7 најбољих ВордПресс резервних додатака у поређењу (предности и недостаци)

Стварање регуларних резервних копија за ВордПресс је најбоља ствар коју можете да учините за сигурност ваше веб странице. Резервне копије вам дају мир и могу вас спасити у катастрофалним ситуацијама, попут оне када се ваша веб локација хакује или се случајно закључате.


Постоји неколико бесплатних и плаћених резервних додатака за ВордПресс и већина њих је прилично једноставна за употребу. У овом чланку ћемо делити 7 најбољих резервних додатака за ВордПресс.

Најбољи резервни резервни додаци за ВордПресс

Важно: Иако многи пружаоци услуга ВордПресс хостинга нуде ограничене резервне услуге, ми увек препоручујемо нашим корисницима да се не ослањају само на њих. На крају дана, ваша је одговорност да редовно правите сигурносне копије своје веб странице.

Ако већ не правите резервну копију своје веб локације ВордПресс, онда би требало да одаберете један од ових 7 најбољих ВордПресс резервних додатака и одмах почнете да га користите..

1. УпдрафтПлус

УпдрафтПлус најбољи ВордПресс додатни резервни додатак

УпдрафтПлус је најпопуларнији бесплатни резервни додатак за ВордПресс доступан на интернету. Користи га више од 2 милиона веб локација.

УпдрафтПлус вам омогућава да направите комплетну резервну копију своје ВордПресс веб локације и сместите је у облак или преузмете на рачунар.

Додатак подржава заказане сигурносне копије, као и сигурносне копије на захтјев. Такође имате могућност избора датотека које желите да правите резервне копије.

Може аутоматски да пошаље резервне копије на Дропбок, Гоогле диск, С3, Рацкспаце, ФТП, СФТП, е-пошту и неколико других услуга складиштења у облаку (погледајте корак по корак водич за прављење резервних копија & вратите ВордПресс веб локацију уз УпдрафтПлус).

Поред стварања резервних копија сваке ВордПресс веб локације, УпдрафтПлус вам такође омогућава да лако вратите резервне копије директно са вашег ВордПресс администраторског панела.

УпдрафтПлус такође има премијску верзију са додацима за миграцију или клонирање веб локација, претрагом и заменом базе података, подршком за више места и неколико других функција. Премиум верзија такође омогућава приступ приоритетној подршци.

Цене: Бесплатно (УпдрафтПремиум Персонал за 70 УСД)

Преглед: УпдратПлус је најомиљенији ВордПресс додатни додатак на тржишту. Има преко 2 милиона активних инсталација и 4,9 од просека за 5 звездица. Иако бесплатна верзија има пуно функција, препоручујемо надоградњу на УпдрафтПлус премиум да бисте откључали све моћне резервне функције.

2. ВаултПресс (Јетпацк Бацкуп)

ВаултПресс - Јетпацк сигурносна копија

На ВПБегиннер-у користимо ВаултПресс да направимо резервну копију наше веб странице. ВаултПресс су основали Матт Мулленвег (суоснивач ВордПресс-а) и његов тим у Аутоматтиц-у.

Иако је започео као независни додатак, ВаултПресс је сада део другог аутомата твртке Аутоматиц под називом ЈетПацк. Да бисте користили ВаултПресс, требат ће вам претплатнички план за ЈетПацк. Постоји више планова цена са различитим сетом функција.

ВаултПресс додатак нуди аутоматизовано решење резервне копије у стварном времену, почевши од 3,50 УСД месечно. ВаултПресс сигурносне копије можете лако поставити и вратити се из сигурносних копија у року од неколико кликова.

Виши планови Јетпацка такође нуде сигурносне скенирања и неколико других моћних функција.

Постоји неколико недостатака употребе ВаултПресс-а.

Прво, то је стални трошак који се може сакупити ако имате више ВордПресс веб локација јер плаћате по веб локацији.

Друго, мораћете да се претплатите на ЈетПацк, набавите ВордПресс.цом налог и инсталирате Јетпацк додатак на своју веб локацију.

И на крају, резервне копије се чувају само 30 дана на нижим плановима. Ако желите неограничену резервну архиву, морали бисте плаћати 29 долара месечно по веб локацији што је за почетнике знатно скупље у поређењу са другим овде наведеним решењима..

