22 сјајна додатка за ВордПресс за управљање сликама (ажурирано)

Да ли тражите најбоље додатке за управљање сликама на вашој ВордПресс веб локацији? Слике помажу да живот унесете у ваш садржај и повећате ангажман. У овом чланку ћемо делити неке од најбољих ВордПресс додатака за ефикасније управљање сликама на вашој веб локацији.


ВордПресс додаци за управљање сликама

1. Галерија Енвира

Галерија Енвира

Енвира Галлери најбољи је додатак ВордПресс галерије фотографија на тржишту. Омогућава вам да креирате лепе и мобилне галерије слика у програму ВордПресс са само неколико кликова.

Енвира је оптимизована за перформансе, тако да се ваше галерије брзо учитавају. То је уједно и најпримјеренији додатак за фото-галерију за ВордПресс. Енвира има мноштво функција као што су албуми, означавање слика, водено обележавање, испитивање и тако даље.

Постоји и додатак ВооЦоммерце који вам омогућава да додате интернетску трговину како бисте продавали своје фотографије.

2. Солилокуи

Солилокуи

Клизачи вам омогућавају да привучете пажњу корисника на најважнији садржај уз прелепе презентације слика које прате текст, позив на акцију и анимација. Међутим, клизачи такође могу успорити брзину ваше веб локације што утиче на корисничко искуство и СЕО.

Солилокуи је најбољи клизач ВордПресс-а на тржишту данас. Видљиво је бржи од било којег другог клизача ВордПресса. Такође је најлакше за употребу са мноштвом функција као што су истакнути клизач садржаја, вртиљак, теме клизача, лигхтбок, итд..

3. ЕВВВ Оптимизер слике

Еввв Оптимизер слике

Учитавање слика траје дуже него текст, а то утиче на брзину и перформансе ваше веб локације. Најбољи начин да се бавите овим путем је оптимизација ваших слика за веб.

ЕВВВ Оптимизер слика је најбољи ВордПресс додатак за аутоматску оптимизацију слика у ВордПресс-у. Долази са моћним алатима за компримовање слика без утицаја на квалитет.

Алтернатива: ВП Смусх

4. Смарт Слидер 3

Смарт Слидер 3

Смарт Слидер 3 доступан је и као плаћени и бесплатни ВордПресс клизач. Долази са прекрасним алатом за прилагођавање повлачењем и испуштањем који вам омогућава да брзо креирате презентацију.

Једноставан је за употребу и укључује мноштво функција као што су анимације, прелепи прелази, клизач прилагођен мобилним уређајима и још много тога.

5. Имсанити

Имсанити

Имсанити вам омогућава да поставите максималну висину и ширину слике за уплоад на ВордПресс и аутоматски мењате величину великих слика. Такође може да извршава скупно подешавање величине на старијим отпремама на основу ваших подешавања.

Детаљна упутства потражите у нашем водичу о томе како да смањите величину великих слика у ВордПресс-у

6. Захтевати истакнуту слику

Захтевајте истакнуте слике за постове у програму ВордПресс

Понекад ви или неки други аутор на вашој веб локацији заборавите да додате истакнуту слику у блог блог пре објављивања. То може утицати на изглед ваше веб локације и ако аутоматски делите постове на друштвеним мрежама, онда ће те веб локације изабрати било коју слику из чланка као сличицу поста.

Захтевај додатак за представљену слику не дозвољава вам да објавите пост све док не додате истакнуту слику. Подсјетиће вас да нисте додали представљену слику и деактивират ћете дугме за објављивање док не додате представљену слику.

Више детаља потражите у нашем водичу о томе како захтевати истакнуте слике за постове у ВордПресс-у.

7. Подразумевана истакнута слика

Подразумевана истакнута слика

Као што име сугерира, овај згодан додатак омогућава вам једноставно постављање задане истакнуте слике како бисте је користили за резервне коментаре за постове који немају доступну представљену слику. Једноставно инсталирајте и активирајте додатак, а затим се пребаците на Подешавања »Медији страници да бисте поставили подразумевану слику.

За алтернативне методе погледајте наш чланак о томе како да поставите задану резервну истакнуту слику у ВордПресс-у.

8. Истакнути Видео Плус

Издвојени Видео Плус

Овај додатак вам омогућава да додате истакнути видео на ВордПресс уместо истакнуте слике. Једноставно додајте УРЛ видео снимка и он ће аутоматски преузети минијатуру видео записа. Подржава ИоуТубе, Вимео, Даилимотион, Соундцлоуд, Спотифи, итд.

