Kako očistiti predpomnilnik v programu WordPress

Pred kratkim nas je eden od naših bralcev vprašal, kako počistiti predpomnilnik v WordPressu?


V spletnem brskalniku, strežniku za gostovanje in vtičnikih za predpomnjenje lahko vsi predvajajo vsebino predpomnilnika, kar vam oteži, da takoj vidite spremembe, ki ste jih naredili na svojem spletnem mestu..

Odstranjevanje predpomnilnika WordPress je tudi prvi nasvet za odpravljanje težav, ki ga pogosto slišite.

V tem članku vam bomo pokazali, kako pravilno očistiti predpomnilnik v WordPressu. V tem priročniku bomo zajeli predpomnilnik brskalnika, predpomnilnik spletnega gostovanja in vrhunske vtičnike za predpomnjenje WordPress.

Kako počistiti predpomnilnik v WordPressu

Kaj je predpomnilnik in kdaj morate počistiti predpomnilnik?

Rešitve za predpomnjenje shranjujejo statično različico vašega spletnega mesta. To omogoča WordPressu, da preskoči izvajanje težjih skript PHP in izboljša hitrost vašega spletnega mesta.

Kako deluje predpomnjenje v WordPressu

Na voljo je veliko različnih vrst predpomnilnih rešitev. Najbolj priljubljeni so WordPress predpomnilni vtičniki, kot sta WP Rocket in WP Super Cache.

Ti vtičniki ponujajo preprost vmesnik za nadzor nad tem, kaj predpomniti, kdaj naj poteče predpomnjena vsebina in čiščenje predpomnilnika na zahtevo..

Upravljavci ponudnikov gostovanja WordPress, kot je WP Engine, izvajajo tudi lastne rešitve za predpomnjenje, tako da vam ni treba namestiti predpomnilnika..

Če uporabljate storitev CDN, kot je MaxCDN, bodo tudi te stregle predpomnjene kopije statične vsebine.

Če za izboljšanje varnosti WordPress uporabljate požarni zid spletne aplikacije, kot sta Sucuri ali CloudFlare, imajo tudi svoj predpomnilnik za pospešitev vašega spletnega mesta in zmanjšanje časa zastojev..

Nazadnje bo večina sodobnih spletnih brskalnikov shranila tudi shranjene različice strani v računalnik.

Namen predpomnilnika je pospešiti spletno mesto in izboljšati splošno uporabniško izkušnjo. Vendar včasih to povzroči, da spremembe, ki jih uvedete, ne vidite takoj, kar lahko povzroči frustracije. V tem primeru boste morali počistiti predpomnilnike, da boste lahko videli spremembe.

Po tem si poglejmo, kako počistite predpomnilnik v WordPressu.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

1. korak: počistite predpomnilnik brskalnika

Najprej morate počistiti predpomnilnik spletnega brskalnika. Večina spletnih brskalnikov lahko shrani statično vsebino, kot so tabele stilov, JavaScript, slike s spletnega mesta, da pospešijo naslednje obiske.

Vendar pa se včasih brskalniki ne zavedajo, da se je spletna stran spremenila. Namesto da bi poiskali novo kopijo, lahko stran še vedno naložijo iz predpomnjene različice, shranjene v vašem računalniku.

Tukaj je, kako boste očistili predpomnilnik brskalnika v brskalniku Google Chrome. Najprej morate klikniti ikono menija in nato izbrati Več orodij »Počisti podatke brskanja.

Počistite predpomnilnik v brskalniku Google Chrome

Prišlo bo do pojavnega okna, v katerem lahko izberete vsebino, ki jo želite odstraniti. Prepričajte se, da je možnost predpomnjenih slik in datotek označena, nato pa kliknite gumb »Počisti podatke brskanja«.

Počistite podatke brskanja v brskalniku Google Chrome

Uspešno ste očistili predpomnilnik brskalnika in zdaj lahko poskusite obiskati svoje spletno mesto. Za več podrobnosti glejte naš vodič, kako očistiti predpomnilnik v vseh večjih brskalnikih.

Če še vedno ne vidite sprememb, ki ste jih izvedli, nadaljujte z naslednjimi koraki v tem članku.

2. korak: Počistite predpomnilnik v predvajalniku za predpomnjenje WordPress

Če na svojem spletnem mestu uporabljate predpomnilnik WordPress, morate počistiti predpomnilnik vtičnikov. Večina vtičnikov za predpomnjenje omogoča, da to preprosto storite na strani z nastavitvami vtičnika.

Počistite predpomnilnik v WP raketi

WP Rocket je najboljši WordPress predpomnilni vtičnik na trgu. Najboljši del uporabe WP Rocket je, da proaktivno gradi predpomnilnik WordPress v ozadju, tako da je uporabnikom vedno na voljo predpomnjena različica.

Prav tako zelo enostavno očistite predpomnilniške datoteke z enim klikom.

