Kako preveriti razpoložljivost domenskih imen (enostavna orodja za iskanje domen)

Izbira domenskega imena je lahko nadvladujoča, ker morate najprej predstaviti idejo, nato pa morate preveriti razpoložljivost domenskega imena.


Ker je že veliko dobrih domen, se začetniki pogosto počutijo zataknjene.

Ne bi bilo lepo, če lahko hitreje preverite razpoložljivost domenskih imen in celo najdete nove ideje?

V tem članku vam bomo pokazali, kako preveriti razpoložljivost domenskega imena z nekaterimi najpreprostejšimi orodji za iskanje domen.

Preverjanje razpoložljivosti domenskega imena z orodji za iskanje domen

1. Domena.com

Domain.com

Domain.com je eden najboljših registratorjev domen na trgu. Ponujajo široko paleto razširitev domen po znižanih cenah in imajo najboljša orodja za upravljanje domen za začetnike.

Najpomembneje je, da imajo močno orodje za iskanje po domeni, s katerim lahko hitro preverimo razpoložljivost domenskega imena. Preprosto pojdite na njihovo spletno mesto in vnesite želene ključne besede ali besedno zvezo.

Preverite razpoložljivost domene na Domain.com

Domain.com bo pokazal, ali je domena na voljo za registracijo. Če je, potem lahko čestitamo, da lahko nadaljujete in se takoj prijavite. Bonus: za dodaten popust uporabite našo kodo kupona Domain.com.

Domena na voljo

Če domena, ki jo iščete, ni na voljo, potem vam bo prikazala različne kombinacije, ki vam bodo v pomoč pri možganski nevihti in ustvarila edinstveno idejo.

Ko najdete ime domene, ga lahko preprosto dodate v košarico in s klikom na gumb ‘Nadaljuj’.

Nadaljujte z registracijo

Na naslednjem zaslonu vnesite svoje podatke za obračun in plačilo, da dokončate nakup.

Nadaljujte s plačilom

2. Imenik

Nameboy Best Generator domen in blogov

Nameboy je eno najstarejših in najbolj zanesljivih orodij za ustvarjanje domenskih imen na trgu.

Če želite hitro ustvariti na desetine idej za ime domene, potem lahko uporabite to orodje. Preprosto vnesite želeno ključno besedo ali besedno zvezo in ustvari seznam imen domen, med katerimi lahko izbirate.

Če si želite ogledati podrobnosti in registrirati ime domene, kliknite katero koli ime domene. Slaba stran je, da vam ne prikazuje takoj razpoložljivosti domenskih imen.

3. IsItWP

Generator domen IsItWP

IsItWP ponuja kup koristnih orodij, kot je varnostni skener WordPress, preverjanje časa delovanja spletnega mesta, generator gesel in močan generator domene.

Generator domen vam omogoča iskanje imena domene s preprosto vnašanjem ključnih besed ali fraz. Nato ustvari več različnih imen domen.

Tako dobite vrsto možnih odločitev. Vendar boste morali klikniti gumb za podrobnosti o pogledu, da se dejansko registrirate ali preverite razpoložljivost imena domene.

4. Blog tiran

Blog tiran

Blog Tyrant je priljubljeno spletno mesto za bloganje z več brezplačnimi orodji, vključno z generatorjem domenskih imen.

Pomaga vam poiskati domenske ideje za izbrano ključno besedo ali besedno zvezo. Če želite videti več podrobnosti, lahko kliknete ime domene ali poskusite z drugo kombinacijo ključnih besed, da dobite še več predlogov za ime domene.

5. Bluehost

Bluehost

Bluehost je eno največjih podjetij za spletno gostovanje na svetu. Če želite spletno mesto izdelati takoj, bo preverjanje razpoložljivosti njihove domene dobra izbira za vas.

Uporabnikom WPBeginner ponujajo brezplačno ime domene in velikodušen popust pri gostovanju WordPressa. V bistvu boste lahko ustvarili spletni dnevnik ali spletno mesto za 2,75 USD na mesec.

→ Kliknite tukaj, če želite uveljaviti to ekskluzivno ponudbo Bluehost ←

Lahko preprosto obiščete njihovo spletno mesto in kliknete gumb za začetek. Po tem boste morali izbrati načrt.

