Kako razveljaviti spremembe v WordPressu s popravki objav

Ali ste vedeli, da ima WordPress vgrajeno funkcijo, ki omogoča razveljavitev sprememb in vrnitev na prejšnjo različico objave. Ta funkcija se imenuje Post Revision ali preprosto Revision.


Večina nas pri pisanju dela napake. Včasih si morda želite, da ne bi izbrisali tistega, kar ste napisali prej. Revizije vam omogočajo, da to popravite tako, da se vrnete v čas in razveljavite spremembe.

V tem članku vam bomo pokazali, kako enostavno odpraviti spremembe v WordPressu s popravki po objavi.

Spremembe v programu WordPress enostavno razveljavite s popravki objav

Kaj je revizija po pošti?

WordPress ima močan sistem za shranjevanje zgodovine revizij za vsako objavo ali stran, ki jo pišete.

WordPress za vsak osnutek, na katerem delate, samodejno shrani začasno revizijo. Ta vrsta revizije se imenuje samodejno shranjevanje.

WordPress shrani samodejno shranjevanje vsakih 60 sekund. Prav tako samodejno nadomesti starejšo različico z novim samodejnim shranjevanjem.

Samodejno shranjevanje objav v WordPressu

Funkcija samodejnega shranjevanja vam pomaga obnoviti vsebino, če gre kaj narobe, preden jo lahko shranite. Na primer, če se je vaš brskalnik zrušil ali se je računalnik med pisanjem obesil, lahko obnovite zadnji osnutek iz samodejnega shranjevanja.

WordPress shrani tudi popravke objav vsakič, ko uporabnik klikne gumb za shranjevanje, posodobitev ali objavo. Za razliko od samodejnega shranjevanja so te revizije trajno shranjene v podatkovni bazi WordPress.

Na zaslonu za urejanje objav lahko najdete, brskate in jih vrnete nazaj v katero koli od teh revizij.

Glede na to, poglejmo, kako uporabiti funkcijo popravkov objav, da razveljaviš spremembe v objavah in straneh WordPressa.

Zakaj bi morali uporabljati popravke po pošti

Skoraj vsak uporabnik WordPress-a lahko koristi revizije po objavi. Pisanje odličnih vsebin zahteva veliko nastavitev in urejanj. Revizije objave vam omogočajo, da vidite svoj postopek in si s ptičje perspektive ogledate, kako se je vaša objava razvijala.

Nato lahko preklopite med različnimi stanji osnutka, spremenite in članek naredite kot nalašč za objavo.

Za spletna mesta z več avtorji WordPress revizije objav omogočajo urednikom enostavno upravljanje dela več avtorjev. Lahko si ogledate, kdo je v članek spremenil spremembe, kakšne spremembe in podobno.

Ob tem pa si poglejmo, kako uporabiti revizije objav za izboljšanje svojih objav in strani v WordPressu.

Kako uporabiti objave revizij za razveljavitev sprememb v WordPressu

WordPress prikaže število popravkov na plošči “Document” na zaslonu za urejanje strani / strani.

To lahko najdete na desni strani zaslona urejevalnika objav. S klikom na ‘Revizije’ boste prešli na zaslon popravkov.

Gutenberg WordPress Revizije po objavi

Na zaslonu za revizijo objav bo prikazana zadnja revizija objave z drsno vrstico na vrhu. Z drsnim gumbom na drsni drsni plošči boste prišli do prejšnjih popravkov objave.

Zaslon za revizijo programa WordPress Post

Spremembe v vsaki reviziji bodo poudarjene v zeleni in roza barvi. Na vrhu si lahko ogledate uporabnika, ki je te spremembe spremenil, čas in druge informacije.

WordPress vas bo tudi obvestil, ali je revizija samodejno shranjevanje ali osnutek.

Samodejno shranjeno objavo WordPress

Za premikanje po revizijah lahko uporabite naslednji in prejšnji gumb.

Poleg tega lahko na vrhu potrdite polje »Primerjaj kateri koli dve reviziji«. S tem boste drsni gumb razdelili na dva in vsak gumb lahko odpeljete v drugo revizijo in primerjate razliko med dvema oddaljenima revizijama.

Primerjaj dve reviziji WordPress objav

Če želite obnoviti revizijo, lahko preprosto kliknete Obnovi to revizijo ali Povrni to samodejno shranjevanje.

WordPress bo izbrano revizijo obnovil kot svojo trenutno revizijo po objavi, nato pa jo lahko shranite kot osnutek.

Obnovite revizijo v WordPressu

Upoštevajte, da z obnovitvijo prejšnje različice ne bo izbrisana zadnja različica objave. Namesto tega ga bo WordPress shranil v bazo podatkov kot drugo revizijo.

Uporaba popravkov objav s starim urejevalnikom WordPress

Če še niste nadgradili WordPress-a na Gutenberg in še vedno uporabljate stari klasični urejevalnik, boste v meta meta polju objave na desni plošči zaslona za urejanje objav / strani našli popravke objav..

Brskaj po revizijah objav v programu WordPress Classic Editor

Če si želite ogledati revizije objav, lahko preprosto kliknete povezavo »Brskaj« poleg števila popravkov. Poleg tega revizije objav delujejo podobno tako v klasičnem urejevalniku kot v Gutenbergu.

Omejevanje ali brisanje popravkov objav v WordPressu

Vse revizije objav so shranjene v vaši zbirki podatkov WordPress. Zaradi tega mnogi uporabniki skrbijo, da lahko preveč revizij upočasni njihova spletna mesta.

Ni res.

WordPress preskoči popravke objav, ko kliče na bazo podatkov na sprednji strani. Poišče popravke le na zaslonu za urejanje objav ali ko dejansko brskate o revizijah.

WordPress vam omogoča nadzor, koliko revizij želite ohraniti za članek. Če želite omejiti popravke objav, preprosto dodajte to kodo v datoteko wp-config.php spletnega mesta WordPress.

definiraj („WP_POST_REVISIONS“, 10);

Ne pozabite nadomestiti 10 s številom popravkov, ki jih želite obdržati za vsako objavo.

Lahko tudi izbrišete stare popravke objav. Če ste prepričani, da teh popravkov ne boste nikoli potrebovali, potem jih lahko izbrišete.

Najprej naredite novo varnostno kopijo spletnega mesta WordPress. Tako boste lahko obnovili svoje spletno mesto, če gre kaj narobe.

Nato morate namestiti in aktivirati vtičnik WP-Optimize. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji pojdite na WP-Optimize »Baza podatkov strani in potrdite polje poleg možnosti »Očisti vse popravke objav«.

Očistite popravke po objavi

Zdaj kliknite gumb »Zaženi optimizacijo«, da izbrišete vse popravke objav. Po izbrisu popravkov lahko vtičnik odstranite.

Opomba: Če izbrišete revizije, WordPress ne bo mogel shraniti popravkov za vaše prihodnje objave.

Upamo, da vam je ta članek pomagal razumeti, kako lahko s popravki objav objav prekličete spremembe v WordPressu. Morda boste želeli videti tudi nasvete o ustvarjanju uredniškega koledarja morilca v WordPressu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map