Kako uporabljati orodje za prilagajanje teme WordPress Like Pro (Ultimate Guide)

Ali ste vedeli, da WordPress prihaja z vgrajenim orodjem za prilagajanje tem, ki vam omogoča enostavno spreminjanje zasnove spletnega mesta v realnem času.


Medtem ko ima vsaka tema določeno raven podpore privzetih možnosti orodja za prilagajanje, številne teme vključujejo dodatne zavihke in možnosti za prilagajanje tem WordPress, tako da lahko preprosto prilagodite temo brez kakršnega koli znanja o kodiranju..

V tem članku vas bomo popeljali po privzetih ploščah in vam pokazali, kako uporabljati orodje za prilagajanje teme WordPress kot profesionalno.

Kako uporabljati Ultimate Guide Priročnik za prilagajanje teme WordPress

Kako dostopati do orodja za prilagajanje teme WordPress

Prilagojevalnik tem je privzeta funkcija WordPress in je del vsakega spletnega mesta WordPress.

Do njega lahko dostopate tako, da se prijavite v skrbniško območje programa WordPress in nato odprete Videz » Prilagoditi z leve stranske vrstice skrbniške plošče WordPress. To bo odprlo vmesnik Customizer s trenutno temo.

Kako dostopati do WordPress Customizer-ja

Stran za prilagajanje tem WordPress lahko uporabite tudi za katero koli od nameščenih tem na vašem spletnem mestu, tudi če niso aktivne.

To vam omogoča, da si ogledate predogled te teme v živo in spremenite, preden jo aktivirate.

Če želite to narediti, se morate vrniti na Videz » Teme stran.

Nato premaknite miškin kazalec nad katero koli nameščeno temo in kliknite na Predogled v živo gumb, da odprete stran za prilagajanje teme WordPress.

Možnost predogleda v živo za WordPress Theme

Kako uporabljati orodje za prilagajanje teme WordPress

Po odpiranju orodja za prilagajanje teme WordPress bodo na levi strani zaslona prikazane vse nastavitve za prilagajanje, na desni strani pa predogled spletnega mesta v živo..

WordPress Prilagojevalnik tem

Prilagajalnik tem WordPress ima nabor privzetih plošč ne glede na temo, ki jo uporabljate.

Če želite spremembe spremeniti, kliknite na posamezne plošče. Kliknete lahko tudi katero koli ikono modrega svinčnika na desni strani zaslona, ​​da odprete nastavitve za določen element.

Opomba: napredne teme WordPress bodo dodale dodatne nastavitvene plošče za dodatne možnosti prilagajanja (več o tem kasneje).

Oglejmo si privzete možnosti, ki so na voljo v orodju za prilagajanje teme WordPress.

Plošča identitete spletnega mesta: dodajte naslov, logotip in favicon

The Identiteta spletnega mesta plošča v orodju za prilagajanje tem WordPress vam omogoča, da dodate ali spremenite naslov in naslov spletnega mesta.

WordPress privzeto doda oznako spletnega mesta “Samo še eno WordPress spletno mesto”.

Priporočljivo je, da ga spremenite po namestitvi WordPress-a na svoje spletno mesto. Če želite, ga lahko tudi pustite prazno.

Nastavitve identitete spletnega mesta, če želite spremeniti naslov spletnega mesta, vrstico, logotip in uporabniške storitve

Plošča identitete spletnega mesta v orodju za prilagajanje tem WordPress omogoča tudi dodajanje logotipa spletnega mesta. Preprosto kliknite na Izberite logotip možnost za nalaganje logotipa vašega spletnega mesta.

Želite na spletno mesto dodati favicon? To lahko storite s klikom na Izberite ikono spletnega mesta možnost. Za podrobna navodila lahko sledite našemu vodiču, kako ustvariti in dodati spletno mesto na spletno mesto.

Prilagoditelj tem WordPress: Spremenite barve na svojem spletnem mestu

Kontrole na Barve plošča se večinoma razlikuje glede na temo WordPress, ki jo uporabljate.