И даље користимо ВаултПресс јер смо се окупили по њиховим старијим цијенама које су биле много повољније.

Чак и по вишој цени, ВаултПресс га у потпуности вреди због звјездане репутације Аутоматтиц-а.

Цене: Од 39 долара годишње за ЈетПацк лични план

Преглед: ВаултПресс као део популарног додатка ЈетПацк даје добру вредност за новац. Ако већ користите ЈетПацк за друге функције као што су ЈетПацк ЦДН за фотографије, промоцију друштвених медија итд., Онда је то лак избор за вас.

3. БацкупБудди

БацкупБудди ВордПресс додатна копија

БацкупБудди је један од најпопуларнијих премиум ВордПресс резервних додатака који користи преко пола милиона ВордПресс веб локација. Омогућава вам лако заказивање дневних, недељних и месечних резервних копија.

Помоћу БацкупБудди-а можете аутоматски похранити резервне копије у услуге складиштења у облаку као што су Дропбок, Амазон С3, Рацкспаце Цлоуд, ФТП, Стасх (њихова услуга у облаку), па чак и да га пошаљете поштом себи.

Ако користите њихову услугу Стасх, тада такође имате могућност да направите резервне копије у стварном времену.

Највећа предност коришћења БацкупБудди је та што није услуга заснована на претплати, тако да нема месечне накнаде. Додатак можете користити на броју веб локација наведених у вашем плану.

Такође добијате приступ форумима за подршку премиум, редовним ажурирањима и 1 ГБ БацкупБудди Стасх складишта за чување резервних копија. Поред тога, њихова иТхемес Синц функција омогућава вам управљање с до 10 ВордПресс страница са једне надзорне плоче.

Можете чак и да користите БацкупБудди за копирање, миграцију и враћање веб локација.

Цене: 52 УСД за Блоггер план (1 лиценца за сајт)

Преглед: БацкупБудди је исплативо премиум ВордПресс резервно решење за вас. Има комплетан сет функција које ћете требати да бисте направили резервне копије, вратили и преместили ВордПресс локацију. Укратко, то је моћна алтернатива УпдрафтПлус и ВаултПресс.

4. БолдГрид Бацкуп

Додатак БолдГрид Бацкуп ВордПресс

БолдГрид Бацкуп је аутоматизовано решење за израду резервних копија ВордПресс-а од стране БолдГрид-а, који је градитељ веб-локација покренут од стране ВордПресс-а.

Омогућава вам да лако направите сигурносне копије веб локације, обновите веб локацију након пада, а можете чак и да је употребите за померање своје веб локације приликом замене домаћина. Можете поставити аутоматске сигурносне копије или ручно створити сигурносне копије једним кликом.

БолдГрид Бацкуп долази са аутоматизованом функцијом заштите од грешака која аутоматски ствара резервну копију ваше веб локације пре него што се ажурира. Ако ажурирање не успе, он аутоматски враћа вашу ВордПресс локацију до последње резервне копије. То је сјајна функција која вас штити од грешака у ажурирању.

Помоћу БолдГрид сигурносне копије можете сместити до 10 архива резервних копија на вашој контролној табли и више на локацијама удаљеног складиштења попут Амазон С3, ФТП или СФТП.

Цене: 60 УСД годишње (Укључује све БолдГрид Премиум алате & Услуге)

Преглед: БолдГрид Бацкуп је једноставан ВордПресс додатак који можете да користите за креирање резервних копија веб локације. Предност употребе овог додатка је пакет других моћних алата који ћете добити уз куповину овог додатка.

5. БлогВаулт

БлогВаулт Бест Бацкуп Сервице за ВордПресс

БлогВаулт је још један од популарних сервиса за резервно копирање програма ВордПресс за ВордПресс. То је решење софтвера као услуге (СааС), а не само ВордПресс додатак. Стварање резервних копија ван локације независно на БлогВаулт серверима, тако да ће на вашем серверу бити нулту учитавање.

БлогВаулт креира аутоматско прављење сигурносних копија веб локације на дневној бази и такође вам омогућава ручно креирање неограничених резервних копија на захтев. Има паметне инкременталне сигурносне копије које синхронизују само појединачне промене за минимално оптерећење сервера. Ово осигурава оптималне перформансе за вашу веб локацију.

