Navodila za začetnike: Kako najti URL za prijavo v WordPress

“Kako se prijavim v WordPress?” je eno najpogostejših vprašanj v zvezi z WordPressom, ki nam se zastavlja.

Začetniki pogosto težko najdejo svoj URL za prijavo v WordPress, kar jim preprečuje delo na njihovi spletni strani.

V tem članku vam bomo pokazali, kako najti prijavni URL za WordPress. Pokazali vam bomo tudi različne načine za prijavo v skrbniško območje programa WordPress.

Kako najti URL strani za prijavo v WordPress

Zakaj potrebujete prijavni URL?

Stran za prijavo je vrata med vašo spletno stranjo in nadzorno ploščo vašega spletnega mesta, imenovana tudi skrbniško območje. Ko se prijavite, lahko ustvarite nove objave, dodate nove strani, spremenite svoj dizajn, dodate vtičnike itd.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če imate raje besedilna navodila, prosimo, nadaljujte z branjem.

Kako najti povezavo za prijavo v WordPress?

Pri običajni namestitvi WordPressa z dobrim ponudnikom gostovanja za WordPress je vse, kar morate storiti, dodati / prijaviti / ali / admin / na konec spletnega mesta URL.

Na primer:

www.example.com/admin/
www.example.com/login/

Ne pozabite zamenjati example.com z lastnim domenskim imenom.

Oba URL-ja vas bosta preusmerila na prijavno stran WordPress.

Stran za prijavo v WordPress

Če iz nekega razloga vaš prijavni URL za WordPress ne deluje pravilno, lahko preprosto dostopate do strani za prijavo v WordPress, tako da odprete ta naslov:

www.example.com/wp-login.php

Zdaj, če ste WordPress namestili v podimenik, kot je / wordpress /, bi morali odpreti svojo stran za prijavo v spletni dnevnik WordPress, kot je ta:

www.example.com/wordpress/login/
www.example.com/wordpress/wp-login.php

Če ste WordPress namestili na poddomeni, potem lahko dostopate do prijavne strani za skrbnika programa WordPress tako:

subdomain.example.com/login/
poddomena.example.com/wp-login.php

Ko ste prijavljeni, boste preusmerjeni na skrbniško območje WordPress na svojem spletnem mestu, ki se nahaja v mapi wp-admin..

Do svojega skrbniškega področja lahko neposredno dostopate tako, da vnesete URL spletnega mesta takole:

www.example.com/admin/
www.example.com/wp-admin/

Ta URL preverja, ali ste bili prej prijavljeni in ali je vaša seja še vedno aktivna.

Če sta obe resnični, boste preusmerjeni na nadzorno ploščo WordPress. Če je vaša seja potekla, boste preusmerjeni nazaj na prijavno stran WordPress.

Kako si zapomniti stran za prijavo v WordPress v WordPress

Če se težko spomnite povezave za prijavo v WordPress, priporočamo, da dodate zaznamek v vrstico z zaznamki brskalnika..

Lahko pa dodate svojo povezavo za prijavo v WordPress na spodnjem dnu spletnega mesta, stranski vrstici ali v meniju. Obstajata dva zelo preprosta načina za to.

Prva možnost je, da v svoje menije dodate povezavo za prijavo v WordPress. Preprosto se prijavite v skrbniško območje programa WordPress in pojdite na Videz »Meniji.

Nato kliknite na zavihek Povezava, da ga razširite in dodate svojo povezavo in besedilo za prijavo v WordPress. Ko končate, kliknite gumb Dodaj v meni, da dodate to povezavo v svoj meni. Ne pozabite tudi klikniti gumba Shrani meni.

V navigacijski meni dodajte povezavo do strani za prijavo

Druga možnost je uporaba privzetega pripomočka, imenovanega Meta. Ta pripomoček doda povezavo do strani za prijavo, povezave do RSS virov vašega spletnega mesta in povezavo do spletnega mesta WordPress.org.

Začnite z odhodom na Videz »gradniki in povlecite metatiček na stransko vrstico ali območje, ki je pripravljeno za gradnike. Če ne želite uporabljati pripomočka Meta, lahko tukaj uporabite tudi gradnik Menu.

Povezavo za prijavo v WordPress lahko dodate v nogi, stranski vrstici ali v katerem koli drugem predelu, pripravljenem na gradnike, v svoji temi.

Dodajanje meta widget-a na stransko vrstico WordPress-a

Uporabite Zapomni me, da obidete prijavno stran v WordPressu

Na vaši strani za prijavo v WordPress je potrditveno polje z napisom Zapomni me. Ko potrdite to polje, preden se prijavite, vam bo omogočil neposreden dostop do upravnega območja brez prijave pri naslednjih obiskih 14 dni ali nastavitvah piškotkov brskalnika..

Zapomni si me

Če med prijavo ne pozabite preveriti možnosti »Zapomni me«, lahko namestite vtičnik Always Remember Me. Samodejno bo potrdil potrditveno polje zapomni me vsakič, ko se prijavite v WordPress.

