Kontrolni seznam: 15 stvari, ki jih morate storiti, preden spremenite teme WordPress

Če ste uporabljali WordPress, ste verjetno vsaj enkrat v življenju preklopili teme. Če še niste in je to prvič, potem je še bolje. Lepota programa WordPress je v tem, da uporabnikom zelo enostavno spreminjajo teme. To je dobesedno nekaj klikov. Toda spreminjanje tem je veliko več kot preprosto klikanje aktiviranja. V tem članku vam bomo zagotovili kontrolni seznam stvari, ki jih MORATE storiti, preden spremenite teme WordPress. Ti koraki so ključni za zagotovitev nemotenega postopka, sicer lahko izgubite elemente, ki jih niste želeli izgubiti.


1. Zapišite si svojo trenutno temo

Vzemite si opombe glede trenutne teme WordPress

Mnogi uporabniki WordPressa brskajo po spletu, da bi našli rešitve za svoje težave. Te rešitve pogosto najdejo v obliki odrezkov, ki jih ročno dodajo v svojo temo, na primer funkcije.php ali drugo datoteko. Ker so bile te spremembe izvedene enkrat, se ljudje navadno ne spominjajo njih. Pojdite skozi svoje tematske datoteke in si zapišite vso dodatno kodo, ki ste jo dodali. Prav tako želite preveriti čas nalaganja trenutne teme, ker lahko tako primerjate dve. Pojdite na spletno mesto, kot je Pingdom Tools ali uporabite YSlow za preizkus različnih strani (Da, različne strani, ne samo domače strani).

2. Bodite previdni pri stranskih trakovih

Bodite previdni pri stranskih trakovih

Prepričati se morate, ali je vaša nova tema pripravljena za gradnike. Pripomočki stranske vrstice so zelo enostavni za uporabo, zato jih veliko uporabnikov uporablja za prilagajanje. Opažamo, da so stranske vrstice verjetno najbolj uporabniško prilagojeno območje strani WordPress. Ljudje naredijo veliko sprememb, kot so dodajanje besedil, slik, povezav, oglasov in drugih pripomočkov po meri. Če uporabljate temo z omogočanjem pripomočkov in preklopite na temo, ki ni pripravljena na gradnike, boste izgubili vse to. Če uporabljate temo WordPress, ki podpira widget, potem to ni težava.

Tudi vse, kar spremenite v datoteki sidebar.php stare teme, bo prepisano. Poskrbite, da boste te kode dodali v novo stransko vrstico teme.

3. Ne izgubite sledenja

Teacup Analytics

Večina blogerjev uporablja neke vrste analitike, naj bo to Google Analytics ali ena od drugih storitev. Veliko nas ne uporablja vtičnikov za dodajanje kod za sledenje. Nekateri od nas odprejo footer.php datoteko in spremenijo kode. V nekaterih naših temah je nameščen adsense koda. Ne glede na to, kateri koli primer je, želite kopirati in prilepiti kodo za sledenje na novo temo. To je ena izmed stvari, ki jo uporabniki zelo pogosto spregledajo. Ker je tako preprost, ga večina pozabimo.

4. Dobro ‘ol RSS delate?

Veliko nas uporablja FeedBurner za svoje RSS RSS RSS. Eden izmed delov vključevanja FeedBurnerja v WordPress kaže, da privzeti viri na FeedBurner omogočajo analitiko pri naročnikih v virih. Številne teme, kot so Genesis, Standard Theme in druge, vam omogočajo, da FeedBurner integrirate na njihovo ploščo z nastavitvami. Poskrbeti morate, da boste vir vodili v FeedBurner, sicer bosta za vaš blog obstajala dva vira RSS. Glavna WordPress in FeedBurner, ki prejema informacije iz svojega RSS Feed RSS. Razen, izgubili boste veliko naročnikov, ki ste jih imeli, ker so bili naročeni z / feed / URL, ki ne kaže več na FeedBurner. Ponovno to ne pomeni, da jih izgubite, ampak pomeni, da jih ne morete videti v števcu FeedBurnerja.

5. Varnostno kopiranje!!

Varnostno kopirajte datoteke

Nikoli ne izgubite ničesar, če ustvarite varnostno kopijo. Kot previdnostni ukrep naredite varnostno kopijo vseh tematskih datotek, vtičnikov in baze podatkov. Čeprav se ne bi smelo nič zgoditi, vendar nikoli ne morete biti preveč varni. Z BackupBuddy lahko ustvarite varnostno kopijo na celotnem mestu za vas.

6. Način vzdrževanja

Vzdrževalni način WordPress

Verjetno ne želite, da se vaši uporabniki med preklopom vidijo, ker bodo na koncu videli pokvarjeno spletno mesto ali podobno. Najbolje je, da vklopite način vzdrževanja za 15 do 20 minut, da boste lahko poskrbeli, da vse deluje pravilno. Ko vzpostavite način vzdrževanja, lahko nadaljujete in aktivirate novo temo.

7. Testiranje vseh funkcionalnosti in vtičnikov

Ko je aktivirana nova tema, morate zagotoviti, da ohranite vso funkcionalnost in vtičniki še vedno delujejo. Ne pozabite, da je seznam dobrih seznamov, ki ste ga ustvarili v koraku 1. To je čas, ko je to lahko koristno. Vrnite se nazaj in dodajte vse in vse funkcionalnosti, ki jih želite s stare teme v novo temo, če tega še niste storili. Preizkusite vse funkcije, vključno s postopkom komentiranja, posameznimi stranmi objav, iskanjem, 404 strani, arhivsko stranjo, stranjo za stike itd. Prepričajte se, da so vsi pripomočki še vedno tam in delujejo.