Поред сигурносних копија, помаже вам да лако опоравите веб локацију. Можете да похраните резервну архиву од 90 дана, тако да можете да опоравите веб локацију од било какве лоше грешке.

Такође поседује уграђену функцију постављања веб локација која вам омогућава лако тестирање веб локације. Поред тога, пружа лаку опцију за миграцију веб локације на други домаћин.

Функције БлогВаулт-а изгледају обећавајуће, али цене изгледају мало скупље у поређењу са другим горе наведеним додацима. Морате да платите 89 долара за основни план који нуди лиценцу за 1 локацију.

Цене: 89 УСД годишње за лични план (1 лиценца за сајт)

Преглед: БлогВаулт је једноставно за коришћење ВордПресс решење за израду резервних копија. То ствара офф-сите сигурносне копије, тако да сервер ваше веб локације неће бити оптерећен сигурносним копијама. Цене изгледају мало високе за мала предузећа.

6. БацкВПуп

ВордПресс додатни резервни додатак БацкВПуп

БацкВПуп је бесплатни додатак који вам омогућава да бесплатно креирате комплетне резервне копије ВордПресс-а и сместите га у облак (Дропбок, Амазон С3, Рацкспаце итд.), ФТП, е-пошту или на рачунар.

Изузетно је једноставан за употребу и омогућава вам да закажете аутоматско прављење сигурносних копија у складу са учесталошћу ажурирања ваше веб локације.

Враћање ВордПресс веб локације из резервних копија је такође врло једноставно. Верзија БацкВПуп Про долази са приоритетном подршком, могућношћу чувања резервних копија на Гоогле диску и неким другим цоол функцијама.

Цене: Бесплатно (доступан је и Премиум план)

Преглед: Коришћено на преко 600.000 веб локација, БацкВПуп је одлична алтернатива осталим резервним додацима на листи. Врхунска верзија додатка додаје снажније функције, укључујући једноставно и брзо обнављање веб локација из позадине помоћу самосталне апликације.

7. Дупликатор

Дуплицатор ВордПресс додатак

Као што име сугерира, Дуплицатор је популаран ВордПресс додатак који се користи за миграцију ВордПресс веб локација. Међутим, има и резервне функције.

Не дозвољава вам да креирате аутоматске резервне резервне копије што га чини мање од идеалног примарног ВордПресс сигурносног копирања за редовно одржавано веб место.

Цене: бесплатно

Преглед: Дупликатор вам омогућава да лако креирате резервне копије своје ВордПресс странице. Ако ваш веб домаћин креира редовне резервне копије, овај додатак можете да користите за стварање резервних копија које се користе у окружењу за снимање. Одличан је додатак за миграцију сајта.

Последње мисли

Сваки ВордПресс резервни додатак на нашој листи има своје предности и недостатке, али сви они нуде комплетну сигурносну копију ВордПресс датотека, као и пуне сигурносне копије базе података.

ВаултПресс користимо из два главна разлога. Изузетно је једноставан за употребу и нуди инкременталне резервне копије у стварном времену.

То значи да, уместо да сваког дана или сваког сата праве резервне копије свих датотека, то ствара само резервну копију онога што је ажурирано буквално у року од неколико минута од ажурирања. Ово је идеално за велику веб локацију попут наше, јер нам омогућава ефикасно коришћење ресурса сервера.

Међутим, ако имате веб локацију мале и средње величине и мрзите плаћање мјесечних накнада, препоручујемо вам популарни додатак УпдрафтПлус. Долази са свим моћним функцијама као што су резервно шифровање, шифровани транспорт резервних копија и тона могућности складиштења у облаку.

Без обзира на резервни додатак за ВордПресс који одлучите, НЕ похраните резервне копије на исти сервер као и ваша веб локација.

Радећи то, сва своја јаја стављате у једну корпу. Ако хардвер вашег сервера испадне или је најгоре што се хакује, немате резервну копију која поништава сврху постављања редовних резервних копија.

Због тога топло препоручујемо чување резервних копија на неком другом складишту као што су Дропбок, Амазон С3, Гоогле Дриве итд..

То је све. Надамо се да ће вам ова листа помоћи да одаберете најбољи резервни додатак ВордПресс за своју веб локацију. Такође бисте желели да погледате наш корак по корак ВордПресс водич за сигурност за почетнике.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map