Navodila za začetnike: Kako obnoviti WordPress iz varnostne kopije

Ali morate obnoviti WordPress iz varnostne kopije? Varnostne kopije vam pomagajo obnoviti spletno mesto, če gre kaj narobe. Vendar obnovitev WordPress-a iz varnostne kopije za začetnike ni enostavna. V tem članku vam bomo pokazali, kako preprosto obnoviti WordPress iz varnostnih kopij korak za korakom.


Kako obnoviti WordPress iz varnostne kopije

Ker gre za dolgotrajen članek, smo dodali za lažjo navigacijo.

  Opomba: Ta vodnik govori o obnovitvi mesta WordPress iz varnostnih kopij. Če poskušate premakniti spletno mesto na novo domeno, si oglejte naš vodič o premiku WordPressa na novo domeno, ne da bi izgubili SEO.

  Če se želite premakniti iz localhosta na račun spletnega gostovanja v živo, sledite tem navodilom, kako premakniti WordPress z lokalnega strežnika na spletno mesto v živo.

  Razumevanje varnostnih kopij in obnovitev WordPress-a

  Obstajajo različni načini za ustvarjanje varnostnih kopij za vaše WordPress spletno mesto. Najboljši način za ustvarjanje varnostne kopije je uporaba rezervnega vtičnika WordPress.

  Lahko pa ustvarite tudi ročno varnostno kopijo baze podatkov WordPress in naložite datoteke WordPress s pomočjo FTP.

  Obnovitev WordPressa iz varnostnih kopij je v celoti odvisna od tega, kako ste ustvarili varnostno kopijo. Na primer, varnostne kopije, ustvarjene z BackupBuddy ali UpdraftPlus, je mogoče obnoviti z istim vtičnikom. Podobno je treba ročno obnoviti varnostne kopije.

  Številni uporabniki WordPress-a ne varnostno kopirajo svojih celotnih spletnih mest. Namesto tega le varnostno kopirajo svojo temo, nalaganje imenika in svojo bazo podatkov WordPress. To zmanjša njihovo velikost varnostne kopije, vendar poveča korake, potrebne za obnovo spletnega mesta.

  Ne glede na to, kako ste ustvarili varnostno kopijo, so osnovni koraki enaki.

  Oglejmo si, kako obnoviti spletno mesto WordPress iz varnostnih kopij. Ker pokrivamo različne načine obnovitve, preskočite na razdelek, ki velja za vas.

  Obnovitev WordPress-a iz datoteke varnostne kopije BackupBuddy

  BackupBuddy je priljubljen dodaten rezervni vtičnik WordPress. Če ste za ustvarjanje varnostnih kopij uporabili BackupBuddy, potem je ta razdelek za vas.

  BackupBuddy ponuja zelo priročen način za obnovitev WordPress-a iz varnostne kopije. Na spletno mesto WordPress se morate prijaviti in iti na BackupBuddy »Obnovi / preseli stran.

  Prenesti boste morali kopijo datoteke importbuddy.php. V tem primeru boste morali vnesti geslo za importbuddy. To geslo bomo uporabili pri obnovi spletnega mesta.

  Prenesite importbuddy

  Nato morate prenesti kopijo varnostne kopije, če tega še niste storili. Lahko ga prenesete iz BackupBuddy »Varnostne kopije ali cilj, ki ste ga uporabili za shranjevanje varnostnih kopij.

  Ko shranite varnostno kopijo zip datoteke in importbuddy.php v računalnik, se povežite s svojim spletnim mestom s pomočjo FTP.

  Če imate popolno varnostno kopijo spletnega mesta, izbrišite vse datoteke in mape s strežnika.

  Če imate delno varnostno kopijo, morate najprej prenesti datoteke, ki jih še niste ustvarili. Ko ste prepričani, da imate vse varnostno kopirano, nadaljujete z brisanjem vseh datotek in map iz korenskega imenika spletnega mesta.

  Izbrišite stare datoteke WordPress

  Nato morate v korensko mapo vašega spletnega mesta naložiti varnostne kopije BackupBuddy in importbuddy.php.