Више детаља потражите у нашем водичу о томе како да додате истакнуте сличице видео записа у програму ВордПресс.

9. Виџет слике

Слика видгет у ВордПресс-у

Обично, ако желите да додате слику на своју ВордПресс бочну траку, мораћете да је ручно додате у текстуални виџет користећи ХТМЛ. Додатак за Видгет за слике додаје виџет који можете превући на бочну траку, а затим изабрати или пренијети слику.

Детаљна упутства потражите у нашем чланку о томе како додати слику у видгет бочне траке за ВордПресс.

10. Истакнуте слике у РСС-у & Маилцхимп Емаил

Истакнуте слике у РСС и МаилЦхимп е-порукама

Као што име говори, овај додатак омогућава истакнуте слике за ваш РСС феед. Ако користите МаилЦхимп за слање постова путем е-поште својим претплатницима, онда ће и ти корисници видети истакнуте слике за постове.

За алтернативни метод, погледајте наш водич како да додате истакнуте слике у ВордПресс РСС феед.

11. Обновите сличице

Обнови слике у ВордПресс-у

Када отпремите слику, ВордПресс је аутоматски спрема у више величина. Ове величине су дефинисане у Подешавања »Медији страна. Теме за ВордПресс такође могу додати сопствене величине слике које ће се користити за умањене слике. Ако активирате такву тему, ВордПресс ће почети да чува и слике у тим новим величинама. Међутим, то неће поново створити нове величине за старије слике.

Регенерирање сличица омогућава вам брзо регенерирање свих величина слике у ВордПресс-у. Детаљна упутства потражите у нашем водичу о регенерацији сличица и нових величина слике у ВордПресс-у.

12. Спољни медији

Спољни медији

Овај додатак вам омогућава да повежете или увезете датотеке са Дропбок-а, Бок-а, ОнеДриве-а, Гоогле диска, Инстаграма и било које друге спољне датотеке у ВордПресс. Ово вам нуди лакши начин рада на сликама сачуваним на Гоогле Дриве или Дропбок рачунима, приступајући им директно са ВордПресс-а.

Детаљна упутства потражите у нашем водичу о повезивању Гоогле диска са својом ВордПресс библиотеком медија.

13. Пошаљите Едитор умањених слика

Пост Тхумбнаил Едитор

Након отпреме истакнуте слике понекад ћете приметити да ју је ВордПресс обрекао или се не приказује правилно са вашом темом. Можете уредити слику у вашем омиљеном програму за уређивање слика или можете користити овај додатак.

Пост Тхумбнаил Едитор омогућава вам лако обрезивање и промену величине истакнутих слика из вашег ВордПресс администраторског подручја. Такође можете да уредите претходно пренесене истакнуте слике. Детаљна упутства потражите у нашем водичу о обрезивању и уређивању сличица за ВордПресс пост.

14. Еаси Ватермарк

Еаси Ватермарк

Еаси Ватермарк вам омогућава да лако додате водене ознаке својим ВордПресс сликама. Можете одабрати да водене жигове аутоматски означите свим сликама или да ручно додате водени жиг одређеним сликама.

Ако већ користите Енвира Галлери, онда вам овај додатак не треба. Уместо тога, можете користити Енвира додатак за водено обележавање.

Погледајте корак по корак упутства о употреби оба додатка у нашем водичу о томе како аутоматски додати водени жиг сликама у ВордПресс-у

15. Једноставна позадинска слика преко целог екрана

Позадинска слика целог екрана

Једноставна позадинска слика преко целог екрана омогућава вам лако додавање позадинске слике преко целог екрана било којој ВордПресс теми. Многе ВордПресс теме већ омогућавају лако додавање позадинских слика преко целог екрана. Међутим, ако ваша тема не подржава позадинске слике преко целог екрана, можете испробати овај додатак.

Детаљна упутства потражите у нашем водичу о томе како да додате позадинску слику на целом екрану у ВордПресс-у.

16. ВП Фирст Леттер Аватар

ВП Фирст Леттер Аватар

ВП Фирст Леттер Аватар омогућава вам да прикажете прилагођени аватар користећи прво слово корисниковог имена. Можете је приказати само корисницима који немају слику Граватара или потпуно замењују Граватар аватарима првог слова.