Na primer, tema Twenty Seventeen vam omogoča, da izberete barvo besedila v glavi in ​​izberete barvno shemo za celotno spletno mesto.

Spremenite barve na svojem spletnem mestu

Druge teme WordPress lahko ponujajo različne barvne možnosti elementov spletnega mesta, kot so: naslovi, povezave, besedilo, ozadje vašega spletnega mesta itd..

Dodajanje navigacijskih menijev v orodje za prilagajanje tem

The Meniji plošča omogoča ustvarjanje navigacijskih menijev in nadzor nad njihovo lokacijo na vašem spletnem mestu.

Na tej zavihki boste našli vse obstoječe WordPress menije, ki ste jih predhodno ustvarili. Če želite preveriti razpoložljive lokacije v meniju, ki jih vaša tema podpira, lahko kliknete gumb »Prikaži vse lokacije«.

Menijska plošča v orodju za prilagajanje tem

Če želite ustvariti nov meni, morate klikniti na Ustvari nov meni gumb.

Po tem boste morali svojemu meniju dati ime, da ga boste pozneje zlahka upravljali. Izberete lahko tudi mesto menija in nato kliknete Naslednji nadaljevati.

Ustvari nov navigacijski meni

Če želite v ta meni dodati elemente, morate klikniti na Dodaj predmete gumb za odpiranje nove plošče. Zdaj lahko dodate povezave po meri, strani, objave, kategorije in oznake kot elemente menija.

Dodajte elemente v navigacijski meni

Če želite preurediti elemente, lahko kliknete na Preuredi povezavo in nato s puščicami prilagodite elemente menija.

Nadzorite gradnike na svojem spletnem mestu v orodju za prilagajanje tem

The Gradniki plošča omogoča dodajanje in upravljanje gradnikov na vašem spletnem mestu.

S klikom nanj se prikažejo različne lokacije, kamor lahko dodate gradnike. To bo odvisno od teme, ki jo uporabljate.

Na primer, tema Twenty Seventeen ponuja 3 lokacije gradnikov, medtem ko tema Twenty devetnajst ima samo eno lokacijo.

Plošča s pripomočki

Ko kliknete katerega koli od njih, boste videli gradnike, ki ste jih predhodno dodali na to lokacijo.

Če želite dodati nov gradnik, morate klikniti gumb »Dodaj pripomoček«. Odprla se bo nova plošča, kjer bo prikazan seznam vseh razpoložljivih pripomočkov.

Dodajte gradnike na svoje spletno mesto

Klikniti morate tistega, ki ga želite dodati. Na novo dodane gradnike lahko tudi spremenite in prilagodite njihov položaj tako, da jih povlečete navzgor ali navzdol.

Plošča za nastavitve domače strani v orodju za prilagajanje tem

WordPress privzeto prikaže najnovejše objave bloga na vaši domači strani.

Vendar pa uporabniki poslovnih spletnih strani raje uporabljajo domačo stran po meri. Omogoča vam ustrezno ciljno stran, ki prikazuje vaše izdelke in storitve.

Če želite uporabljati domačo stran po meri, morate na izbirnem gumbu izbrati “statična stran” Nastavitve domače strani plošča.

Nastavitve domače strani v orodju za prilagajanje tem

To bo odprlo dva nova spustna menija, s katerimi lahko izberete stran za svojo domačo stran in drugo za prikazovanje svojih objav v spletnem dnevniku.

Če na svojem spletnem mestu nimate strani, lahko ustvarite novo s klikom na povezavo »+ Dodaj novo stran« pod spustnim menijem. Tako boste ustvarili prazno stran z imenom, ki ga izberete.

Dodatna plošča CSS za dodajanje CSS po meri

Ali želite dodati kodo CSS po meri za slog svojega spletnega mesta? To lahko storite v Dodatni CSS plošča.

Vmesni in napredni uporabniki WordPress-a pogosto prilagodijo svoje spletno mesto z dodajanjem kode CSS neposredno v datoteko style.css svoje teme. To doda dodatne korake, kot je dostop do FTP do vašega gostovanja v WordPressu, spreminjanje datotek teme itd.

