Kako sestaviti seznam e-poštnih sporočil v programu WordPress – Trženje e-pošte 101

Izdelava e-poštnega seznama je vroča tema med blogerji in lastniki malih podjetij. Skoraj vsak strokovnjak vam bo povedal, da sestavite seznam e-poštnih sporočil, vendar večina pozabi pokriti pogosta vprašanja, kot je seznam e-poštnih sporočil? zakaj sestaviti e-poštni seznam? kako sestaviti e-poštni seznam v WordPressu? itd. V tem priročniku za trženje e-pošte bomo obravnavali vse vidike e-poštnih novic in WordPress-a. To vključuje same osnove naprednih trikov, priporočene storitve & vtičniki, skrivni nasveti za povečanje števila prijav in še veliko več.


Trženje e-pošte 101

Ker gre za dolg članek, priporočamo, da sledite spodnji tabeli z vsebino, da se pomikate po članku.

Trženje e-pošte 101

  Kaj je e-poštni seznam?

  Seznam e-poštnih sporočil je sestavljen iz e-poštnih naslovov uporabnikov, ki so se prostovoljno prijavili na vašo spletno stran in prejemali posodobitve po e-pošti v obliki novic ali posebne oblike objav. Omogoča vam redno vzdrževanje stikov z obstoječimi in potencialnimi strankami (dnevno, tedensko, mesečno itd.). Naročnikom lahko pošiljate e-poštna sporočila o ekskluzivnih novicah, objavah v zvezi z izdelkom ali dajete posebne ponudbe.

  Zakaj sestaviti e-poštni seznam?

  Na naših spletnih straneh smo opazili, da elektronska pošta v številu klikov prekaša socialna omrežja. To smo že večkrat preizkusili in vedno dobili enak rezultat. E-poštni naslovi so dobili 10-krat več klikov kot vsi socialni mediji skupaj.

  Zakaj e-pošta deluje tako dobro? Odgovor je preprost: e-pošta je zasebna in osebna. Če to ni dovolj dober razlog, da začnete sestavljati svoj seznam e-poštnih sporočil, potem imamo še veliko več.

  • Zajamčen doseg – Ko uporabljate Twitter ali Facebook, bodo vaši statusi zamujeni zaradi same narave posodobitev twitterja in fb. Vendar ljudje ponavadi preverjajo svojo e-pošto veliko bolj natančno kot njihove časovne razporeditve na družbenih omrežjih.
  • Dostop in lastništvo – Na Twitterju ali Facebooku nimate nobenih podatkov. Kadar koli lahko svoj račun zaustavite in izgubite vse svoje privržence. Kaj pa, če Twitter in FB odideta, češ da ne bosta kmalu, ampak e-poštni seznam je nekaj, česar se lahko držiš. Drugič, niste omejeni na 140 znakov. Svoje omejitve si določite sami. E-poštne novice lahko v svoj blog WordPress vključite veliko bolje kot Facebook ali Twitter (pokazali vam bomo, kako kasneje v tem priročniku).
  • Boljše ciljanje – Najboljši del e-novic je, da ga lahko ciljate lokalno (za ljudi v določenih državah, mestih, zveznih državah). Če izdelek lansirate na izbranih lokacijah, je e-pošta najboljši način, da dosežete svoje naročnike na tej lokaciji.
  • Povečanje prihodkov – Bottom line je, ko imate zagotovljen doseg, boljše ciljanje in pozornost svojih uporabnikov, potem boste zagotovo povečali prihodke.

  Kaj pa družbeni mediji? Vsi ne pošiljajo e-pošte mrtvih in družabni mediji so tam, kjer so vsi?

  Če je bila e-pošta resnično mrtva, zakaj potem vsako spletno mesto za družbene medije zahteva, da imate e-poštni naslov, preden se prijavite?

  E-pošta je v zadnjih dveh desetletjih najbolj zanesljiva oblika elektronske komunikacije in se ni upočasnila.

  Izdelava seznama e-poštnih sporočil je veliko lažja kot gradnja naslovov na Facebooku, Twitterju ali Googlu+.

