Како онемогућити Гутенберг и задржати класични уредник у ВордПрессу

Желите ли онемогућити Гутенберг и задржати класични ВордПресс едитор на својој веб локацији? Гутенберг је надолазећи ВордПресс едитор који ће заменити класични ВордПресс едитор. Иако изгледа модерно, пуно корисника је тешко користити и радије би задржали класични едитор. У овом чланку показаћемо вам како лако онемогућити Гутенберг и задржати класични едитор у ВордПресс-у.


Онемогућите Гутенберг и задржите класични едитор у програму ВордПресс

Шта је Гутенберг?

Гутенберг је надолазећи ВордПресс едитор са циљем да модернизује искуство писања ВордПресс-а.

Преглед Гутенберга

Покушава да функционише као додатак за прављење страница и омогућава вам да повучете и испустите ставке у пост или страницу. Циљ је понудити већу флексибилност и омогућити ВордПресс корисницима да креирају јединствене распореде за свој садржај са богатим мултимедијским садржајем.

Од ВордПресса 4.9.8, основни ВордПресс тим је додао позив да испробате Гутенберг на ВордПресс контролној табли. Сврха овог описа је да добије повратне информације од милиона корисника ВордПресс-а и да Гутенберг буде спреман за прво издање.

Изјава о Гутенбергу

Гутенберг ће постати задани ВордПресс едитор са издањем ВордПресса 5.0 који би требало да стигне крајем ове године (2018.).

Зашто онемогућити Гутенберг Едитор у ВордПрессу?

Многи корисници сматрају да Гутенберг у свом тренутном стању није спреман за веб локације. То је очигледно у 2.3 од 5 просек оцена на додатку Гутенберг. У време писања овог чланка, постоји 676 оцена са једном звездицом наспрам 288 оцена са пет звездица.

Упркос негативним критикама, основни тим програма ВордПресс иде напред и чинећи Гутенберга основним уредником у програму ВордПресс 5.0.

Због тога су многи корисници веома забринути. Желе имати могућност да онемогуће Гутенберг и задрже класични едитор.

Срећом, постоји додатак основног тима за ВордПресс који вам омогућава да управо то радите.

Погледајмо како лако онемогућити Гутенберг и наставити користити класични ВордПресс едитор.

Метода 1. Онемогућите Гутенберг помоћу додатка Цлассиц Едитор

За ову методу користићемо додатак Цлассиц Едитор који развијају и одржавају основни ВордПресс сарадници.

Прво што требате учинити је инсталирати и активирати додатак Цлассиц Едитор. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

Додатак функционише ван оквира и онемогућит ће Гутенбергов уређивач након активирања.

Овај додатак такође вам омогућава да истовремено чувате и Гутенберг и Цлассиц едитор. Ово можете да конфигуришете у подешавањима додатка.

Једноставно пређите на Подешавања »Писање странице у вашој ВордПресс административној области. Опцију за то ћете видети под „Класичне поставке уређивача“.

Класична подешавања уређивача

Не заборавите да кликнете на дугме са изменама да бисте спремили подешавања.

Сада ћете моћи да видите нову везу испод Постови мени за креирање нових постова помоћу класичног уређивача.

Пребаците се на класични уређивач

Такође ћете моћи да уређујете старије чланке користећи класични уређивач. Једноставно идите на Поруке »Све поруке страница и видећете везу „Уреди (класично)“ испод постова.

Едит класика

Метода 2. Користите класични уређивач с Дисабле Гутенберг додатком

Ако желите да онемогућите Гутенберг за одређене корисничке улоге и врсте објава, тада ће вам овај начин помоћи да то учините.

Прво морате инсталирати и активирати Дисабле Гутенберг додатак. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

Након активације потребно је посетити Подешавања »Онемогући Гутенберг страницу за подешавање поставки додатка.

Онемогућите Гутенберг поставке

Подразумевано ће додатак Гутенберг онемогућити свуда за све кориснике на вашој веб локацији. Међутим, ако желите да га ограничите на одређене корисничке улоге и врсте објава, тада морате поништити опцију „Потпун онемогући“..

Ако уклоните потврдну опцију, приказаће се више опција за селективно онемогућавање Гутенберга за одређене корисничке улоге, врсте постова, предлошке тема или појединачне постове.

Селективно онеспособити Гутенберг

Ова опција је корисна ако користите ВордПресс додатак који није компатибилан са Гутенбергом, али желите да користите Гутенберг за друге области на вашој веб локацији.

ВордПресс је најпопуларнији свјетски произвођач веб страница који напаја више од 31% свих веб страница на Интернету.

Има хиљаде додатака и тема и овлашћује све врсте веб локација од продавница е-трговине до заједница чланица.

Много ових алата треће стране увелико се ослањају на класични ВордПресс едитор. Основни тим покушава програмерима дати довољно времена да своје додатке и теме учине компатибилним са Гутенбергом. Међутим, могуће је да многе од њих неће бити у потпуности компатибилне с Гутенберговим уредником.

Ако је то случај, ова подешавања би вам могла бити од велике помоћи.

Не заборавите да кликнете на дугме са изменама да бисте спремили подешавања.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да онемогућите Гутенберг и задржите класични едитор у ВордПресс-у. Такође бисте желели да видите нашу листу најтраженијих савета, трикова и хакова за ВордПресс.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map