Lažja rešitev za začetnike je, da dodate svojo kodo CSS na ploščo Dodatni CSS v orodju za prilagoditev teme WordPress. Tako boste lahko na svojem spletnem mestu naredili spremembe in si jih ogledali v živo na desni strani zaslona.

Dodaj podokno CSS po meri v podokno Dodatni CSS;

Ko začnete pisati neko kodo CSS, vam bo WordPress samodejno predlagal atribute glede na črke, ki jih vtipkate. Prikaže se tudi sporočilo o napaki, če niste napisali ustrezne izjave CSS.

Opomba: Če želite svoje spletno mesto prilagoditi brez pisanja nobene kode, nadaljujte z branjem. Delili bomo dve začetni prijazni možnosti, ki vam bosta omogočili enostavno prilagoditev teme in celo ustvarjanje teme po meri WordPressa.

Druge možnosti za prilagajanje tem

Nekatere brezplačne in premium teme ponujajo več možnosti za prilagajanje tem.

Glede na temo, ki jo uporabljate, boste morda lahko spremenili slog pisave, dodali sliko ozadja, spremenili postavitev, spremenili barve, dodali naključne slike glave in še veliko več.

S pomočjo vtičnikov lahko v orodju za prilagajanje tem dodate posebne funkcije. Na primer, lahko v WordPress dodate pisave po meri s pomočjo vtičnika Easy Google Fonts.

Predogled svojega spletnega mesta o različnih ločljivostih zaslona

Za vsakega lastnika spletnega mesta je pomembno, da poskrbi, da je njegovo spletno mesto odzivno na mobilnikih in da bo videti dobro v vseh velikostih zaslona.

Zahvaljujoč orodju za prilagajanje tem WordPress lahko enostavno preverite, kako izgleda vaše spletno mesto v različnih velikostih zaslona.

Na dnu plošče za prilagajanje teme najdete tri ikone in povezavo »Skrij nadzor«.

Predogled spletnega mesta o različnih ločljivostih zaslona

Te ikone omogočajo testiranje spletnega mesta na različnih ločljivostih zaslona, ​​kot so namizni računalniki, tablični računalniki in mobilne naprave.

The Skrij nadzor povezava je uporabna za skrivanje plošče za prilagajanje WordPress-a, tako da si lahko spletno mesto pravilno ogledate v namiznem načinu.

Objavite, shranite ali načrtujte svoje nastavitve po meri

Ko opravite potrebne spremembe, jih morate uporabiti na svojem spletnem mestu. V nasprotnem primeru bo vaše trdo delo izgubljeno.

Pojdite naprej in kliknite na Objavi gumb za uveljavitev sprememb. Ko končate, lahko kliknete gumb za zapiranje v zgornjem levem kotu zaslona in zapustite program za prilagajanje teme.

Objavite nastavitve orodja za prilagajanje WordPress-a

Kaj pa, če potrebujete več časa, da dokončate svoj novi dizajn? V tem primeru ga lahko shranite kot osnutek in celo delite svoj novi dizajn z nekom, ne da bi mu omogočili dostop do vašega skrbniškega območja.

Če želite to narediti, morate klikniti ikono zobnika tik ob Objavi gumb. To bo odprlo ploščo Action.

Možnost WordPress Customizer Shrani osnutek

Tu boste našli tri možnosti: objavi, shrani osnutek in urnik.

Izbrati morate Shrani osnutek izbirni gumb na plošči Dejanje in nato kliknite na Shrani osnutek gumb za shranjevanje sprememb.

Zdaj lahko kopirate povezavo za predogled in jo delite z drugimi, da dobite povratne informacije.

Po drugi strani pa Urnik možnost omogoča objavo sprememb na določen datum in uro. To možnost lahko uporabite za načrtovanje sprememb teme, da se bodo v času, ko prejmete najmanj prometa, sprožile v živo.

Razporedite nastavitve orodja za prilagajanje uporabnikov na določen datum

Nazadnje, če želite ponastaviti neobjavljene spremembe, lahko kliknete na Zavreči spremembe povezava na plošči Dejanja.