Na sprednji strani vtičnika želite samo zagotoviti, da je oblikovanje še vedno enako. Veliko vtičnikov uporablja vaše obstoječe sloge, da prikažejo svoje rezultate. Zato se verjetno želite prepričati, ali bodo z novo temo še vedno videti dobro.

8. Združljivost med brskalniki

Združljivost med brskalniki

Testirajte svoje spletno mesto v vseh brskalnikih, do katerih imate dostop. Brskalniki ponavadi stvari upodabljajo drugače. Posebej Internet Explorer. Prepričati se želite, da je vaš dizajn videti dobro v večjih brskalnikih. Nekatere lepo iskane teme se pogosto pojavljajo v različnih brskalnikih. Če torej veliko vaše publike uporablja Internet Explorer, se želite prepričati, ali je zanje še vedno dostopen.

9. Naj bodo tisti predmeti tretjih strank videti lepi

Če uporabljate Google Adsense ali drugo oglaševalsko podjetje, ki vam omogoča, da jih formatirate, je vaša najboljša stava, da jih prilagodite. Na primer, prejšnje spletno mesto je bilo oranžno, zato ste imeli oranžne povezave za Google Adsense. Če je modre barve, potem to verjetno želite upoštevati.

Enako velja za twitter widget, facebook kot gumbe itd. Prilagodite tiste z novo barvno shemo. Če grete od svetle do temne zasnove ali obratno, potem morate te spremembe spremeniti.

10. Povejte svojim uporabnikom

Najava

Izklopite način vzdrževanja in napišite hitro objavo na spletnem dnevniku, da boste uporabnike obvestili. Opazite, da ste za preverjanje stvari porabili le 15 do 20 minut. Ni mogoče, da bi ujeli vse hrošče. Če svoje uporabnike obvestite, lahko pričakujete, da boste dobili poročila o napakah. Naše bralce na twitterju (@wpbeginner) pogosto prosimo za testiranje napak. Vprašajte svojo publiko prek twitterja, facebooka itd., Da preverite, ali spletno mesto izgleda dobro v brskalniku. Če rečejo DA, potem je dobra novica. Če rečejo NE, jih prosite, da posnamejo posnetek zaslona. Ogledate si lahko težavo in jo poskusite odpraviti. Če ga ne morete odpraviti, vljudno prosite razvijalca teme, da ga odpravi. Obvestilo: če niste plačali za temo, ti razvijalci NISO dolžni brezplačno odpraviti te težave.

Ljudje imajo vse vrste brskalnikov, ločljivosti zaslona itd., Zato je pridobivanje njihovega mnenja pomembno. Ne pozabite svojih bralcev RSS opozoriti, da obiščejo tudi to spletno mesto, da bodo lahko videli dobrote.

11. Obrezovanje vtičnikov

Teme so zdaj že naložene z veliko funkcijami. Če na primer uporabljate Genesis ali drugo temo z BreadCrumbs, se lahko znebite svojega vtičnika Breadcrumb. Koncept je preprost. Znebite se stvari, ki je ne potrebujete. Ena stvar, ki se morate prepričati, je pogosto, da vtičniki lahko opravijo delo bolje. Na primer, veliko tem izhaja s številnimi funkcijami SEO. Genesis, Thesis, Standard Theme in vsi drugi se ponašajo s svojimi SEO lastnostmi. Raje uporabimo veliko močnejši vtičnik, kot je WordPress SEO by Yoast. Odločite se pametno.

12. Pri menjavi upoštevajte Baby korake

Babysteps

Tu delate z novo temo, zato je verjetno najbolje, da spremembe natančno izvedete. Spremenite manjše elemente in se prepričajte, da se pravilno obnaša v vseh brskalnikih. Ko boste enkrat dovolj udobni, potem lahko naredite drastične spremembe. Pomembno je, da se naučite strukture in semantike nove teme, preden spremenite ogromno. Tako boste lahko takoj odkrili težavo.

13. Preizkusni čas nalaganja

Vzemite številke časa nalaganja, ki ste jih imeli na svoji stari temi (od 1. točke tega kontrolnega seznama) in jih primerjajte. Oglejte si, kaj lahko storite za izboljšanje časa nalaganja, tako da si oglejte Syedovo predstavitev v Slideshare.

14. Spremljajte stopnjo obiskov ene strani

Po preklopu teme želite zagotoviti, da spremljate stopnjo obiskov. Nekatere teme so preprosto bolj prijazne od drugih, ko gre za navigacijo med bralci po vašem spletnem mestu. Če se je stopnja obiskov ene strani povečala v primerjavi s prejšnjo temo, potem morate verjetno delati na tem. Dodajte povezane pripomočke za objave, priljubljene pripomočke za objave ali preprosto omogočite boljši poziv novim dejanskim bralcem.

15. Poslušajte svoje bralce in IZBOLJŠITE

predlogi

Ko se pojavi nov dizajn, imajo uporabniki vedno predloge. Obožujejo določeno lastnost ali sovražijo določeno lastnost. Komunicirajte s svojim občinstvom z anketami ali Facebook anketami. Oglejte si, kaj bi radi izboljšali, nato pa pojdite na to.

Ali imate pri menjavi tem WordPress lastni kontrolni seznam? Bi ga radi slišali, če bi kaj zamudili.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me