Kako pridobiti brezplačno SSL potrdilo za svoje spletno mesto WordPress (Vodnik za začetnike)

Ali ste vedeli, da Google prikazuje vsa spletna mesta, ki niso SSL, kot “Ni varna”. To pomeni, da če na svojem spletnem mestu ne uporabljate potrdila SSL, boste izgubili zaupanje strank.


Ker SSL certifikat pomaga varovati podatke vašega spletnega mesta, je to dejansko zahteva za sprejemanje plačil v spletu.

Običajno so plačani SSL certifikati precej dragi. Če šele začenjate blog ali izdelujete spletno mesto za samostojno poslovanje, potem verjetno želite, da bodo stroški nizki.

Na srečo obstaja več načinov, kako pridobiti brezplačno SSL potrdilo za znižanje stroškov vašega spletnega mesta. V tem članku vam bomo pokazali, kako enostavno pridobiti brezplačno SSL potrdilo za svoje spletno mesto WordPress in vse nastaviti sami.

Pridobitev brezplačnega SSL certifikata za vaše WordPress spletno mesto

Zajemali bomo tudi naslednje teme:

 • Kaj je SSL potrdilo?
 • Zakaj za svoje spletno mesto WordPress potrebujete potrdilo SSL
 • Kako deluje SSL certifikat, da zaščiti podatke
 • Koliko stanejo SSL certifikati
 • Kako lahko dobite brezplačno SSL potrdilo
 • Kako namestiti brezplačno potrdilo SSL v WordPress

Pripravljeni? Začnimo.

Kaj je SSL?

SSL pomeni Layer Secure Sockets. To je internetni protokol za zagotovitev prenosa podatkov med brskalnikom uporabnika in spletnim mestom, ki ga obiščejo.

Vsak uporabnik interneta prenaša informacije, ko obišče spletna mesta. Ti podatki so pogosto občutljivi, kot so podatki o plačilu, podatki o kreditni kartici ali poverilnice.

Uporaba običajnega protokola HTTP pomeni, da lahko hekerji ugrabijo te podatke. Tukaj prihaja SSL ali HTTPS.

Spletna mesta potrebujejo SSL potrdilo, ki ga je izdal eden od priznanih organov za izdajo certifikatov. To potrdilo je preverjeno in označeno v naslovni vrstici brskalnika uporabnika z znakom zaklepa in HTTPS namesto HTTP.

Naslovna vrstica, ki prikazuje ikono varnostnega ključavnice SSL s HTTP-ji

Ali potrebujem SSL potrdilo za svoje spletno mesto WordPress?

SSL / HTTPS priporočamo za vsa spletna mesta. Vsekakor je to nujno potrebno za vsa spletna mesta, ki zbirajo podatke o uporabnikih, kot so podatki o prijavi, podatki o plačilu, kreditne kartice in drugo.

Če imate trgovino za e-trgovino, spletno mesto za članstvo ali potrebujete uporabnike za prijavo, morate takoj dobiti SSL potrdilo.

Večina spletnih plačilnih storitev zahteva, da vaše spletno mesto uporablja SSL / HTTP, preden lahko prejmete plačila.

Poleg varnosti SSL certifikat ustvarja tudi pozitiven vtis vaše blagovne znamke med vašimi uporabniki. Google priporoča tudi uporabo SSL-ja, raziskave pa kažejo, da se spletna mesta, ki podpirajo SSL, v rezultatih iskanja uvrstijo nekoliko višje.

Nenazadnje, če vaše spletno mesto ne uporablja SSL potrdila, bo Google Chrome svojim uporabnikom pokazal, da vaše spletno mesto ni varno.

V spletnem brskalniku Google Chrome ni prikazana zaščitna nalepka

Ta ikona vpliva na podobo vaše blagovne znamke in zaupanje uporabnika v vaše spletno mesto.

Kako deluje SSL potrdilo?

Zdaj, ko smo razložili, kaj je SSL in zakaj je pomemben, se morda sprašujete, kako SSL certifikat dejansko deluje?

SSL ščiti podatke tako, da šifrira prenos podatkov med brskalnikom uporabnika in spletnim mestom.

Ko uporabnik obišče spletno mesto SSL / HTTPs, njihov brskalnik najprej preveri, ali je potrdilo SSL spletnega mesta veljavno.

Če se vse odjavi, brskalnik uporablja javni ključ spletnega mesta za šifriranje podatkov. Ti podatki se nato pošljejo nazaj na predvideni strežnik (spletno mesto), kjer se dešifrirajo z javnim in skrivnim zasebnim ključem.

Kako deluje SSL za zaščito prenosa podatkov

Koliko stanejo SSL potrdila?

Stroški SSL certifikatov se razlikujejo od enega do drugega potrdila. Njihova cena bi lahko bila od 50-200 dolarjev na leto. Nekateri ponudniki ponujajo dodatne storitve s svojimi certifikati, kar lahko vpliva tudi na stroške vašega SSL potrdila.

Če boste kupili SSL potrdilo, priporočamo uporabo domene.com. So ena največjih storitev registracije domenskih imen na svetu in ponujajo najboljšo ponudbo na SSL potrdilih.

Ponujajo preproste načrte SSL certifikatov, ki se začnejo od 35,99 USD / leto, poleg tega pa prinaša 10.000 USD varnostne garancije, skupaj s pečatom mesta TrustLogo. Ko kupite SSL potrdilo, lahko prosite svojega ponudnika gostovanja, da ga namesti.