Predogled različnih tem, ne da bi šli v živo

Obstajajo časi, ko želite preveriti, kako bi nova tema izgledala na vašem spletnem mestu. Vendar jih ne želite aktivirati na svojem spletnem mestu v živo.

V tem primeru lahko odprete program WordPress Customizer in preizkusite nove teme, ne da bi prišli v živo.

Na plošči Customizer boste našli ime vaše aktivne teme in Spremeni se gumb.

Spremenite WordPress temo iz orodja za prilagajanje

Če kliknete na ta gumb, bo WordPress na desni strani strani prikazal vse nameščene teme.

Če želite preveriti določeno temo, morate klikniti na Predogled v živo gumb.

Predogled nameščenih tem v orodju za prilagajanje tem

Teme si lahko ogledate tudi v shrambi tem WordPress. Če želite to narediti, morate na levi plošči potrditi polje »Teme WordPress.org«.

Prikazane bodo teme iz imenika WordPress.org. Lahko kliknete »Namestitev & Gumb Predogled “, da preverite temo, ki vam je všeč.

Imenik tem WordPress

Teme lahko filtrirate tudi s klikom na Teme filtriranja gumb v zgornjem desnem kotu zaslona.

Opomba: priporočamo uporabo spletnega mesta WordPress uprizarjanje za preizkušanje novih tem, namesto da uporabnik prilagajate na spletnem mestu v živo.

Uvoz ali izvoz nastavitev prilagajalnika teme

Ali ste vedeli, da lahko uvozite in izvozite nastavitve orodja za prilagajanje tem?

To je izredno koristno, ko spreminjate temo na svojem lokalnem strežniku ali na prizorišču. Namesto da ročno kopirate nastavitve na spletno mesto v živo, lahko preprosto izvozite nastavitve orodja za prilagajanje tem, da prihranite svoj čas.

Za podrobna navodila lahko sledite našemu vodniku o uvozu in izvozu nastavitev orodja za prilagajanje tem v WordPress.

Nadomestitvene možnosti WordPress teme

Čeprav vam WordPress Customizer omogoča spreminjanje spletnega mesta, se bo število kontrol spreminjalo glede na temo, ki jo uporabljate.

Kaj, če vam je všeč vaša tema, vendar želite, da ima dodatne možnosti za prilagajanje?

V tem primeru je najboljša rešitev uporaba enega od dveh vtičnikov za prilagajanje, ki deluje skupaj s programom za prilagajanje tem WordPress.

CSS Hero

CSS Hero vtičnik

CSS Hero je vtičnik WordPress, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta, ne da bi napisali eno vrstico kode. Imate svobodo, da vsak element svojega spletnega mesta oblikujete brez težav.

Ali želite prilagoditi prijavno stran svojega spletnega mesta WordPress? CSS Hero vam omogoča, da to storite v nekaj minutah.

Prav tako lahko urejate in predogledate spremembe v čelnem delu in tako zagotovite, da je vaš dizajn videti popoln na vsaki napravi.

Beaver Builder

Vtičnik Beaver Builder

Beaver Builder je eden najboljših vtičnikov WordPress page builder na trgu. Omogoča vam izdelavo osupljivih strani za vaše spletno mesto z vmesnikom povleci in spusti.

Najboljši del je, da Beaver Builder deluje s skoraj vsako temo WordPress. To vam omogoča, da ga uporabljate s svojo trenutno temo.

Beaver Builder podpira uporabo kratkih kod in pripomočkov. Ponuja tudi različne vrste modulov, ki jih lahko uporabite za preprosto oblikovanje svojega spletnega mesta. Za podrobna navodila glejte naš vodič o ustvarjanju postavitev po meri v WordPressu.

Uporabite lahko tudi program Beaver Builder za ustvarjanje popolnoma prilagojene teme WordPress brez pisanja nobene kode.

Upamo, da vam je ta vodič pomagal, da se naučite, kako uporabljati orodje za prilagajanje teme WordPress kot profesionalec. Morda boste želeli videti tudi naš vodnik o najboljših vtičnikih in orodjih za WordPress za vaše spletno mesto.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map