Zakaj bi vedno morali uporabljati najnovejšo različico WordPress-a

Vsakič, ko pride nova posodobitev WordPress-a, od uporabnikov dobimo več e-poštnih sporočil, ki sprašujejo, ali je varno posodobiti njihovo WordPress spletno mesto. Se sprašujete, ali bi morali svoj WordPress posodobiti na najnovejšo različico? Želite vedeti prednosti in slabosti posodabljanja WordPress-a? V tem članku bomo razložili, zakaj je ključnega pomena, da vedno uporabljate najnovejšo različico WordPressa, in vam pokazali, kako pravilno posodobiti WordPress.


Posodobite WordPress

WordPress je brezplačen, razvija pa ga skupnost razvijalcev. Z vsako novo izdajo odpravljajo napake, dodajajo nove funkcije, izboljšujejo delovanje in izboljšujejo obstoječe funkcije, da so na tekočem z novimi industrijskimi standardi.

Z drugimi besedami, ko ne posodobite spletnega mesta WordPress, tvegate varnost svojega spletnega mesta in zamujate novim funkcijam / izboljšavam.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

Oglejmo si prednosti in slabosti posodabljanja WordPress-a.

1. Varnost

Varnost je zagotovo najpomembnejši razlog, zakaj bi morali redno posodabljati spletno mesto WordPress.

WordPress trenutno pooblašča 23% vseh spletnih mest na svetu. Zaradi svoje izjemne priljubljenosti je WordPress priljubljena tarča hekerjev, distributerjev zlonamernih kod, tatov podatkov in želijo biti hekerji.

CMS Marketshare

Ker je WordPress odprtokoden, lahko vsakdo preuči izvorno kodo, da jo nauči in izboljša. Vendar pa to pomeni, da ga lahko tudi hekerji preučijo in poiščejo načine za preboj na spletna mesta.

Zdaj je dobro, da niso vsi hekerji slabi. Obstaja veliko več dobrih hekerjev kot slabih, kar pomeni, da varnostni strokovnjaki po vsem svetu lahko preučijo kodo in pravilno poročajo o varnostnih napakah / popravkih. Vsakič, ko se poroča o varnostni ranljivosti, jedrska WordPress ekipa pridno sodeluje pri izdaji posodobitve, ki odpravlja težavo.

To pomeni, da če ne uporabljate najnovejše različice WordPress-a, potem uporabljate programsko opremo z znanimi varnostnimi ranljivostmi. Hekerji lahko iščejo spletna mesta s starejšo različico in lahko postanete žrtev zapletenega napada.

Hekerji lahko izkoristijo tudi vtičnike, ne samo WordPress. Poskrbeti morate, da so vsi WordPress vtičniki, teme in samo jedro vedno posodobljeni.

2. Cool nove funkcije

Vsaka večja različica WordPress-a ima nove funkcije in spremembe programske opreme. Na primer, WordPress 4.0 je na voljo z izboljšano izkušnjo namestitve vtičnikov, 4.1 je predstavil vgrajeno urejanje slik in 4.2 prišel s hitrejšimi posodobitvami vtičnikov..

WordPress 4.2 je predstavil hitrejše posodobitve vtičnikov

Če bi uporabljali starejšo različico WordPress-a, bi bila vaša izkušnja z WordPressom precej drugačna kot nekdo, ki uporablja najnovejšo različico.

Imeli boste težave pri iskanju WordPress pomoči v spletu, ker uporabljate starejšo različico. Uporabniki na forumih za podporo WordPressu bodo domnevali, da uporabljate najnovejšo različico WordPress-a.

3. Hitrost

Vsaka nova različica programa WordPress izboljša zmogljivost

Razvijalci WordPress-a vedno poskušajo stvari narediti hitreje. Vsaka nova izdaja vključuje več izboljšav delovanja, zaradi katerih WordPress deluje hitreje in učinkoviteje.

Na primer, WordPress 4.2 je izboljšal zmogljivost JS za navigacijske menije, WordPress 4.1 pa izboljšal zapletene poizvedbe, ki so pomagale pri uspešnosti spletnih mest s temi poizvedbami.

Ker je hitrost velik dejavnik pri SEO-ju, morate zagotovo sproti posodabljati svoj WordPress, da boste zagotovili največje koristi.

4. Popravki napak

Starejše različice WordPressa lahko imajo napake

Kljub strogemu testiranju večjih različic WordPress-a lahko včasih hrošči zdrsnejo skozi razpoke. Zato obstajajo pravočasne manjše različice WordPress-a (tiste z direktorjem.X.X). Na primer, zadnja posodobitev programa WordPress 4.2.3 je odpravila 20 napak od izdaje 4.2.

Zdaj, če greš na forume za podporo WordPress, ki prosijo za pomoč, je prvi nasvet, ki ga boste dobili, da posodobite WordPress, ker lahko to odpravi težavo. Če vztrajate, da ne posodabljate WordPressa, ne boste mogli prejeti pomoči.

5. Združljivost (ali NE)

Razvijalci vtičnikov in tem pogosto svoje posodobitve usklajujejo z glavnimi različicami programa WordPress, da bi zagotovili, da izkoristijo novo dostopne funkcije in izboljšave.