Сазнајте више о томе у нашем водичу о томе како да подесите прилагођени аватар за кориснике у ВордПресс-у.

17. Слике таксономије

Такономи Имагес

Да ли желите да додате иконе или сличице слика својим категоријама или ознакама? Таксономија слике омогућава вам управо то. Након активирања додатка, једноставно идите на Поруке »Категорије страници и кликните на дугме Додај да бисте поставили своје слике.

Детаљна упутства потражите у нашем водичу о томе како додати слике таксономије у ВордПресс.

18. Медиа Филе Ренамер

Медиа Филе Ренамер

Да ли сте икада желели да промените име датотеке на слици након што је отпремите? ВордПресс вам омогућава да промените наслов слике и алт текст, али не можете да промените назив датотеке. Медиа Филе Ренамер додатак вам омогућава да лако промените било које име датотеке у ВордПресс библиотеци медија. Такође аутоматски преименује називе датотека на основу наслова датотеке које унесете током отпреме.

Преименовање датотеке помоћу додатка такође ажурира све референце на датотеку у вашим ВордПресс постовима и страницама. За више детаља погледајте наш водич о преименовању слика и медијских датотека у ВордПресс-у.

19. ИмагеИњецт

ИмагеИњецт

Већина почетника има потешкоћа у проналажењу бесплатних ауторских слика за своје постове на блогу. Додатак ИмагеИњецт решава овај проблем омогућавајући вам да претражите Флицкр за фотографије лиценциране креативне публике и додате их у своје постове уз правилно приписивање.

Детаљна упутства потражите у нашем чланку о томе како пронаћи и додати креативне слике са лиценцом у ВордПресс-у.

20. Омогућите замену медија

Омогући замену медија

Ако морате да замените слику у својим ВордПресс постовима, обично бисте морали да је уредите како бисте додали нову слику и уклонили стару. Ако сте користили ту слику у више постова, мораћете да уредите све те постове да бисте додали нову слику.

Омогући додатак Медиа Реплаце омогућава вам да замените медијске датотеке директно из ВордПресс библиотеке медија. Замена слике аутоматски је замењује у вашим постовима и на страницама на које сте додали стару слику.

Погледајте наш водич о томе како лако заменити слике и медијске датотеке у ВордПресс-у.

21. Додатак А / Б алат за оптимизацију слике

А / Б Оптимизер слике

Истакнуте слике привлаче кориснике да кликну на ваше чланке. Јесте ли се икад запитали која истакнута слика најбоље функционира на вашој веб локацији? А / Б додатак за оптимизацију слике помаже вам да то схватите. Омогућава вам да додате две истакнуте слике за пост, а затим случајно приказује те слике својим корисницима. Едитирањем поста можете видети која истакнута слика је добила више кликова.

За више детаља, погледајте наш водич о томе како А / Б сплит тест приказаних слика у ВордПрессу.

22. Инстаграм Феед

Инстаграм Феед

Желите да покажете своје Инстаграм фотографије на вашој ВордПресс веб локацији? Инстаграм феед вам омогућава да лако видите свој Инстаграм феед помоћу видгета са бочне траке или кратког кода. Једноставно повежите веб локацију са вашим Инстаграм налогом и она ће аутоматски повући ваш феед. Феед можете прилагодити користећи различите опције приказа у подешавањима додатака.

Ако користите Енвира Галлери, онда то можете учинити помоћу њиховог Инстаграм додатка.

Бонус Тоолс

Ови алати нису ВордПресс додаци, али могу вам помоћи да побољшате квалитет слика на вашем ВордПресс сајту.

23. Цанва

Цанва

Цанва вам омогућава да направите све врсте графике уз једноставне алате за повлачење и испустање. Долази са шаблонима професионалног изгледа који можете користити као почетну тачку. Такође можете да купите слике слика, иконе и друге ресурсе директно из апликације.

24. Схуттерстоцк

Схуттерстоцк

Схуттерстоцк је један од највећих интернет ресурса за фотографије, клипарт, илустрације и векторску графику. Ми смо купац Схуттерстоцк-а и можемо јамчити за квалитет слика.

За више алата можда ћете видети нашу листу од 16 алата за стварање бољих слика за постове на блогу

То је све за сада.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да откријете сјајне ВордПресс додатке за управљање сликама на својој веб локацији. Такође бисте желели да видите како решити уобичајене проблеме са сликом у ВордПресс-у.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me