  Ko se obe datoteki naložita na strežnik, v spletnem brskalniku obiščite importbuddy.php. Nahaja se v korenskem imeniku vašega spletnega mesta, zato bo njegov URL podoben:

  http://www.example.com/importbuddy.php

  ImportBuddy bo zdaj zahteval geslo, ki ste ga ustvarili ob prenosu programa ImportBuddy.

  importbuddy geslo

  Na naslednjem zaslonu bo ImportBuddy prikazal datoteko varnostne kopije, ki ste jo naložili. Če niste naložili varnostne datoteke s FTP-om, lahko zdaj kliknete na zavihek za prenos in tako naložite datoteko varnostne kopije. Če imate varnostne kopije shranjene v storitvi za shranjevanje iTheme, se lahko z njo povežete s klikom na zavihek za skrivanje. Ko izberete bazo podatkov, za nadaljevanje kliknite Naprej.

  Izberite varnostno kopijo

  ImportBuddy bo odtegnil datoteko varnostne kopije in vam prikazal sporočilo o uspehu, ko je izvlekel datoteke. Za nadaljevanje kliknite na naslednji korak.

  Na naslednjem zaslonu vas bo ImportBuddy pozval, da navedete URL spletnega mesta in podatke o zbirki podatkov.

  Če obnavljate vlomljeno spletno mesto WordPress ali poskušate odstraniti zlonamerno programsko opremo, ne želite uporabljati svoje stare baze podatkov.

  Tabele lahko spustite iz stare baze podatkov s pomočjo phpMyAdmin ali ustvarite novo bazo s pomočjo cPanel. Ko končate z ustvarjanjem nove baze podatkov ali izpraznite staro, vnesite podatke o svoji zbirki podatkov.

  Če pa ste prepričani, da vaše spletno mesto ni bilo vdrto, lahko uporabite iste stare podrobnosti podatkovne baze.

  nastavitve baze podatkov

  Za nadaljevanje kliknite naslednji gumb in importbuddy bo zdaj preizkusil nastavitve baze podatkov in uvozil vaše podatke. Ko to storite, kliknite naslednji korak za nadaljevanje.

  Zdaj bo ImportBuddy posodobil URL-je, poti itd. Na vašem spletnem mestu. Nato boste morali preizkusiti spletno mesto. Če vse deluje v redu, ste uspešno obnovili spletno mesto.

  Pregled in čiščenje

  Na strani importbuddy kliknite gumb »Počisti in odstrani začasne datoteke«. S tem bodo izbrisani začasni podatki iz baze in datotek, ustvarjenih med obnovitvijo.

  Obnovitev WordPressa z uporabo varnostne kopije UpdraftPlus

  UpdraftPlus je še en priljubljen rezervni vtičnik za WordPress. Omogoča vam enostavno varnostno kopiranje in obnovitev spletnega mesta WordPress.

  Najprej se morate prepričati, ali imate popolno varnostno kopijo spletnega mesta WordPress, ki ga je ustvaril UpdraftPlus. Nato morate datoteke za varnostne kopije prenesti v računalnik.

  Če varnostne kopije shranjuje UpdraftPlus na oddaljenem mestu za shranjevanje, kot je Dropbox, Google Drive itd., Lahko datoteke z varnostnih kopij s teh lokacij naložite v računalnik.

  Nato se morate povezati s odjemalcem FTP in izbrisati vse datoteke WordPress. Po tem morate znova namestiti WordPress in se prijaviti na svoje spletno mesto.

  Vtičnik UpdraftPlus boste morali namestiti in aktivirati. Po aktivaciji obiščite Nastavitve »Varnostne kopije UpdraftPlus strani in kliknite na gumb Obnovi.

  Naložite varnostne datoteke

  Nato morate klikniti povezavo »Naloži varnostne kopije datotek« in nato preložiti predhodne datoteke, ki ste jih prenesli.

  Nalaganje rezervnih datotek

  Ko se naložijo varnostne kopije datotek, bo UpdraftPlus te datoteke pregledal in jih prikazal na strani za varnostno kopiranje.

  Za nadaljevanje boste morali klikniti gumb »Obnovi«.

  Obnovite varnostne kopije

  Prišlo bo do pojavnega okna, kjer morate za nadaljevanje ponovno klikniti gumb za obnovitev. Prepričajte se, da so izbrane vse razpoložljive datoteke za varnostno kopiranje, kot so vtičniki, baza podatkov, teme in drugo.