V nekaterih primerih pa posodobitev lahko prekine vaše obstoječe vtičnike WordPress, če niso upoštevali najboljših praks in standardov kodiranja.

Zato je ključnega pomena, da ohranjate redne varnostne kopije WordPressa.

Če povzamem to, je edina pomanjkljivost ta, da se v nekaterih redkih primerih vaše spletno mesto zlomi. Kljub temu pa imate:

 • Izboljšana varnost WordPressa
 • Kul nove funkcije WordPressa
 • Hitrejša WordPress izkušnja
 • WordPress spletno mesto brez napak
 • Boljša združljivost

Zdaj, ko veste, zakaj je pomembno, da se vaše WordPress spletno mesto posodablja, poglejmo, kako posodobiti WordPress.

Kako posodobiti spletno mesto WordPress

Posodabljanje jedra, vtičnikov in tem WordPress, kadar koli je zanje nova posodobitev, je dokaj enostavno. WordPress ima vgrajen sistem obveščanja o posodobitvah. Poudarja število razpoložljivih posodobitev, ko se prijavite na svojo WordPress nadzorno ploščo.

Zaslon za posodobitve programa WordPress

Vse kar morate storiti je obisk Nadzorna plošča »Posodobitve stran in namestite te posodobitve. To je postopek z enim klikom.

Ker pa se mnogi lastniki spletnih strani ne prijavijo na svojo WordPress nadzorno ploščo, morda niti ne vedo, da je na voljo dnevna posodobitev. K sreči imate na voljo nekaj možnosti.

Če uporabljate WordPress 3.7 ali novejšo različico, se za manjše izdaje vklopijo samodejne posodobitve (ki so rezervirane za varnost in popravke). Za večje izdaje, vtičnike in teme lahko vklopite samodejne posodobitve.

Ob novem posodobitvi spletnega mesta WordPress lahko prejmete obvestila po e-pošti.

Prenesite obvestila po e-pošti za posodobitve v programu WordPress

Ko ste zaposleni pri poslovanju, je običajno zadnja stvar na spletu, da preverite, ali obstajajo posodobitve. Ali ne bi bilo lažje, če bi lahko prejeli obvestilo po e-pošti, ko bi bilo na vaših spletnih mestih WordPress posodobitev?

No, to je mogoče.

Prvo, kar morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik WP Updates Notifier. Po aktivaciji obiščite Nastavitve »Posodobitve obveščevalca nastavite nastavitve vtičnika.

Nastavitve vtičnika za obveščanje o posodobitvi za WordPress

Ta vtičnik uporablja WordPress cron, da vsako uro preveri vaše posodobitve na spletnem mestu. To lahko spremenite v enkrat ali dvakrat na dan. Ko je na voljo nova posodobitev, vam bo ta vtičnik poslal obvestilo po e-pošti.

Privzeto preveri, ali so v programu WordPress posodobitve jedra, posodobitve vtičnikov in posodobitve tem. Vse kar morate storiti je, da kliknete shranite nastavitve s testnim gumbom e-pošte.

Če testnega e-poštnega sporočila ne prejmete iz vtičnika, si oglejte naš vodnik, kako odpraviti težavo s WordPressom, ki ne pošilja e-pošte..

Samodejno namestite posodobitve za WordPress

Postopek lahko še bolj avtomatizirate. WordPress vam omogoča, da omogočite samodejne posodobitve za večje izdaje, vtičnike in teme.

Ta možnost je tvegana, če ne uporabljate upravljanega gostovanja WordPress. Podjetja, ki upravljajo z gosti WordPress, samodejno posodobijo vaše spletno mesto na večje različice WordPress-a in pazite, če se kaj zlomi.

Če vklopite samodejne posodobitve, obstaja majhno tveganje, da se bo vaše spletno mesto zlomilo in ne boste mogli spletno popraviti tega takoj. Če želite omogočiti samodejne posodobitve, lahko to storite na dva načina (metoda vtičnika in metoda kode).

Poglejmo najprej način vtičnika.

Najprej morate namestiti in aktivirati vtičnik Easy Updates Manager. Po aktivaciji morate obiskati Nadzorna plošča »Možnosti posodobitve stran za konfiguracijo vtičnika.

Nastavitev samodejnih posodobitev programa WordPress

Zdaj se morate pomakniti navzdol do razdelka za samodejne posodobitve, kjer lahko omogočite samodejne posodobitve za jedrne, vtičnike, teme in prevajalske datoteke. Ko končate, preprosto shranite nastavitve.

Omogoči samodejne posodobitve z datoteko wp-config

Samodejne posodobitve za jedro WordPressa lahko omogočite tako, da preprosto dodate to vrstico v datoteko wp-config.php.

define (‘WP_AUTO_UPDATE_CORE’, res);

Če želite tudi samodejno posodobiti teme in vtičnike, bi morali to dodati v funkcijo svoje teme.php ali vtičnik, ki je poseben za spletno mesto.

add_filter (‘auto_update_plugin’, ‘__return_true’);
add_filter (‘auto_update_theme’, ‘__return_true’);

Upamo, da vam je ta članek pomagal izvedeti, zakaj morate vedno uporabljati najnovejšo različico WordPress-a. Morda boste želeli preveriti tudi naš strokovni izbor 20, ki morajo imeti vtičnike WordPress za leto 2015.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map