suite in kliknite potrditveno polje z napisom »Dodala sem metaoznako na svojo domačo stran«.

Domena potrjena za profesionalni e-poštni naslov z G Suite in Gmail

Nato boste morali vnesti zapise MX za vaše ime domene.

Opomba: MX zapise morate dodati le, če imate obstoječe ime domene in spletno mesto. Uporabnikom, ki so registrirali svoja imena domen prek Googla, ni treba dodajati zapisov MX.

Ker ime vaše domene ni registrirano pri Googlu, bodo vaša e-poštna sporočila dosegla vaše ime domene, ne pa do Googlovih strežnikov.

V nastavitvah imena domene boste morali nastaviti prave zapise MX, da bodo Googlovi strežniki lahko pošiljali in prejemali e-poštna sporočila za vaše podjetje.

Če želite to narediti, se boste morali prijaviti v svoj račun za spletno gostovanje ali na račun registratorjev domen.

Pokazali vam bomo, kako lahko dodate zapise MX v Bluehost, vendar je osnovni koncept enak za vse gostitelje in registratorje domen. V bistvu boste iskali nastavitve DNS pod imenom vaše domene.

Prijavite se na nadzorno ploščo gostovanja Bluehost in kliknite »Domene«. Na naslednji strani izberite ime svoje domene in nato kliknite povezavo »Upravljanje« poleg možnosti urejevalnika cone DNS.

Nastavitve domene

Bluehost bo zdaj odprl urejevalnik območij DNS. Treba se je vrniti na zaslon za nastavitev G Suite in potrditi polje z napisom »Odprl sem nadzorno ploščo mojega imena domene«.

Zdaj vam bo pokazal MX zapise, ki jih morate vnesti. Videli boste tudi povezavo do dokumentacije, ki prikazuje, kako dodati te zapise na desetine ponudnikov storitev gostovanja in domene.

Spodaj je opisano, kako boste te podatke dodali v nastavitve DNS Bluehost:

Dodajanje zapisov MX v ime vaše domene

Kliknite gumb »Dodaj zapis«, da ga shranite. Po tem ponovite postopek za dodajanje vseh pet vrstic kot MX zapisov.

Ko končate, se vrnite na nastavitev G Suite in potrdite polje poleg možnosti »Ustvaril sem nove MX zapise«.

Ustvarjeni MX zapisi

Odbrisali se boste, da izbrišete vse obstoječe zapise MX, ki še vedno kažejo na gostovanje vašega spletnega mesta ali registratorja domen.

Če želite to narediti, se morate vrniti v urejevalnik območij DNS in se pomakniti navzdol do razdelka MX records. Videli boste MX zapise, ki ste jih ustvarili prej, skupaj s starejšim zapisom MX, ki še vedno kaže na vaše spletno mesto.

Izbriši stari zapis MX

Kliknite gumb za brisanje poleg starega zapisa MX, da ga izbrišete.

Po tem se vrnite nazaj na zaslon za nastavitev G Suite in potrdite polje z napisom “Izbrisal sem obstoječe zapise MX”.

Shranite zapise MX

Zdaj boste morali shraniti svoje zapise MX. Za nekatere ponudnike, ko dodate zapise MX, so že shranjeni, za druge boste morda morali ročno shraniti zapise MX.

Ko shranite zapise MX, potrdite polje »Shranil sem zapise MX« v nastavitvi G Suite.

Preverite nastavitev domene

Po tem morate za izhod iz čarovnika za nastavitev klikniti gumb »Preveri domeno in nastavite e-pošto«.

Uporaba profesionalne e-pošte z G Suite in Gmailom

Vaš e-poštni račun deluje kot kateri koli drug Gmail račun. Do njega lahko dostopate tako, da obiščete Gmail spletno mesto in se prijavite s svojim e-poštnim naslovom, npr. [email protected]

Račun G G Suite lahko upravljate tudi tako, da obiščete skrbniško konzolo.

G Nadzorna plošča skrbnika Suite

Tu lahko v ime domene dodate / odstranite nove uporabnike. Vsak vaš uporabnik bo imel shrambo 30 GB in vse enake funkcije, vendar ne bo imel dostopa do skrbniške konzole. Te uporabnike lahko kadar koli odstranite.

Odpravljanje težav Nastavitev domene G Suite

Verjetno vaš spletni gostitelj ne uporablja nadzorne plošče, kot smo prikazali na zgornjih posnetkih zaslona.

G Suite ima podrobno dokumentacijo za številne priljubljene ponudnike storitev spletnega gostovanja in registracije domen. Obiščite, nastavite stran zapisov MX (gosti specifične korake) in na seznamu poiščite registra svojega domena ali spletnega gostitelja.

Če na seznamu ne najdete svojega ponudnika storitev, jih lahko prosite neposredno, da vam pomagajo nastaviti G Suite za vaše ime domene.

Upamo, da vam je ta članek pomagal pri nastavitvi profesionalnega e-poštnega naslova z G Suite in Gmailom. Morda boste želeli videti tudi seznam 19 brezplačnih Googlovih orodij, ki bi jih moral uporabljati vsak WordPress bloger.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map