  Obnovitev varnostnih kopij datotek

  UpdraftPlus bo zdaj začel pridobivati ​​in obnavljati podatke iz teh datotek. Po uspehu boste preusmerjeni na stran z uspehom.

  Varnostno kopiranje je obnovljeno

  To je vse, uspešno ste obnovili svoje WordPress spletno mesto iz varnostne kopije UpdraftPlus.

  Obnovitev baze podatkov WordPress iz varnostne kopije z uporabo phpMyAdmin

  Ko obnovite ročno ustvarjeno varnostno kopijo, lahko naletite na dve možni izbiri. Lahko ustvarite novo bazo podatkov in vanje uvozite varnostno kopijo ali pa izpraznite obstoječo bazo in uvozite varnostno kopijo.

  Če čistite vdrto spletno mesto WordPress, je zelo pomembno, da spremenite svoje uporabniško ime in geslo za MySQL pred ustvarjanjem nove baze podatkov ali uvozom v obstoječo bazo.

  Če želite ustvariti novo bazo podatkov, se prijavite na nadzorno ploščo cPanel vašega računa za gostovanje v WordPressu in kliknite ikono podatkovnih baz MySQL.

  MySQL Baze podatkov v Cpanelu

  Nato boste morali vnesti ime za vašo bazo podatkov in nato kliknite gumb “Ustvari bazo podatkov”.

  Ustvari novo bazo podatkov

  Ko ustvarite novo bazo podatkov, potrebujete uporabnika MySQL, povezanega s to novo bazo podatkov. Pomaknite se navzdol do razdelka za uporabnike MySQL in dodajte novega uporabnika.

  Dodajte novega uporabnika baze podatkov

  Nato morate uporabnika dodati v bazo podatkov MySQL. Pomaknite se navzdol do razdelka „Dodaj uporabnika v bazo podatkov“ in v spustnih menijih izberite uporabnika skupaj z bazo podatkov in nato kliknite gumb za dodajanje.

  Dodaj uporabnika v db

  Zdaj je vaša nova baza podatkov pripravljena. Z njim lahko obnovite varnostno kopijo baze podatkov WordPress.

  Ponovno pojdite na nadzorno ploščo cPanel in nato kliknite ikono phpMyAdmin.

  Zaženite phpMyAdmin

  Nato morate klikniti novo ime baze podatkov in nato klikniti gumb za uvoz.

  Uvoz baze podatkov

  Kliknite gumb »izberi datoteko«, da izberete varnostno kopijo baze podatkov WordPress, nato pa na dnu strani kliknite gumb »Pojdi«..

  PhpMyAdmin bo zdaj naložil vašo varnostno kopijo in jo uvozil v bazo podatkov.

  Po zaključku boste videli sporočilo o uspehu.

  To je vse. Uspešno ste uvozili svojo bazo podatkov WordPress. Zdaj je naslednji korak namestitev WordPress-a z novo bazo podatkov. Če ste že namestili WordPress, nato v datoteko wp-config.php dodajte nove nastavitve baze podatkov in dobro boste šli..

  Obnovitev varnostne kopije zbirke podatkov WordPress z uporabo cPanela

  Če ste ročno ustvarili varnostno kopijo baze podatkov WordPress z uporabo cPanela v skupnem gostovanju, potem lahko to bazo obnovite tudi s pomočjo cPanel.

  Prijavite se v svoj račun cPanel in pod razdelkom z datotekami kliknite Backup.

  Varnostno kopiranje v cPanel

  Na strani varnostnih kopij se pomaknite navzdol do možnosti »Obnovi varnostno kopijo baze podatkov MySQL«.

  Nato kliknite gumb za izbiro datoteke in izberite datoteko varnostne kopije s trdega diska. Ko končate, kliknite gumb za prenos.

  Obnovite bazo z uporabo cPanel

  Ročna obnova datotek WordPress z uporabo FTP

  Če obnavljate WordPress za čiščenje vdrtega spletnega mesta, morate najprej izbrisati vse obstoječe datoteke in mape WordPress.

  To storite le, če je vaša varnostna kopija posodobljena in imate na svojem spletnem mestu vse prilagojeno, spremenjeno ali naloženo.

