Kako ustvariti kontaktni obrazec v programu WordPress (korak za korakom)

Ali želite dodati kontaktni obrazec na svojem mestu WordPress?


Vsako spletno mesto potrebuje kontaktni obrazec, tako da vas obiskovalci zlahka kontaktirajo glede vaših izdelkov in storitev. WordPress privzeto ne vsebuje vgrajenega obrazca za stike, vendar obstaja preprost način za dodajanje kontaktnih obrazcev na vaše spletno mesto.

V tej vadnici za WordPress vam bomo pokazali, kako preprosto ustvariti kontaktni obrazec v programu WordPress (korak za korakom), ne da bi se dotaknili ene same vrstice.

Enostavno dodajte kontaktni obrazec v WordPress

Zakaj potrebujete obrazec za stik?

Morda se sprašujete, zakaj potrebujem kontaktni obrazec? Ali ne morem samo dodati svojega e-poštnega naslova na svoje spletno mesto, tako da me lahko ljudje pošljejo po e-pošti?

To je najpogostejše vprašanje začetnikov, saj se bojijo, da je za dodajanje kontaktnega obrazca potrebno poznavanje kode.

Resnica je, da vam ni treba poznati nobene kode. Ta korak za korakom vodnik za dodajanje kontaktnega obrazca je napisan za absolutne začetnike.

Spodaj so zgornji trije razlogi, zakaj je kontaktni obrazec boljši od lepljenja e-poštnega naslova na stran.

  • Zaščita pred neželeno pošto – Neželena pošta redno brska po spletnih mestih za oznako mailto: e-poštni naslov. Ko na spletnem mestu objavite svoj e-poštni naslov, boste začeli prejemati veliko nezaželene e-pošte. Ko pa uporabite kontaktni obrazec, se lahko znebite skoraj vseh neželenih e-poštnih sporočil.
  • Dosledne informacije – Pri e-pošti vam ljudje vedno ne pošljejo vseh informacij, ki jih potrebujete. S kontaktnim obrazcem lahko uporabniku natančno poveste, katere podatke iščete (na primer njihovo telefonsko številko, proračun itd.).
  • Prihrani čas – Kontaktni obrazci vam pomagajo prihraniti čas na več načinov, kot si lahko predstavljate. Poleg doslednih informacij, ki smo jih omenili zgoraj, lahko uporabite tudi potrditve obrazca, da uporabniku poveste, kateri so naslednji koraki. Na primer gledanje videoposnetka ali čakanje do 24 ur, da dobite odgovor, da vam ne bodo poslali več poizvedb.

Spodaj je primer obrazca za stik z WordPress, ki ga bomo ustvarili v tej vadnici.

Predogled kontaktne strani

Ko bomo ustvarili zgornji obrazec, vam bomo tudi pokazali, kako ga lahko preprosto dodate na svojo kontaktno stran ali na stransko vrstico svojega spletnega mesta s pomočjo pripomočka za kontaktni obrazec WordPress..

Zveni dobro? Ok, začnimo.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če imate raje pisna navodila, prosim, nadaljujte z branjem.

Korak 1. Izbira dodatka za najboljši kontaktni obrazec

Prva stvar, ki jo morate storiti, je izbrati vtičnik za kontaktni obrazec za WordPress.

Medtem ko obstaja več brezplačnih in plačljivih vtičnikov za obrazec za WordPress, ki jih lahko izbirate, na našem spletnem mestu uporabljamo WPForms in verjamemo, da je to najboljša možnost na trgu.

Spodaj so navedeni trije razlogi, zakaj menimo, da so WPForms najboljši:

  1. To je najbolj začetni prijazen kontaktni vtičnik, ki je na voljo. Uporabite lahko vleko & drop builder, da preprosto ustvarite kontaktni obrazec v samo nekaj klikih.
  2. WPForms Lite je 100% brezplačen in z njim lahko ustvarite preprost kontaktni obrazec (več kot 3 milijone spletnih mest ga uporablja).
  3. Ko ste pripravljeni na zmogljivejše funkcije, lahko nadgradite na WPForms Pro.

Zdaj, ko smo se odločili za vtičnik za kontaktni obrazec, pojdimo naprej in ga namestimo na svoje spletno mesto.

Korak 2. V WordPress namestite vtičnik za kontaktni obrazec

Za ta kontaktni obrazec bomo uporabili WPForms Lite, ker je brezplačen in enostaven za uporabo.

Ta vtičnik lahko namestite na svoje spletno mesto tako, da se prijavite na nadzorno ploščo WordPress in odprete Vtičniki »Dodaj novo.

V iskalno polje vnesite WPForms in nato kliknite gumb Namestite zdaj.

Namestite WPForms

Ko je vtičnik nameščen, preverite, ali ste ga vklopili.

Aktivirajte WPForms

Če ne vidite menija vtičnikov ali želite podrobnejša navodila, si oglejte navodila za uporabo po korakih, kako namestiti WordPress vtičnik.

Korak 3. Ustvarite kontaktni obrazec v WordPressu

Zdaj, ko ste aktivirali WPForms, ste pripravljeni ustvariti kontaktni obrazec v WordPressu.

Na nadzorni plošči WordPress kliknite meni WPForms in pojdite na Add New.

Dodajte nov obrazec

To bo odprlo ustvarjalec obrazcev za povleci in spusti WPForms. Začnite z imenom obrazca za kontakt in nato izberite predlogo obrazca za stike.

