Kako pravilno posodobiti vtičnike za WordPress (korak za korakom)

Ko zaženete svoj blog in namestite vtičnike, je iz varnostnih razlogov izjemno pomembno, da vtičnike sproti posodabljate. V tem priročniku vam bomo pokazali, kako pravilno posodobiti vtičnike WordPress in kako učinkoviteje upravljati posodobitve vtičnikov..


Kako posodobiti vtičnike WordPress

Zakaj posodobiti vtičnike WordPress?

WordPress vtičniki so kot aplikacije za vaše spletno mesto WordPress. Namestite jih lahko tako, da na vaše spletno mesto dodate nove funkcije in funkcionalnosti, kot so dodajanje obrazcev za stike, fotogalerije, drsniki itd.

Več o vtičnikih WordPress lahko izveste v našem vodniku, kaj so WordPress vtičniki? Kako delujejo?.

Vtičnike ustvarijo tretji razvijalci. Večina jih nenehno izboljšuje vtičnike z dodajanjem novih funkcij, izboljšanjem kakovosti kode in varovanjem. Te spremembe se nato sprostijo kot posodobitve.

Vedno morate posodabljati svoje WordPress vtičnike, da zagotovite, da se te spremembe takoj uporabijo na vašem spletnem mestu. To izboljšuje varnost WordPressa in uspešnost vašega spletnega mesta.

Po tem si poglejmo, kako posodobiti vtičnike WordPress.

Kako pravilno posodobiti vtičnike za WordPress

WordPress ima vgrajen sistem za posodobitev. Samodejno preveri posodobitve in vam pokaže obvestila, ko so na voljo posodobitve za vaše WordPress vtičnike, teme in jedro programske opreme WordPress.

Obvestila o posodobitvi programa WordPress znotraj skrbniškega področja

Posodobitve lahko tudi ročno preverite tako, da obiščete Nadzorna plošča »Posodobitve stran.

Stran s posodobitvami

Ko je na voljo nova posodobitev za vtičnike, boste obvestilo v meniju vtičnikov videli v skrbniški vrstici WordPress.

Te posodobitve lahko namestite tako, da obiščete stran Vtičniki. Pod vsakim vtičnikom boste videli obvestilo, ki ima na voljo posodobitve.

Posodobitve, poudarjene na strani vtičnikov

Za namestitev vsake posodobitve lahko preprosto kliknete povezavo »Posodobi zdaj«.

Skupna posodobitev vtičnikov WordPress

Če na vašem spletnem mestu obstajajo posodobitve za več vtičnikov, boste morda želeli hitro pregledati in posodobiti te vtičnike.

Če želite to narediti, obiščite stran Vtičniki in kliknite povezavo »Posodobi na voljo«.

Prikaže se seznam vseh vtičnikov, ki imajo na voljo posodobitve. Izberete lahko vse, nato pa v spustnem meniju »Skupna dejanja« izberite »Posodobi«.

Vtičniki za posodobitev v velikem obsegu

Preden posodobite, preberite to!

Preden posodobite vtičnik, je pomembno, da kliknete povezavo Prikaži podrobnosti različice, da vidite, kaj je spremenilo avtorja vtičnika.

Tako boste obveščeni o spremembah, če nič ne deluje pravilno.

Če v podrobnostih različice ni posebej navedeno varnostno posodobitev, običajno počakamo en teden, preden posodobimo vtičnik. V tem času se vse napake običajno ujamejo, poročajo in odpravijo.

Če imate spletno mesto z veliko prometa, ki ustvarja veliko potencialnih strank, vam priporočamo, da storite isto.

Kako razveljaviti posodobitev vtičnika WordPress

Včasih posodobitev vtičnika lahko povzroči nepričakovane rezultate, saj nekatere funkcije vtičnika morda ne bodo delovale pravilno.

V tem primeru boste najprej morali deaktivirati vtičnik.

Če lahko dostopate do strani vtičnikov v upravnem območju WordPressa, preprosto kliknite povezavo »Deaktiviraj« pod napačno vstavljenim vtičnikom.

Izključite vtičnike

Po tem lahko namestite vtičnik WP-Rollback. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktiviranju se vrnite na stran Vtičniki in pod vsakim vtičnikom boste lahko videli možnost povratka. S klikom nanj boste lahko vtičnik vrnili na katero koli prejšnjo različico.

Vtičnik za povrnitev v prejšnjo različico

Za podrobna navodila si oglejte naš vodič o tem, kako vrniti WordPress vtičnike.

Če ne morete dostopati do skrbniškega področja WordPress, sledite korakom v našem priročniku o tem, kako deaktivirati vse vtičnike, ko ne morete dostopati do administratorskega območja WordPress.

Nasveti za učinkovitejše upravljanje vtičnikov WordPress

Če upravljate več mest WordPress, boste kmalu ugotovili, da morate vtičnike posodabljati precej pogosto. Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali učinkoviteje upravljati.

Če ste prepričani o vtičnikih, ki jih uporabljate, potem lahko omogočite samodejne posodobitve za vse vaše WordPress vtičnike.

Boljši pristop pa bo nastavitev samodejnih posodobitev samo za izbrane nekaj vtičnikov, ki jim zaupate. Sledite navodilom v našem priročniku, kako bolje upravljati posodobitve WordPress-a.

Če ne upravljate z več WordPress spletnimi mesti, potem lahko nastavite e-poštna obvestila za posodobitve vtičnikov. Tako boste lahko opozorili, ko bo na voljo posodobitev, ne da bi se prijavili na svoje WordPress spletno mesto.

Vedno se prepričajte, da imate na svojem mestu WordPress nastavljen samodejni rezervni vtičnik. Tako boste lahko obnovili svoje WordPress spletno mesto, če bi šlo kaj narobe.

Nenazadnje, če si lahko privoščite upravljano gostovanje v WordPressu, potem je odlika spletnega mesta vsekakor vredna naložbe. Omogoča vam, da preizkusite nove posodobitve vtičnikov v uprizoritvenem okolju, preden začnete v živo. Priporočamo, da uporabite program WPEngine ali SiteGround GoGeek.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako posodobiti vtičnike WordPress. Morda boste želeli videti tudi naš seznam bistvenih WordPress vtičnikov za vaše spletno mesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map