Toda preden to storite, preverite, ali lahko SSL certifikat dobite brezplačno.

Kako lahko brezplačno pridobim SSL potrdilo?

Številni lastniki spletnih strani zaradi dodatnih stroškov neradi uporabljajo SSL. Zaradi tega je veliko majhnih spletnih mest izpostavljenih kraji podatkov in informacij.

Neprofitni projekt z imenom Let’s Encrypt se je odločil, da bo to popravil tako, da je ustanovil brezplačni organ za potrdila.

Namen tega organa za potrdila je lastnikom spletnih strani olajšati pridobitev brezplačnega SSL potrdila. Internet postane varnejši kraj, če vedno več spletnih mest začne uporabljati SSL.

Zaradi pomena projekta si je hitro prislužil podporo večjih podjetij, kot so Google, Facebook, Shopify, WordPress.com in številna druga.

Izziv je, da je namestitev brezplačnega potrdila SSL s programom Let’s Encrypt za začetnika uporabnika precej težavna, saj zahteva znanje o kodiranju in znanje strežniških sistemov.

Na srečo vsa najboljša podjetja za gostovanje v WordPressu zdaj ponujajo brezplačen SSL certifikat z vsemi načrti gostovanja (nekateri uporabljajo Let’s Encrypt).

Izbira enega od teh ponudnikov vas bo prihranila od težav, če boste brezplačno namestili SSL certifikat.

Tu so top podjetja WordPress, ki ponujajo brezplačno SSL potrdilo s svojimi načrti gostovanja.

 • Bluehost
 • SiteGround
 • HostGator
 • WPEngine
 • Dreamhost
 • Gostovanje InMotion
 • GreenGeeks
 • iPage
 • Tekoči splet

Če že uporabljate katero od teh podjetij, lahko brezplačno SSL potrdilo vklopite s svoje gostovalne nadzorne plošče. Preprosto se prijavite na nadzorno ploščo cPanel svojega računa gostovanja in se pomaknite navzdol do razdelka »Varnost«.

Omogoči brezplačno SSL potrdilo cPanel

Uporabniki Bluehosta bodo brezplačno možnost SSL našli na strani Moja spletna mesta »Upravljanje spletnega mesta. Od tu lahko preklopite na zavihek varnosti in vklopite brezplačno SSL potrdilo za svoje spletno mesto.

SSL brez Bluehosta

Odvisno od vašega ponudnika gostovanja lahko nadzorna plošča spletnega gostovanja izgleda drugače kot zgornji posnetek. Če imate težave z iskanjem brezplačne možnosti SSL, lahko prosite svojega ponudnika gostovanja, da vam to omogoči.

Če vaše spletno gostovanje ne ponuja brezplačnega SSL-ja, potem lahko preprosto sledite našemu vodiču za preklop vašega gostovanja in premikanje spletnih mest v eno od zgoraj omenjenih podjetij.

Namestitev brezplačnega SSL certifikata in nastavitev WordPress-a

Ko omogočite brezplačno SSL potrdilo, boste morali nastaviti WordPress, da začne uporabljati HTTPS namesto HTTP v vseh svojih URL-jih.

Najlažji način za to je tako, da na svojem spletnem mestu namestite in aktivirate vtičnik Really Simple SSL. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po vklopu bo vtičnik preveril, ali je vaš SSL certifikat omogočen. Po tem bo vklopil HTTP v preusmeritev HTTPS in spremenil nastavitve vašega spletnega mesta, da bo začel uporabljati SSL / HTTP.

SSL omogočen v WordPressu

Če želite zagotoviti, da je vaše spletno mesto popolnoma varno, morate poskrbeti, da se URL-ji vašega spletnega mesta nalagajo s protokolom HTTPS. Res preprost vtičnik SSL to naredi samodejno tako, da določi URL-je, ko se stran naloži.

Tudi če se en sam URL še vedno naloži z varnostnim protokolom HTTP, bodo brskalniki obravnavali celotno spletno mesto kot popolnoma varno.

Povezava ni popolnoma varna

Če želite popraviti te URL-je, boste morali uporabiti orodje za pregled v brskalniku in jih nato nadomestiti s pravilnimi URL-ji HTTP. Če želite več o tem, glejte naše vadnico, kako odpraviti napako z mešano vsebino v WordPressu.

Res preprost vtičnik SSL omogoča zelo enostavno nastavitev brezplačnega SSL certifikata v WordPressu. Zato ga priporočamo vsem začetnikom.

Vendar pa ujame negotove URL-je, ko se stran naloži, kar malo poveča čas nalaganja strani. Zato napredni uporabniki, ki jih skrbi hitrost WordPressa, uporabljajo ročno metodo za nastavitev svojega brezplačnega SSL certifikata.

Ustvarili smo podrobna navodila po korakih, s pomočjo katerih lahko WordPress pravilno preklopite s HTTP na HTTPS (ki prikazuje tako ročno metodo kot metodo vtičnika).

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako pridobiti brezplačno SSL potrdilo za svoje WordPress spletno mesto. Morda boste želeli pogledati tudi naš korak za korakom navodila za ustvarjanje brezplačnega poslovnega e-poštnega naslova za vaše WordPress spletno mesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map