WPForms Lite ima samo vnaprej izdelane predloge obrazcev, kot so prazen, preprost kontaktni obrazec itd. Te lahko uporabite za ustvarjanje skoraj vseh vrst kontaktnih obrazcev, ki so vam všeč.

Zaradi tega primera bomo šli naprej in izbrali Enostaven kontaktni obrazec. Dodala bo polja Ime, E-pošta in Sporočilo.

Ustvarjanje novega obrazca v WordPressu z WPForms

Za urejanje lahko kliknete polja. Z miško lahko tudi povlečete in spustite vrstni red.

Če želite dodati novo polje, preprosto izberite med polji, ki so na voljo na levi stranski vrstici.

Dodajte novo polje v kontaktni obrazec

Ko končate, kliknite na Shrani gumb.

Korak 4. Konfiguriranje obvestila o obrazcu in potrditve

Zdaj, ko ste ustvarili obrazec za WordPress, je pomembno, da pravilno konfigurirate obvestilo o obrazcu in potrditev obrazca.

Potrditev obrazca je tisto, kar obiskovalec vašega spletnega mesta vidi po tem, ko je predložil obrazec. To bi lahko bilo zahvalno sporočilo ali pa jih lahko preusmerite na posebno stran.

Obvestilo o obrazcu je e-poštno sporočilo, ki ga dobite potem, ko nekdo pošlje kontaktni obrazec na svojem spletnem mestu WordPress.

Oboje lahko prilagodite tako, da odprete zavihek Nastavitve v oblikovalniku obrazcev WPForms.

Ponavadi pustimo potrditev obrazca kot privzeto sporočilo Hvala. Vendar ga lahko spremenite, če želite, da ga preusmerite na določeno stran.

Nastavitev potrditve obrazca

Najboljši del WPForms je, da so privzete nastavitve idealne za začetnike. Ko greste na nastavitve obvestil, se vsa polja dinamično napolnijo.

Nastavitev obvestil obrazcev

Obvestila so privzeto poslana na e-poštno sporočilo administratorja, ki ste ga nastavili na svojem spletnem mestu.

Če ga želite poslati na e-poštni naslov po meri, lahko to spremenite. Če želite poslati obvestilo na več e-poštnih sporočil, vsak e-poštni naslov preprosto ločite z vejico.

Zadeva e-pošte je vnaprej napolnjena z imenom vašega obrazca. Polje z imenom se samodejno polni z imenom vašega uporabnika. Ko odgovorite na povpraševanje, boste prejeli e-poštno sporočilo, ki ga je vaš uporabnik izpolnil v kontaktnem obrazcu.

Imamo podroben vodič o nastavitvi obvestil o obrazcu po meri, tako da lahko obrazce pošljete več prejemnikom ali različnim oddelkom.

Korak 5. Dodajanje kontaktnega obrazca za WordPress na stran

Ko ste končali s konfiguriranjem obrazca za stik WordPress, je čas, da ga dodate na stran.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da ustvarite novo stran v Wordu ali uredite obstoječo stran, na katero želite dodati kontaktni obrazec.

Za dodajanje obrazca na strani bomo uporabili blok WPForms. Preprosto kliknite gumb za dodajanje novega bloka in poiščite WPForm in kliknite, če ga želite dodati na svojo stran.

Na svojo stran dodajte blok kontaktnih obrazcev WPForms

Blok WPForm se bo zdaj pojavil v območju vsebine vaše strani. Če želite izbrati obrazec, ki ste ga ustvarili prej, kliknite spustni meni.

V bloku WPForms izberite kontaktni obrazec

WPForms bo v urejevalnik naložil predogled obrazca za stike. Zdaj lahko shranite ali objavite svojo stran in obiščete svoje spletno mesto in si ogledate njeno delovanje.

Takole bi izgledal obrazec na vzorčni strani WordPress:

Predogled kontaktne strani

Če ste želeli samo dodati kontaktni obrazec na stran, potem ste končali tukaj. Čestitamo.

WPForms ima tudi kratek klic za kontaktni obrazec za WordPress. Kratko kodo obrazca za kontakt lahko kopirate tako, da obiščete WPForms »Vsi obrazci stran in jo nato prilepite v katero koli WordPress objavo ali stran.

Kratko kodo za obrazec za WordPress, ki jo želite uporabljati pri objavi in ​​na straneh

Če želite dodati kontaktni obrazec na stransko vrstico ali drugo območje, pripravljeno za gradnik, pojdite na 6. korak.

Korak 6. Dodajanje obrazca za stik WordPress v stranski vrstici

WPForms prihajajo s pripomočkom za obrazec za WordPress, ki ga lahko uporabite za dodajanje obrazca za stik v stransko vrstico ali v bistvu na katero koli drugo območje, pripravljeno na gradnike, v svoji temi.

V vašem upravnem območju WordPress pojdite na Videz »gradniki. Videli boste widget WPForms, ki ga lahko preprosto povlečete na poljubna področja, ki so pripravljena na gradnike vaše teme.

Dodajte obrazec s pomočjo pripomočka stranske vrstice

Nato dodajte naslov svojega pripomočka in izberite obrazec, ki ga želite prikazati. Shranite nastavitve in obiščite svoje spletno mesto za predogled.

Obrazec za stik s stransko vrstico

Upamo, da vam je ta članek pomagal ustvariti preprost kontaktni obrazec v WordPressu. Morda boste želeli preveriti tudi našo primerjavo najboljših rezervnih vtičnikov za WordPress in naš vodič o tem, kako odpraviti težavo s WordPressom, ki ne pošilja e-pošte..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me