  Facebook omeji doseg vaših strani na majhen odstotek vaših sledilcev. Podobno se tweeti prikažejo le za določen čas na uporabnikovi časovni premici. Po drugi strani, ko pošljete e-pošto, doseže vse vaše naročnike in ostane v mapi »Prejeto«, dokler ne ukrepajo..

  Ne trdimo, da bi morali opustiti družbena omrežja. Spletna mesta v družabnih omrežjih so odlična za povezovanje uporabnikov, vendar vam bo e-pošta prinesla več obiskovalcev, konverzij in prodaje.

  Nazadnje lahko spletna stran v družabnih medijih izgine ali postane manj priljubljena (se spomnite Myspace?). Ko izginejo, bodo s seboj vzeli vaše privržence. Po drugi strani se e-pošta pojavlja že od zore interneta in je še vedno najbolj priljubljen način, kako ljudje komunicirajo po internetu.

  Kako začeti z gradnjo seznama e-poštnih sporočil?

  Prva stvar, ki jo potrebujete, je zanesljiv ponudnik e-poštnih storitev. Ta podjetja so specializirana za dostavo e-pošte in jih potrebujete, da zagotovite, da vaša e-pošta prispe v mapo »Prejeto« vseh vaših naročnikov (namesto da bi bila vaša e-pošta označena kot neželena pošta).

  Čeprav lahko za pošiljanje e-poštnih sporočil uporabljate WordPress, toplo priporočamo (glejte, zakaj nikoli ne smete uporabljati WordPressa za pošiljanje e-poštnih novic).

  Ti profesionalni ponudniki e-poštnih storitev porabijo veliko denarja in sredstev za svojo infrastrukturo za dostavo e-pošte, s čimer se prepričajo, da se vaša e-pošta ne konča v neželeni pošti vaših naročnikov. Vsa večja podjetja, kot so Facebook, Apple, eBay itd., Uporabljajo storitev trženja drugih proizvajalcev e-pošte.

  Katero storitev trženja e-pošte bi morali uporabiti?

  Tam je veliko odličnih ponudnikov e-poštnega marketinga. Gre za zelo konkurenčno panogo, kar pomeni, da podjetja vedno skušajo ohraniti nizke stroške, hkrati pa ponujajo veliko funkcij. Spodaj je le nekaj ponudnikov, s katerimi imamo delo, in toplo priporočam.

  Stalni stik

  Constant Contact je najboljši ponudnik storitev e-poštnega trženja za vse velikosti podjetij in spletnih mest. Omogoča vam pošiljanje e-poštnih sporočil, upravljanje naročnikov, sledenje e-poštnih sporočil, pregledovanje analitike, nastavitev samodejnih odzivnikov, ustvarjanje čudovitih e-poštnih predlog, ciljne naročnike in delitev testiranja oglaševalskih akcij.

  Najboljši del tega je, da Constant Contact prihaja z dvomesečnim brezplačnim preizkusom. To vam daje dovolj časa, da nastavite svoj seznam e-poštnih sporočil in začnete zajemati e-poštne naslove. Do konca preizkusa bo vaš seznam plačeval sam. Pridruži se brezplačno!

  Opomba: Po preskusnem obdobju morate plačati.

  Aweber

  Aweber je eden izmed najbolj priljubljenih ponudnikov e-poštnih storitev med blogerji in internetnimi prodajalci. Omogoča vam pošiljanje e-poštnih sporočil, upravljanje naročnikov in ponuja odlično sledenje. Poleg tega lahko z enim klikom pošljete tudi zaporedje samodejno oddanih e-poštnih sporočil (samodejni odzivnik), samodejno ustvarite e-poštna sporočila iz najnovejših objav v spletnem dnevniku in ciljne naročnike glede na njihovo dejanje, lokacijo itd..

  S programom Aweber lahko preprosto razdelite predloge za preskusne e-pošte, naslove, barvo naslova, barvo besedila, gumb za pošiljanje besedila in še veliko več. Aweber lahko poskusite za 1 dolar za prvi mesec.

