Vodič za začetnike o ustvarjanju 301 preusmeritev v WordPressu (korak za korakom)

Ali poskušate ustvariti preusmeritev v WordPressu? Niste prepričani, kaj je preusmeritev in zakaj je pomembna? Brez skrbi, v tem priročniku za začetnike o preusmeritvah WordPressa smo zajeti v ta namen, opisali bomo, kaj je preusmeritev, kako ustvariti preusmeritev v WordPressu, zakaj ga potrebujete in kdaj morate uporabljati preusmeritve..


Pripravljeni? Začnimo.

Preusmeritve spletnih strani

Kaj je preusmeritev v WordPressu?

Preusmeritev je način, da vaše spletno mesto hitro pošlje sporočilo brskalniku bralca in mu sporoči, da je bila stran, ki jo želijo obiskati, premakniti, tako da jih lahko njihov brskalnik samodejno usmeri na novo stran po vaši izbiri.

Obstajajo različne vrste preusmeritev, kot so preusmeritev 301, preusmeritev 302, preusmeritev 307 itd..

Da pa bo ta članek preprost in uporaben, bomo zajeli le 301 preusmeritev kot najpomembnejše.

Poglejmo, zakaj je to pomembno z razumevanjem primera uporabe.

Kdaj v WordPressu potrebujete preusmeritev 301?

Primarni razlog za uporabo preusmeritev 301 je, če ste premaknili spletno mesto ali stran na svojem spletnem mestu in želite namesto tega uporabnika usmeriti na novo stran..

Ta članek je prišel do nas, ko nas je eden od bralcev vprašal, kako uporabnike preusmeriti iz stare objave v novo objavo.

– Če želite nameravati izbrisati objavo ali stran v korist nove vsebine, morate preusmeritev ustvariti.

– Če želite nameravati spremeniti trajno povezavo do svoje objave ali strani, morate ustvariti preusmeritev.

Zakaj? Ker ne ustvarja preusmeritev, bodo uporabniki videli napako 404, ki ni bila najdena. Kar za uporabnike ni samo slabo, ampak lahko vpliva tudi na SEO vašega spletnega mesta in škoduje uvrstitvi na iskalnikih.

Takrat postanejo 301 preusmeritve zelo pomembne.

Omogoča vam, da iskalnikom in brskalniku vašega uporabnika sporočate, da je stran, do katere poskušajo priti, trajno premaknjena na novo lokacijo.

To omogoča, da se na novo stran prenesejo vse prednosti prometa in povratne povezave (SEO) vaše stare strani.

Zdaj, ko smo opisali, zakaj in kdaj preusmeritve, si poglejmo, kako lahko ustvarite 301 preusmeritev v WordPressu z različnimi metodami, ki so na voljo.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

Kako ustvariti preusmeritve v WordPressu (s pomočjo vtičnikov)

Lažji pristop za ustvarjanje in upravljanje preusmeritev 301 je uporaba enega od številnih vtičnikov za preusmeritev WordPress. To vam omogoča, da nastavite preusmeritve, ne da bi kdaj napisali eno vrstico kode.

1. Preusmeritev

Najpreprostejši način za dodajanje in upravljanje preusmeritev v Wordu je uporaba vtičnika Redirection. Namestite in aktivirajte vtičnik. Ko je aktivirano, obiščite Orodja »Preusmeritev za nastavitev preusmeritev.

Nastavitev preusmeritev WordPress s pomočjo vtičnika Redirection

Vtičnik za preusmeritev ne omogoča samo nastavitve preusmeritev, ampak tudi pomaga najti 404 napak na vašem mestu WordPress. Nato lahko te URL-je preusmerite na ustrezen cilj. Oglejte si to vadnico o tem, kako slediti 404 stranem in jih preusmeriti v WordPress.

2. Povezave na stran

Včasih boste morda želeli obdržati objavo / stran, vendar jo preusmeriti na drugo objavo ali stran. Tu je koristna povezava do strani. Ta preprost vtičnik doda meta polje na zaslonu za urejanje objav, kjer lahko vnesete naslov nove lokacije, kamor želite poslati svoje uporabnike..

Dodajanje povezave za preusmeritev v urejevalniku objav

3. Preproste 301 preusmeritve

Drug enostaven vtičnik je Simple 301 Preusmeritve. Kot pove že ime, je 301 preusmeritev preprosto. Preprosto namestite in aktivirajte vtičnik in obiščite Nastavitve »301 Preusmeritve da dodate svoje URL-je.

Dodajanje preusmeritev s pomočjo vtičnika Simple 301 Redirects za WordPress

Zdaj je nastavitev preusmeritev 301 z uporabo vtičnika WordPress preprosta, vendar ima nekaj manjših zmogljivosti. Glede na ponudnika gostovanja WordPress vaša WordPress preusmeri morda nekoliko počasneje za nekaj mikrosekund.

Če želite hitrejše preusmeritve narediti, lahko to storite s kodno metodo in datoteko .htaccess.

Nastavitev 301 preusmeritev v WordPressu z uporabo .htaccess

S pomočjo konfiguracijske datoteke spletnega strežnika .htaccess lahko uporabniki WordPressa hitro postavijo 301 preusmeritve.

Upoštevajte, da lahko zaradi majhne napake v kodi .htaccess vaše spletno mesto WordPress postane nedostopno in se lahko začne prikazovati notranja napaka strežnika.

Zato je pomembno, da pred kakršnimi koli spremembami varnostno kopirate datoteko .htaccess.

Če želite urediti datoteko .htaccess, se boste morali povezati s svojim spletnim mestom s pomočjo odjemalca FTP. Datoteka .htaccess se nahaja v korenskem imeniku vašega spletnega mesta WordPress.

Če tam ne vidite svoje datoteke .htaccess, morate odjemalca FTP prisiliti, da prikaže skrite datoteke. (Poglejte, zakaj na svojem mestu WordPress ne najdete .htaccess datoteke.)

Datoteko .htaccess lahko uredite v katerem koli urejevalniku besedila, kot je Beležnica.

Tu je preprosta preusmeritev, kjer poskušamo uporabnika, ki obišče staro objavo, poslati v novo objavo.

Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
Preusmeritev 301 / a-very-old-post / http://yoursite.com/a-very-new-post/

Kodo lahko dodate zgoraj, po možnosti na koncu datoteke .htaccess.

To je vse. Upamo, da vam je vodnik za začetnike pri ustvarjanju preusmeritev WordPress pomagal pri nastavitvi preusmeritev na svojem spletnem mestu.

Morda boste želeli preveriti tudi teh 9 najbolj uporabnih trikov .htaccess za WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map