Како додати садржај са више колона у ВордПресс постовима (није потребан ХТМЛ)

Да ли желите да додате садржај са више колона у своје ВордПресс постове? Ступци се могу користити за стварање привлачних изгледа за ваше постове и странице.


Традиционални штампани медији, попут новина и часописа, користили су изглед више колона од првих дана штампања. Њихов циљ је био да корисницима олакшају читање мањег текста уз економично коришћење расположивог простора.

Изглед појединих ступаца чешће се користи на вебу. Међутим, решетке са више ступаца и даље су корисне за истицање садржаја и олакшавање скенирања и читања.

У овом чланку показаћемо вам како да лако додате садржај са више колона у своје ВордПресс постове без писања било ког ХТМЛ кода.

Додајте садржај у више колона у ВордПресс поруке и странице

Додавање вишеслојних садржаја у ВордПресс – једноставан начин

Стварање садржаја са више колона под називом мрежни ступац садржаја у ВордПресс-у је сада једноставно, јер долази као задана функција. Нови уређивач ВордПресс блока Гутенберг укључује блок ступаца.

Да бисте додали изглед са више ступаца, морате да креирате нови пост или измените постојећи. Након што сте у подручју за уређивање постова, кликните на икону „Додај“ на врху да бисте додали блок.

Затим морате одабрати блок „Ступци“ који се налази на картици „Елементи распореда“.

Додајте блок ступаца у свој ВордПресс пост

Сада ћете видети курсор миша како скаче на левој колони, а у десној колони ће се појавити задржавање текста.

Ступци блокирају ВордПресс у ВордПресс-у додан је посту

Као што можете видети на горе приказаном снимку, блок Ступци испрва изгледа празно. Ако пређете лево налево, видјет ћете означену границу блока.

Такође ћете моћи да видите поставке блока у десној колони екрана за уређивање постова.

Ступци блокирају ВордПресс - 2 колоне

Подразумевано, блок ступаца ће додати две колоне. Можете да повећате број ступаца које желите да додате из поставки блока са десне стране. Омогућује вам додавање до шест ступаца у једном реду.

Додајте још ступаца у своје ступце

Једноставно кликните на колону и започните типкати да бисте додали садржај. Можете да користите тастер таб на тастатури за прелазак на следећу колону.

Додајте текст у своје ступце за ВордПресс

Додавање медија и осталог садржаја у ваше ступце

Поред текстуалног садржаја можете додати и слике и уграђивати видео записе у ВордПресс ступце.

Блок ступаца омогућава вам додавање блокова унутар сваке колоне. Једноставно одведите миш на колону и приметићете икону „Додај нови блок“ унутар ње. Блок можете додати и тако што упишете /, а затим и име блока.

Додајте нови блок у ВордПресс колоне

Ваш одабрани блок ће се сада појавити у колони. Сада можете да наставите и да јој додате садржај.

Блок слика додан ВордПрессу

Ево како ваша нова колумна може изгледати у подразумеваној теми Двадесет деветнаест. У овом примеру користимо три колоне, а последња колона садржи слику.

3 колоне у ВордПресс Пост-Превиев

Ако само желите да додате слику и неки текст поред ње, уместо ступаца можете да користите и блок „Медији и текст“. Овај посебни блок направљен је посебно за приказивање медија попут слика и видео записа поред неког текста.

Додајте медијску и текстуалну блокаду у ВордПресс

Додавање више ступаца у стари ВордПресс Цлассиц Едитор

У случају да нисте надоградили свој ВордПресс на Гутенберг и даље користите класични уређивач, онда ћете морати да инсталирате посебан додатак за креирање распореда колона решетки.

Прво инсталирајте и активирајте додатак Лигхтвеигхт Грид Цолумн. За детаљна упутства, пратите корак по корак упутство за инсталирање додатка у ВордПресс-у.

Након активирања, можете креирати нови пост или отворити стари пост за уређивање. Затим кликните на дугме „Додај ступце“ на алатној траци визуелног уређивача.

Додајте икону ступаца Лагани мрежни додаци стубова

Сада ћете видети скочни прозор да бисте додали своју прву колону. Можете да одаберете колико подручја може да покрије ваш ступац, на радним површинама, таблетима и мобилним уређајима.

На пример, ако поставите проценат решетке на радној површини 50%, колона ће покривати половину.

Проценат ширине мреже - лагани стубови мреже

Постоји пуно опција за подешавање ширине колоне, од 5% до 100% у интервалу од 5. Можете је одабрати тако што ћете кликнути падајући мени.

Опције ширине колоне - проценти мреже

Након тога, морате да додате садржај своје колумне у оквир „Садржај“, а затим кликните дугме „У реду“ да бисте га убацили у свој пост.

Додајте садржај у своју колону - додатак лаких мрежних колона

Додатак ће сада генерисати потребан кратки код са вашим садржајем и додати га у ваш уредник постова.

Кратки код и садржај су додани у колону ВордПресс

Сада када је додата прва колона, можете поновити поступак да бисте додали још ступаца. За последњу колону у реду, не заборавите да потврдите оквир „Последња колона у реду“.

Кратки код и садржај за 2 колоне у ВордПрессу

Након тога, можете сачувати свој пост и прегледати га. Ево како је то изгледало на нашој пробној страници користећи тему Двадесет седамнаест.

Две колумне за ВордПрессс у двадесет седамнаест тема

Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да додате ступце у своје ВордПресс постове и странице. Такође бисте желели да видите наш једноставан водич о томе како да лако поравнате слике у ВордПресс посту.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map