5 најбољих ВордПресс додатака за компресију слике у поређењу

Тражите ли најбољи ВордПресс додатак за компресију слике за своју веб локацију? Додаци за компресију слике омогућавају вам да лако побољшате слике у ВордПресс-у за бољу брзину и перформансе. У овом чланку смо упоредили најбоље додатке за компресију слике за ВордПресс.


Најбољи додаци за компресију слике за ВордПресс

Када вам је потребан додатак за компресију слике за ВордПресс?

Слике су веће величине од обичног текста, што значи да се дуже учитавају и могу да успоре вашу веб локацију.

Међутим вероватно сте чули изреку: „слика вреди хиљаду речи“. Слике чине ваш садржај привлачнијим и интерактивнијим.

Да бисте побољшали брзину веб локације ВордПресс, морате да оптимизирате своје слике за веб. Најбољи начин да то учините је коришћењем Пхотосхопа или другог софтвера за уређивање слика пре него што отпремите слику у ВордПресс. То вам омогућава пуно више контроле квалитета слика на вашој веб локацији.

Међутим, нису сви корисници угодни за рад са програмом за уређивање слика. За неке оптимизације сваке поједине слике које учитавају звуче много посла.

Срећом, постоји неколико додатака за компресију слике за ВордПресс који вам могу у томе помоћи. Ови додаци оптимизирају ваше слике аутоматски их компримовајући и користећи верзију мање величине на вашој веб локацији.

Уз то, погледајмо најбоље ВордПресс додатке за компресију слике и како се они слажу у погледу оптимизације слике, перформанси и квалитета.

1. реСмусх.ит

реСмусх.ит

реСмусх.ит је најбољи додатак за компресију слике за ВордПресс. Омогућава вам да аутоматски оптимизујете слике приликом учитавања као и да понуди опцију масивне оптимизације за старије слике.

Користи реСмусх АПИ за оптимизацију слика и омогућава вам да одаберете ниво оптимизације за своје отпреме. Лоша страна је што нема различите нивое компресије. Такође ограничава оптимизацију за отпрему величине мању од 5 МБ. Можете искључити појединачне слике из компресије у случају да морате да додате слику у пуној величини.

2. ЕВВВ Оптимизер слике

ЕВВВ Оптимизер слике

ЕВВВ Оптимизер слика је сјајна опција за ВордПресс додатак за компресију слике. Једноставан је за употребу и може аутоматски да оптимизира слике које учитавате у лету. Такође може да компримира и оптимизира претходно пренесене слике.

Изводи сву компресију на сопственим серверима што значи да вам није потребно да се региструјете за налог да бисте добили АПИ кључ. Такође може да оптимизује слике генерисане другим ВордПресс додацима и чувају се изван мапа ваше библиотеке медија. Не треба налог да користи додатак, али можете да се пријавите за њихов АПИ да бисте добили додатне функције.

3. Стисните ЈПЕГ & ПНГ слике

Стисните ЈПЕГ и ПНГ слике

Стисните ЈПЕГ & ПНГ креира тим иза ТиниПНГ-а, а за додатак ћете морати да отворите налог. Сваког месеца можете бесплатно да оптимизујете 100 слика помоћу бесплатног налога. Слике могу аутоматски компримовати приликом преноса, а можете и оптимизирати старије слике.

Подешавања додатка омогућавају вам да одаберете које величине слике желите да оптимизујете. Поред тога, можете поставити и максималну величину за ваше оригиналне отпремања. Слике веће од те величине аутоматски ће променити величину слика.

4. Оптимизер слике СхортПикел

СхортПикел

СхортПикел Оптимизер Имаге је још један користан ВордПресс додатак за компресију слике. Од вас се захтева да набавите АПИ кључ уношењем адресе е-поште. Основни бесплатни рачун омогућава вам да компримирате до 100 слика месечно, а ви ћете морати да надоградите на њихове плаћене планове за повећање овог лимита.

Компримирање слика почиње чим активирате додатак и похрани своје оригиналне слике у засебну мапу. Такође вам омогућава да упоредите оригиналну датотеку са компримованом верзијом да бисте видели разлику у квалитету. СхортПикел је препун напредних функција и пружа вам могућност избора формата за упоређивање.

5. ВП Смусх

ВП Смусх

ВП Смусх је још један популарни додатак за компресију слике за ВордПресс. Аутоматски компримира слике при преносу и може се користити и за компримирање и оптимизацију ваших старијих датотека са сликама. Такође можете да поставите максималну резолуцију слике и слике ће се смањивати на прихватљивије величине док се компримирају.

Бесплатна верзија додатка не захтева да креирате налог да бисте користили њихов АПИ кључ. Функција масовне оптимизације омогућава вам да оптимизујете до 50 слика одједном, а можете да поново покренете алат за оптимизацију сажимања више слика.

Бесплатна верзија додатка не ради тако добро. Погледајте наш преглед ВП Смусх-а с про и против.

Поређење тестова за додатке за компресију слике

Сада када знате за различите опције компресије слике за ВордПресс, погледајмо како се међусобно упоређују у погледу перформанси.

Да бисмо то измерили, извршили смо тест тако што смо поставили исту слику користећи сваки од тих додатака.

Тестирање ЈПЕГ компресије слике

Следећу ЈПЕГ слику користили смо за наше тестове 118 КБ у величини датотеке.

ЈПЕГ тест слика

Нисмо додирнули ниједну поставку додатка и тестирали компресију са подешавањима ван оквира. Ево наших резултата испитивања:

Метода додавања компримоване величине додатка (%) помоћу додатка
реСмусх.ит76 КБ30,59%Лосслесс
ЕВВВ Оптимизер слике112 КБ5%Лосслесс
Стисните ЈПЕГ & ПНГ слике114,7 КБ2,8%Лосси
СхортПикел Оптимизер за слике69,2 КБ41,94%Лосси
ВП Смусх112 КБ5%Лосслесс

Тестирање компресије ПНГ слика

Даље смо желели да тестирамо ПНГ слику да видимо како га наши кандидати оптимизују.

За тест смо користили следећу ПНГ слику и то је 102 КБ у величини датотеке.

ПНГ тест слика

Ево наших резултата испитивања:

Метода додавања компримоване величине додатка (%) помоћу додатка
реСмусх.ит36 КБ63,8%Лосслесс
ЕВВВ Оптимизер слике97,5 КБ1,9%Лосслесс
Стисните ЈПЕГ & ПНГ слике34.364%Лосси
СхортПикел Оптимизер за слике37 КБ63,5%Лосси
ВП Смусх99 КБ2,9%Лосслесс

Који је најбољи додатак за компресију слике за ВордПресс?

Ако не тражите флексибилне опције у додатку за компресију слике, тада вам реСмусх.ит даје најбоље резултате у погледу перформанси правећи стварну разлику у величини датотеке слике.

Ако сте спремни да платите за компресију слике, онда можете испробати СхортПикел који је на нашим тестовима био одлицан.

ЕВВВ Оптимизер слика је сјајан додатак са флексибилним подешавањима, али требаће им плаћени АПИ кључ за приступ нивоима компресије који чине стварну разлику.

Надамо се да сте упоредили ово упоређивање најбољих додатака за компресију слике за ВордПресс. Такође бисте желели да видите нашу листу најчешћих проблема са сликом у ВордПресс-у и како их решити.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map