Izberite načrt

Na naslednjem zaslonu boste morali izbrati ime domene. Vnesite želeno ime domene ali ključne besede, da preverite razpoložljivost.

Preverjevalec domene Bluehost

Če želeno domensko ime ni na voljo, vam bo prikazalo več predlogov za izbiro ali iskanje drugega imena domene.

Ko najdete ime domene, ki vam je všeč, lahko preprosto nadaljujete z nakupom.

6. GoDaddy

GoDaddy

GoDaddy je eno največjih domenskih podjetij na trgu. S pomočjo njihovega spletnega mesta lahko iščete tudi razpoložljivost domenskih imen.

Vendar njihovi predlogi običajno vključujejo vezaje, manj znane in občasne razširitve domen ali premium domenska imena, ki so na voljo za višjo ceno.

Obstaja veliko odličnih alternativ GoDaddy, ki so cenejše in bolj zanesljive.

Kako izbrati popolno ime domene?

Mnogi začetniki težko najdejo popolno ime domene. Več kot 350 milijonov domenskih imen je že registriranih in zdi se, da so vsa dobra že vzeta.

Če želeno ime domene ni na voljo, se boste morali ustvariti. Tu je nekaj hitrih nasvetov, ki vam bodo pomagali najti popolno ime domene za vaše spletno mesto.

  • Držite se domen .com in ne izberite nove razširitve domene
  • Uporabite ključne besede, povezane z vašim podjetjem. Oglejte si naš vodič o tem, kako raziskati ključne besede, če želite izvedeti več.
  • Izogibajte se vezajem in številkam v imenu domene. Težje bi črkovali in izgovarjali.
  • Izberite ime domene, ki ga je enostavno zapomniti, ne potrebujete ga za črkovanje in predstavlja vašo blagovno znamko

Za podrobnejše nasvete si oglejte naš celoten vodič o tem, kako izbrati najboljše ime domene.

Našel sem ime domene, kaj zdaj?

Morate ukrepati hitro in registrirati to ime domene.

Vsak dan se registrira na tisoče novih imen domen. Imena domen so donosen posel in ljudje vedno iščejo dobra imena domen, da bi se registrirali in nato preprodajali za boljšo ponudbo.

Če je ideja o vašem imenu domene dobra, obstaja velika možnost, da ne bo več na voljo. Morate samo nadaljevati in registrirati ime svoje domene.

Ali potrebujem spletno mesto, da dobim ime domene?

Ne, ne.

Ime domene lahko registrirate, ne da bi ustvarili spletno mesto. Če želite razumeti, kako sta ti dve stvari povezani, glejte naš vodič o razliki med domenskim imenom in spletnim gostovanjem.

Za izdelavo spletnega mesta se boste morali prijaviti pri ponudniku gostovanja. Tu boste shranili datoteke svojega spletnega mesta.

Imena domen prodajajo registratorji domen. To so podjetja, ki jih ICANN (mednarodni organ, ki upravlja imena domen po vsem svetu) licencira za registracijo domenskih imen.

Za izdelavo spletnega mesta potrebujete tako ime domene kot tudi spletno gostovanje. Če pa še niste pripravljeni izdelati spletno mesto, potem lahko preprosto registrirate ime domene.

Tako boste pridobili lastništvo tega imena domene za licenčno obdobje. Lahko naredite spletno mesto ali zaženete spletno trgovino pozneje, ko boste pripravljeni.

Katero je najboljše orodje za preverjanje razpoložljivosti domenskih imen?

Priporočamo uporabo domene.com kot najboljše orodje za preverjanje razpoložljivosti domenskih imen.

Omogoča vam hitro raziskovanje domenskega imena. Ime domene lahko takoj registrirate, ne da bi obiskali spletno mesto tretje osebe. Ponujajo tudi najlažja orodja za domeno in preprosto območje za upravljanje domen.

Če želite samo raziskati različne ideje o domenskih imenih, vam Nameboy pomaga takoj ustvariti na desetine imen domen s pomočjo ključnih besed ali imena podjetja.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti preveriti razpoložljivost domenskih imen z uporabo pametnejših orodij za iskanje domen. Morda boste želeli videti tudi te preproste spletne poslovne ideje, ki jih lahko začnete z novim domenskim imenom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me