  Če imate vse svoje naložbe in prilagoditve, lahko varno izbrišete vse na svojem spletnem mestu s pomočjo cpanela (precej hitreje) ali s FTP.

  Če želite izbrisati vse datoteke s svojega spletnega mesta, se prijavite v cPanel svojega gostovanja / VPS gostovanja in pod razdelkom datotek kliknite ikono upravitelja datotek.

  Upravitelj datotek v cPanelu

  Pojdite naprej in izberite spletni koren kot svoj imenik in nadaljujte. Vmesnik upravitelja datotek se bo zdaj odprl na novem zavihku brskalnika. Izbrati boste morali vse datoteke WordPress in jih izbrisati. Ta način je veliko hitrejši.

  Datoteke lahko tudi izbrišete s FTP, vendar je počasneje. Preprosto se povežite s svojim spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP in izberite vse datoteke v vašem korenskem imeniku WordPress, da jih izbrišete.

  Izbrišite stare datoteke WordPress

  Nato morate s WordPress.org prenesti svežo kopijo programa WordPress in jo izvleči na trdi disk.

  Zaženite odjemalca FTP in nato na strežnik naložite vse datoteke WordPress.

  Naložite datoteke WordPress

  Ko naložite datoteke WordPress, lahko naložite datoteko wp-config.php iz varnostne kopije (samo če ste prepričani, da je čista in ni ogrožena).

  Lahko tudi preimenujete datoteko wp-config-sample.php iz sveže naloženih datotek WordPress v datoteko wp-config.php. Po tem boste morali urediti datoteko wp-config.php in vnesti podatke vaše baze podatkov.

  Ne pozabite datoteke shraniti in naložiti nazaj na svoje spletno mesto.

  Nato morate naložiti druge datoteke iz varnostne kopije. Priporočamo vam, da svoje slike nalagate samo v / wp-content / uploads / directory.

  Ko jih naložite, obiščite spletno mesto in preverite, ali vse deluje v redu.

  Nato se morate prijaviti v skrbniško območje programa WordPress in začeti nameščati vtičnike, ki ste jih imeli na svojem spletnem mestu.

  Zdaj lahko nadaljujete, da namestite svojo temo. Če ste prilagodili svojo WordPress temo ali uporabljali otroško temo, jo lahko obnovite iz varnostne kopije. Vendar pa se prepričajte, da so te datoteke čiste.

  Končno pojdite na Nastavitve »Povezave in prilagodite nastavitve trajnih povezav, da se ujemajo s spletnim mestom, in nato posodobite trajne povezave.

  Odpravljanje težav z obnovitvijo varnostne kopije WordPress Backup

  Obstaja nekaj pogostih težav, na katere lahko naletite pri obnovi spletnega mesta WordPress. Za vsakega imamo ločene vodnike.

  • Napaka pri vzpostavitvi povezave z bazo podatkov
  • Beli ekran smrti
  • napaka notranjega strežnika
  • Težava za preusmeritev ali osvežitev strani za prijavo
  • Posamezne objave se vračajo 404 Napaka

  Kaj morate storiti po obnovitvi spletnega mesta WordPress

  Ko uspešno obnovite spletno mesto, toplo priporočamo, da izboljšate varnost svojega spletnega mesta.

  Če tega še niste storili, preverite, ali imate redno varnostno kopijo za WordPress z enim od teh rezervnih vtičnikov WordPress..

  Za zaščito vašega spletnega mesta vam priporočamo, da takoj spremenite geslo za WordPress. Če imate več uporabniško spletno mesto, potem vse uporabnike prosite, naj takoj posodobijo gesla.

  Prav tako lahko namestite požarni zid spletnega mesta. Pri WPBeginner uporabljamo Sucuri za spremljanje in krepitev varnosti naše spletne strani. Spremlja varnostne grožnje, s svojimi naročniškimi programi pa ponuja tudi storitev odstranjevanja zlonamerne programske opreme. Oglejte si, kako nam je Sucuri pomagal blokirati 450.000 napadov v 3 mesecih.

  Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako obnoviti WordPress iz varnostnih kopij. Morda boste želeli videti tudi naš zadnji korak za korakom WordPress varnostni priročnik za začetnike.

  Jeffrey Wilson Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me