5 најбољих сродних постова Додаци за ВордПресс

Да ли ваши корисници напуштају вашу страницу након што су прочитали први пост? Повећање прегледа страница и смањење стопе напуштања почетне странице велики је изазов за власнике веб локација.


Најбољи начин да задржите кориснике на вашој веб локацији је тако што ћете им показати повезани садржај. Доказао се као ефикасан начин за добијање више прегледа страница.

Такође помаже корисницима да открију садржај за који можда неће моћи да пронађу другачије. Многи популарни блогови користе ову стратегију да повећају време које корисници троше на своје време.

Ову стратегију можете лако да користите на сопственој веб локацији ВордПресс. Постоји много повезаних додатака за ВордПресс који могу аутоматизовати цео процес за вас.

Међутим, ови додаци користе различите приступе за проналажење сродног садржаја. На пример, неки могу да приказују постове у истој категорији као и повезани постови, док други могу да користе више фактора за повећање релевантности.

У овом чланку ћемо вам показати неке од најбољих додатака повезаних за ВордПресс са њиховим предностима и недостацима.

Најбољи повезани додаци за ВордПресс

Видео Туториал

Претплатите се на ВПБегиннер

Ако вам се видео не свиђа или вам је потребно више упутстава, наставите да читате.

1. Још један додатак за сродне постове

Још један сродни додатак

Још један сродни пост Плугин ака ИАРПП је један од најпопуларнијих додатака у вези са ВордПресс-ом са више од 200.000 активних инсталација. Подржава и приказ сличица и сличица у приказу текста.

Прос:

ИАРПП користи уграђени алгоритам за проналажење сродних постова. Има одличан систем шаблона, омогућава умањење сличица / приказ текста, подржава прилагођене врсте поста и приказ РСС фееда.

Против:

Ако користите веома велику веб локацију, ИАРПП може бити веома интензиван. Про верзија додатка решава овај проблем вршећи дизање тегова на сопственим серверима ИАРПП-а.

ИАРПП није компатибилан са ВПМЛ додатком. Ако ћете креирати вишејезичну ВордПресс страницу, тада бисте требали одабрати Полиланг.

На крају, ИАРРП је блокиран на управљаним ВордПресс хостинг провајдерима као што је ВП Енгине.

2. Контекстуалне сродне поруке

Контекстуални сродни постови

Контекстуални повезани постови је још један ВордПресс додатак за приказивање повезаних постова. Покушава да побољша релевантност контекстуално подударањем постова. Може да прикаже повезане постове као сличице и текст.

Прос:

За текстове који се односе само на текст функционише ван оквира и има једноставнију страницу са подешавањима. Покушава да користи слике у посту као сличицу када није пронађена истакнута слика или сличица поста.

Против:

Додатак не садржи ниједан образац за приказ сличица. Уместо тога, само приказује умањене слике на листи са листе. Корисници могу додати свој ЦСС како би га стилски прилагодили, али почетницима на почетном нивоу то може бити тешко.

Баш као и ИАРПП, овај се додатак такође не прошири добро на већим веб локацијама. Управљани ВордПресс домаћини попут ВПЕнгине блокирали су овај додатак да га користе њихови купци јер ће на већим веб локацијама успорити вашу веб локацију.

3. Повезани постови за ВордрПресс

Повезани постови за ВордПресс

Повезани постови за ВордПресс додатак је лагана алтернатива популарнијим додацима који се односе на постове. Обавља све задатке који захтевају велике ресурсе у административном подручју и користи кеш меморију за приказивање повезаних постова.

Прос:

Повезани постови за ВордПресс усредсређени су на перформансе. Бржи је и не успорава вашу веб локацију. Подржава умањену сличицу и текстуални приказ сродне листе постова.

Постоји виџет и кратак код који можете користити било где да бисте приказали сродне постове.

Против:

Ако сте користили друге повезане додатке за постове, можда ће вам пропустити неколико додатних функција.

4. Повезани постови од Такономи-а

Повезани постови од Такономи

Таксономије у ВордПресс-у користе се за сортирање садржаја у различите изразе. Категорије и ознаке су две подразумеване ВордПресс таксономије које користи већина ВордПресс блогова.

Додаци с повезаним постовима Такономиес омогућавају приказивање постова користећи исте изразе таксономије. На пример, можете да одаберете приказивање постова помоћу „Категорије“ или „Ознаке“.

Нато ће додатак приказати сродне постове поднете под исту категорију или ознаку као и тренутно приказан.

Прос

Једноставан је за употребу и даје вам ограничену контролу над оним што се приказује као повезано са сваком ставком. Догађај ради за прилагођене таксономије и врсте поста, омогућава вам да прикажете повезане ставке и за остале ставке садржаја.

Можете приказати сродне постове у постовима, са или без сличица или у видгету бочне траке.

Цонс

Додатак нуди ограничене могућности од неких других повезаних додатака за постове. Користи само изразе таксономије као метрику, што значи да ваши резултати можда нису најбољи сродни постови.

5. Повезани постови

Инлине релатед постс

Инлине Повезани постови разликују се од осталих додатака на овој листи. Уместо да приказује повезане постове испод садржаја, овај додатак приказује их унутар ваших чланака. Ова врста инлине приказа повезаних садржаја је прилично популарна на вестима и блоговима.

Прос:

Приказује сродне постове када су корисници више ангажовани у садржају и вероватније је да ће кликнути. Има једноставно подешавање и омогућава вам да контролишете где желите да прикажете везане везе у свом садржају.

Против:

Ако желите да прикажете сродне постове на крају сваког поста, мораћете да инсталирате још један додатак. Два повезана додатка на једној веб локацији могу бити веома интензивна.

Бонус савети

Можда сте приметили да смо више пута поменули да додаци за повезане постове могу бити значајни. Могуће је да неки од тих додатака можда неће добро функционисати на дељеном ВордПресс хостингу.

У том случају можете користити додатак који се односи на прилагођене поруке. Овај додатак вам омогућава да ручно додате сродне постове у пост. Однос везе функционира на оба начина, тако да ако додате стари пост као повезани пост новом, стари ће пост такође приказати нови пост као сродан.

Друга опција је да се ручно приказују повезани постови са сличицама без употребе додатака.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да пронађете најбољи сродни додатак за веб локацију ВордПресс. Погледајте овај водич за више савета о томе како повећати приказ странице и смањити стопу напуштања почетне странице у програму ВордПресс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map