  Nekatere druge, s katerimi smo sodelovali, vključujejo Monitor kampanje, GetResponse, MailChimp itd. Vsi ponujajo podobno funkcionalnost. V glavnem morate primerjati cene in uporabniški vmesnik.

  Kako razviti svoj seznam e-poštnih sporočil v WordPressu?

  Ko se prijavite za ponudnika e-poštnih storitev, je naslednji korak integracija naročnin za e-pošto prek vašega WordPress spletnega mesta.

  Od tega je odvisen uspeh vašega trženja e-pošte.

  Če želite povečati svoje naročnike po e-pošti, morate na svojem spletnem mestu najti popolno mesto, kjer naročniški obrazci delujejo najbolje.

  WordPress Popup, znan tudi kot Ligthbox Popup

  Pojavne okence Lightbox so daleč najvišje obrazce za prijavo, ki jih lahko postavite na svojem spletnem mestu.

  E-poštni obrazec Lightbox v akciji na WPBeginner

  Uspešno smo uporabili pojavno okno v svetlobni plošči na WPBeginnerju in opazili 600-odstotno povečanje svojih naročnikov, ne da bi to vplivalo na uporabniško izkušnjo ali zmanjšanje števila ogledov strani.

  Naš ustanovitelj, Syed Balkhi, je zgradil priljubljen vtičnik WordPress svinec, imenovan OptinMonster, ki vam omogoča ustvarjanje pojavnih oken v WordPressu.

  Najboljši del OptinMonster je tehnologija izhoda. Ta funkcija spremlja uporabnikovo vedenje miške in jim prikazuje samo pojavni oken v tistem trenutku, ko ga bodo zapustili. To se je izkazalo za manj vsiljivo in ponuja najboljšo pretvorbo.

  OptinMonster lahko uporabite tudi za A / B testiranje obrazcev, prikazovanje različnih obrazcev na določenih kategorijah ali straneh in še veliko več.

  Če ste nekdo, ki se nekoliko obotavlja pri uporabi pojavnega okna na svojem spletnem mestu, imamo za vas izziv. Preizkusite ga 14 dni, in če svojih naročnikov ne povečate v velikem številu, ga lahko izklopite.

  Ljudje so pogosto presenečeni, ko vidijo rezultate. Zato se OptinMonster zdaj uporablja na spletnem mestu QuickBooks, blogu Michaela Hyatta in v mnogih drugih uglednih spletnih virih.

  Pridobite OptinMonster zdaj in uporabite kupon WPB10 da bi dobili 10% popusta.

  Plavajoča črta podnožja

  Plavajoča vrstica podnožja je tisto, kar vidite na dnu vsake strani na WPBeginner. To je vrstica, ki se med pomikanjem pomika z uporabnikom.

  O tem, kako lahko ustvarite lepljivo plavajočo vrstico z nogo v WordPressu, smo napisali vadnico.

  V plavajočo vrstico lahko preprosto dodate obrazce za prijavo po e-pošti in tako povečate hitrost optina.

  Za tiste, ki se ne želite ukvarjati z vadbo in prilagajanjem HTML / CSS, imamo vgrajeno v OptinMonster.

  OptinMonster Footer Bar

  Poleg pridobivanja vnaprej izdelanih modelov, ki jih lahko enostavno urejate, ne da bi napisali nobeno kodo, dobite tudi vso moč OptinMonster.

  Na primer, če uporabnik zapre vrstico, se lahko odločite, da vrstico ne bo več pokazal 30 dni ali poljubno obdobje. V različnih kategorijah, objavah ali straneh lahko prikažete različna sporočila.

  Orodne vrstice pretvorijo nekoliko manj kot pojavna okna, vendar so še vedno eden od boljših pretvorb obrazcev za prijavo po e-pošti na vašem spletnem mestu.

  Če uporabljate OptinMonster proti drugemu vtičniku, boste dejansko videli podatke o pretvorbi. Čeprav je dokaj enostavno ustvariti vrstico z nogo (glejte tutorial zgoraj), je težko zbirati podatke, izvajati split-teste itd..

