Kako spremeniti geslo v programu WordPress (Vodnik za začetnike)

Se želite naučiti, kako spremeniti geslo za WordPress? Včasih lahko geslo pozabite ali ga morate zaradi varnosti spremeniti.


Medtem ko je na strani za prijavo izgubljena povezava z geslom, ki vam omogoča ponastavitev gesla, včasih e-poštno sporočilo za ponastavitev gesla WordPress nikoli ne prispe v vašo mapo »Prejeto«, ker vaše podjetje za gostovanje v WordPressu ni pravilno konfigurirano..

V drugih primerih boste zaradi varnostnih razlogov morda morali spremeniti geslo za WordPress za vsakega uporabnika na vašem spletnem mestu.

V tem priročniku za začetnike vam bomo pokazali štiri različne načine, kako spremeniti geslo za WordPress in tako zajeti vsak možni scenarij.

Kako spremeniti geslo v programu WordPress

Preden spremenite geslo za WordPress

Ne moremo dovolj poudariti, da so gesla vaša prva obramba pred poskusi vdora.

Uporabniki pogosto uporabijo šibko geslo, ker si ga je enostavno zapomniti. Prosim, ne delaj tega. Uporabite lahko enega od številnih brezplačnih in varnih upravljalcev gesel.

Včasih je morda mamljivo, če bi svoja gesla za WordPress delili s člani skupine ali celo razvijalci pogodb. Tega nikoli ne bi smeli storiti.

Namesto tega priporočamo, da ustvarite nov uporabniški račun s pravo uporabniško vlogo, da boste lahko upravljali dovoljenja.

Tako lahko preprosto izbrišete njihov račun, če niso več del vaše ekipe, ne da bi morali spremeniti svoje glavno geslo.

Ob tem si poglejmo različne načine za spreminjanje gesla za WordPress.

Kako spremenite geslo za WordPress v 2 minutah

To je najlažji način za spremembo gesla za WordPress.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da se prijavite na svoje spletno mesto WordPress. To lahko storite tako, da v svoj brskalnik vnesete prijavni URL WordPress (na primer https://example.com/login/)..

Ko ste prijavljeni, pojdite na Uporabniki »Vaš profil iz vašega WordPress menija.

Stran s profilom v WordPressu

V profilu za WordPress se pomaknite navzdol do razdelka Upravljanje računa, kjer boste videli možnost Novo geslo. Pojdite naprej in kliknite »Ustvari geslo«, da dodate novo geslo.

Ustvari geslo v WordPressu

WordPress bo samodejno ustvaril močno geslo za vas.

Samodejno geslo v WordPressu

Lahko nadaljujete s tem močnim geslom ali ga spremenite z novim lastnim geslom.

Po tem kliknite gumb »Posodobi profil«, da shranite novo geslo.

Ustvarite močno geslo za WordPress in ga shranite

Ko končate, boste na vrhu videli obvestilo o posodobitvi profila. WordPress vam bo v e-poštno sporočilo poslal tudi obvestilo o spremembi gesla.

Profil WordPress posodobljen z novim geslom

Kako ponastaviti geslo za WordPress, ko je zaklenjeno

Zgornja metoda vam omogoča, da spremenite geslo, ko imate dostop do svoje nadzorne plošče WordPress.

Kaj pa, če ste izgubili geslo in se ne morete prijaviti?

Ne paničarite, obstaja zelo preprost način za povrnitev izgubljenega gesla v WordPressu.

Lahko preprosto odprete stran za prijavo v WordPress (https://example.com/wp-login.php) in kliknete povezavo »Izgubili ste geslo?«.

Obnovitev izgubljenega gesla v WordPressu

Ko kliknete na to, vas bo preusmeril na stran za ponastavitev gesla. Če želite ponastaviti geslo v računu, morate vnesti svoje uporabniško ime ali e-poštni naslov.

Zaslon za obnovitev gesla za WordPress

Ko konča, bo WordPress poslal e-poštni naslov, povezan z vašim uporabniškim računom, povezavo za ponastavitev gesla.

Za več podrobnosti glejte naš vodič o tem, kako obnoviti izgubljeno geslo v WordPressu.

Kako spremeniti geslo za WordPress iz baze podatkov

Zgoraj navedena metoda izgubljenega gesla je prijazna za začetnike, vendar včasih te metode ne boste mogli uporabljati, če nimate dostopa do e-poštnega naslova, povezanega z računom ali če vaše spletno mesto WordPress ne pošlje e-poštnega naslova.

Če pride do take situacije, boste morali geslo za WordPress ponastaviti neposredno v bazi podatkov. Najlažji način je uporaba phpMyAdmin.

Najprej se morate prijaviti na nadzorno ploščo računa gostovanja vašega računa WordPress. Po tem kliknite možnost phpMyAdmin v razdelku Baze podatkov.

phpMyAdmin v cPanelu

Opomba: vaš zaslon lahko izgleda drugače, ker ima vsak ponudnik gostovanja svojo nadzorno ploščo. Če težko najdete povezavo phpMyadmin, se obrnite na podporo za gostovanje.

Ko zaženete aplikacijo phpMyAdmin, boste videli seznam vseh svojih baz podatkov. Izbrati morate bazo podatkov, povezano z vašim WordPress spletnim mestom.

Izberite svojo bazo podatkov WordPress

Po tem boste videli seznam tabel v svoji WordPress bazi. Na tem seznamu morate poiskati tabelo wp_users in poleg nje klikniti povezavo »Brskaj«.

Brskaj po tabeli uporabnikov

Prikaže se seznam vseh uporabnikov na vašem mestu WordPress. Na tej strani morate klikniti povezavo za urejanje poleg vašega uporabniškega računa.

Uredite uporabniški račun v phpMyAdmin

PhpMyAdmin vam bo pokazal obrazec z vsemi polji za informacije o uporabniku.

Vrednost morate izbrisati v polju user_pass in jo nadomestiti z novim geslom. V funkcijskem stolpcu v spustnem meniju izberite MD5 in kliknite gumb Pojdi.

Spremeni geslo

To je vse, kar ste uspešno spremenili geslo za WordPress.

Za več podrobnosti glejte naš vodič o ponastavitvi gesla za WordPress iz phpMyAdmin.

Kako prisiliti spremembo gesla WordPress za vse uporabnike

Če je bilo vaše spletno mesto vdrto ali je vaša panoga določena uredba o skladnosti podatkov, boste morda morali spremeniti geslo za WordPress za vse uporabnike.

To lahko preprosto storite s pomočjo vtičnika za geslo.

Priročnik za korake po korakih o tem, kako prisiliti spremembo gesel v WordPressu.

Upamo, da vam je ta članek pomagal, da se naučite, kako spremeniti geslo v WordPressu. Morda boste želeli videti tudi naš korak za korakom vodnik o varnosti WordPress za začetnike.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me