Kako dodati obrazec za prijavo po meri za WordPress v WordPress

Obrazec za prijavo na stransko vrstico

Če imate na svojem mestu WordPress več uporabnikov, je smiselno, da na svojo stransko vrstico dodate prijavni obrazec za WordPress ali ustvarite stran za prijavo po meri, ki ustreza zasnovi in ​​temi spletnega mesta..

Na voljo je več načinov, vendar priporočamo uporabo vtičnika Theme My Login.

Omogoča vam ustvarjanje prijavnih strani po meri, poleg tega pa je na voljo tudi pripomoček za prijavo na stranski vrstici. Gradnik lahko preprosto dodate na stransko vrstico svojega spletnega mesta in na njem bo prikazan obrazec za prijavo.

WPForms lahko uporabite tudi za ustvarjanje lastnih prijavnih obrazcev po meri. Je najboljši vtičnik za obrazec za WordPress in omogoča enostavno ustvarjanje prijavnih obrazcev in njihovo dodajanje kjer koli na vašem spletnem mestu.

Podrobna navodila najdete v našem članku o tem, kako dodati WordPress stran in pripomočke v WordPress.

Vpišite se v WordPress z nadzorne plošče spletnega gostovanja

Številna podjetja za gostovanje v WordPressu nudijo preproste bližnjice za neposreden dostop do upravnega območja WordPress in v celoti preskočijo prijavno stran WordPress..

Spodaj je opisano, kako se prijaviti v WordPress prek priljubljenih nadzornih nadzornih plošč.

1. Bližnjica za prijavo v WordPress v Bluehostu

Bluehost je eno največjih gostujočih podjetij na svetu. Ponudnikom nudijo nadzorno ploščo, ki je prijazna uporabnikom, s hitrimi bližnjicami za upravljanje spletnega mesta WordPress.

Preprosto se prijavite na nadzorno ploščo Bluehost in preklopite na zavihek »Moja mesta«. Od tu boste videli vsa WordPress spletna mesta, ki ste jih namestili na svoj račun gostovanja.

Prijavite se v WordPress

Pojdite z miško na spletno mesto, na katerega se želite prijaviti, in kliknite na gumb “Prijavi se v WordPress”.

2. Bližnjica za prijavo v WordPress v SiteGround

SiteGround ima tudi hitro bližnjico za prijavo na svoje spletno mesto WordPress.

Preprosto se prijavite na nadzorno ploščo gostovanja SiteGround in na vrhu kliknite kartico »Spletna mesta«. Od tu boste videli seznam spletnih mest, ki ste jih namestili pod svoj račun gostovanja.

Kliknite gumb ‘WordPress Kit’ poleg spletnega mesta, na katerega se želite prijaviti.

Nadzorna plošča SiteGround

Prikazalo se bo pojavno okno, kjer boste videli gumb za prijavo v skrbniško območje WordPress-a.

Gumb za prijavo SiteGround WordPress

3. Bližnjica za prijavo v WordPress v WP Engine

WP Engine je najbolje upravljano gostovanje podjetij WordPress. Imajo tudi bližnjico za prijavo v WordPress, ki vas pošlje na prijavni URL WordPress, vendar vas samodejno ne prijavi.

Obiščite nadzorno ploščo WP Engine in izberite svoje spletno mesto. Na strani s pregledom spletnega mesta boste v levem stolpcu videli bližnjico za prijavo v WordPress.

Bližnjica za prijavo v WP Engine WordPress

Nadaljnje prilagoditve in viri za prijavo v WordPress

Napisali smo veliko člankov o prilagoditvi prijave v WordPress in odpravljanju pogostih napak.

Če želite z blagovno znamko ustvariti prijavno stran po meri za WordPress, si oglejte naš vodič o tem, kako prilagoditi stran za prijavo v WordPress (ni potreben HTML / CSS).

Obrazce za prijavo v WordPress lahko zlorabite s napadi grobe sile. Če se soočate s takšnimi napadi na svoje spletno mesto, potem lahko za prijavo in registracijski obrazec za WordPress dodate CAPTCHA, da zaščitite svoje spletno mesto.

Odpravljanje napak pri prijavi v WordPress

Včasih lahko naletite na čudne napake, povezane s prijavno stranjo WordPressa. Podrobno smo jih opisali skupaj z nasveti za odpravljanje težav:

  • Kako popraviti težavo za osvežitev in preusmeritev strani za prijavo v WordPress
  • Kako odpraviti WordPress prepreči težavo pri odjavi
  • Kako popraviti napako, ki je v WordPressu izdala preveč preusmeritev

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako najti svojo povezavo za prijavo v WordPress. Morda si boste želeli ogledati tudi naša navodila za varnost po korakih za WordPress in naš končni vodič o tem, kako pospešiti WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me