  Pridobite OptinMonster zdaj in uporabite kupon WPB10 da bi dobili 10% popusta.

  Diapozitivi ali Diapozitivi

  Drsni vnosi so obrazci, ki v spodnjem desnem kotu zaslona drsijo s ponudbo za prijavo po e-pošti. Za razliko od statičnih oblik stranske vrstice, te pritegnejo pozornost uporabnika in veljajo za manj nadležne kot pojavni okni.

  OptinMonster Slideins

  Lastniki podjetij se počutijo bolj udobno s to obliko v primerjavi z pojavnimi okni. Čeprav dobi spodobno stopnjo pretvorbe, se ne ujema s pojavnim oknom.

  Obstaja na tone vtičnikov, ki vam omogočajo, da ustvarite drsni obrazec.

  Trije, ki jih priporočamo, so OptinMonster, Qualaroo in Drip.

  Qualaroo in Drip prihajata z mesečnimi naročninami, OptinMonster pa z letno pristojbino.

  Splošne stranske vrstice in obrazci po objavi

  Običajna praksa je, da v stransko vrstico in po objavi postavite obrazec za prijavo po e-pošti.

  Ti obrazci imajo običajno najnižjo konverzijo, vendar večina ljudi tega ne zaveda, ker so ti obrazci vgrajeni v teme.

  Zaradi priljubljenega povpraševanja smo v OptinMonster dodali obrazce predvsem zato, da uporabnikom omogočimo, da svoje sporočilo razdelijo skupaj z dejanskimi rezultati, tako da lahko vidite, kako dobro se obrazci stranske vrstice in po objavah pretvorijo v primerjavi z drugimi vrstami obrazcev.

  Kontaktni obrazci

  Medtem ko naslov bere kontaktne obrazce, govorimo o katerem koli obrazcu WordPress na splošno, tako da vključuje: uporabniške obrazce za prijavo, splošni kontaktni obrazec, zahtevate obrazec za ponudbo, pošljite obrazec za objavo itd..

  V svojem obrazcu lahko kreativno dodate potrditveno polje, ki navaja takole “Da, želim prejemati posodobitve od WPBeginner”. To tehniko smo videli na številnih spletnih mestih velikih blagovnih znamk, kjer bodo imeli dve potrditveni polji, kjer eden pravi, strinjam se s Pogoji storitve, drugi pa pravi, da se prijavite za posodobitve. Običajno je to kodiranje začetnikom nemogoče. Ampak to je bilo enostavno z našim najljubšim vtičnikom WordPress forme: WPForms.

  Z ustvarjalnikom obrazcev za povleci in spusti WPForms lahko preprosto ustvarite toliko oblik, ki jih želite, in uporabite njihove dodatke Aweber, GetResponse ali MailChimp, da v svojem kontaktnem obrazcu omogočite možnost za prijavo. Opomba: Ta dodatek je na voljo za njihov Plus & Pro načrt, zato uporabniki Osnovnega načrta ne dobijo tega dodatka.

  Verjamemo, da je to odličen način za ohranjanje stika s svojimi strankami, če ste oblikovalec ali svetovalec. Uporabite ga lahko kadar koli želite, zato je nebo resnično meja.

  Uporabite ta kupon WPForms, da pridobite 10% popusta.

  Interakcija s svojimi naročniki

  Ko začnete sestavljati svoj seznam e-poštnih sporočil, je ključnega pomena, da sodelujete s svojimi naročniki.

  Priporočite jim, da jim pošiljate redne posodobitve, bodisi tedenske bodisi mesečne.

  Vsaka e-pošta ne sme biti promocijska. Lahko pošljete e-poštna sporočila, ki zahtevajo povratne informacije, dajejo koristne nasvete itd.

  Upamo, da vam je ta vodič za trženje e-pošte 101 pomagal sestaviti seznam e-poštnih sporočil v WordPressu.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
   Like this post? Please share to your friends:
   Adblock
   detector
   map