Preprosto pojdite na Nastavitve »Raketa WP na strani nadzorne plošče in kliknite gumb »Počisti predpomnilnik«.

Počisti predpomnilnik WP Rocket

WP Rocket bo zdaj za vas očistil vse predpomnjene datoteke.

Počistite predpomnilnik v WP Super Cache

WP Super Cache je priljubljen vtičnik WordPress za predpomnjenje. Omogoča vam čiščenje ali čiščenje vse predpomnjene vsebine z enim klikom.

Morate obiskati Nastavitve »WP Super predpomnilnik strani in kliknite gumb ‘Delete Cache’ ‘.

Brisanje predpomnilnika v WP Super Cache

To je vse, WP Super Cache bo zdaj izbrisal vse predpomnjene datoteke z vašega spletnega mesta.

Počisti predpomnilnik v predpomnilniku W3

W3 Total Cache je še en priljubljen vtičnik WordPress za predpomnjenje. Prav tako omogoča enostavno enostavno čiščenje predpomnilnika z enim klikom.

Pojdite na Zmogljivost »Nadzorna plošča strani in kliknite gumb ‘izprazni vse predpomnilnike.

Prazen predpomnilnik v predpomnilniku W3

W3 Total Cache bo zdaj izbrisal vso predpomnjeno vsebino za vaše spletno mesto.

Počistite predpomnilnik v WP Engine

WP Engine je upravljan ponudnik gostovanja WordPress. Imajo lastno rešitev za predpomnjenje, zato strankam ni treba namestiti predpomnilnika.

Če ne morete opaziti sprememb, ki začnejo učinkovati takoj, lahko predpomnilnik WP Engine enostavno počistite iz svojega skrbniškega področja WordPress.

V skrbniški vrstici morate klikniti element menija WP Engine in nato v razdelku »Splošne« nastavitve klikniti gumb za čiščenje vseh predpomnilnikov.

Počistite predpomnilnik motorja WP

WP Engine bo zdaj očistil ves shranjeni predpomnilnik za vaše WordPress spletno mesto.

Počistite predpomnilnik na Bluehostu

Bluehost je eno najboljših WordPress gostovalnih podjetij v poslu. Ponujajo vgrajeno rešitev za predpomnjenje, ki takoj izboljša vašo uspešnost in hitrost WordPressa.

Svoj predpomnilnik Bluehost WordPress lahko počistite iz skrbniškega področja WordPress.

Preprosto se prijavite v skrbniško območje programa WordPress in v orodni vrstici skrbnika boste opazili gumb »Predpomnjenje«. Preklopite miško in prikazala se vam bo možnost za čiščenje predpomnilnika.

Počistite predpomnilnik WordPress v Bluehostu

Bluehost bo zdaj izbrisal vse datoteke iz svoje predpomnilnice WordPress.

Počisti predpomnilnik v SiteGround

SiteGround je vodilni ponudnik gostovanja WordPress, ki je znan po hitrosti in vrhunski podpori strankam. Ponujajo vgrajeno rešitev za predpomnjenje za izboljšanje uspešnosti vašega spletnega mesta.

Predpomnilnik SiteGround lahko počistite z nadzorne plošče računa gostiteljskega računa, pa tudi z upravnega področja WordPress. Pokazali vam bomo obe metodi.

Počistite predpomnilnik SiteGround z nadzorne plošče gostovanja

Prijavite se na nadzorno ploščo računa gostovanja Hitrost »Predvajanje stran pod orodji spletnega mesta.

Od tu preklopite na zavihek Dinamični predpomnilnik. Kliknite ikono menija poleg imena vaše domene in nato izberite možnost predpomnilnika.

Počistite predpomnilnik na SiteGround

Počistite predpomnilnik SiteGround z nadzorne plošče skrbnika WordPress

Predpomnilnik SiteGround lahko upravljate tudi tako, da namestite in aktivirate vtičnik SG Optimizer. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktiviranju morate v skrbniški orodni vrstici WordPress klikniti gumb Purge SG Cache.

Očistite predpomnilnik SiteGround

Vtičnik bo zdaj izbrisal vaš predpomnilnik WordGress WordPress.

Počistite predpomnilnik v Sucuriju

Če za zaščito svojega spletnega mesta uporabljate požarni zid WordPress, kot je Sucuri, potem imajo tudi svoj sloj predpomnjenja.

Predpomnilnik lahko počistite iz vtičnika Sucuri tako, da greste na Sucuri »WAF v vašem upravnem območju WordPress.

Sucuri Clear predpomnilnik

Bonus nasvet: Če ste pred kratkim premaknili svoje spletno mesto WordPress, boste morda morali očistiti tudi predpomnilnik DNS. Tako boste zagotovili, da boste prejemali posodobljene podatke DNS in dostopali do novejše različice svojega spletnega mesta.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako očistiti predpomnilnik v WordPressu. Morda boste želeli videti tudi naš vodič o tem, kako povečati hitrost in zmogljivost WordPress-a.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map