Како отворити спољне везе у новом прозору или картици помоћу ВордПресс-а

Да ли желите да отворите спољне везе са својих блогова у новом прозору?


Отварање спољних веза у новом прозору омогућава вашим корисницима да посете везу без напуштања ваше веб странице.

Многи почетници се боре с проналажењем могућности отварања везе у прозору углавном зато што није одмах видљиво када додајете везу у ВордПресс.

У овом водичу за почетнике показаћемо како лако отворити спољне везе у новом прозору на вашој ВордПресс веб локацији. Показаћемо и различите методе за то, тако да можете изабрати ону која вам највише одговара.

Како отворити екстерне везе у новом прозору

Зашто и када бисте требали отворити екстерне везе у новом прозору?

Спољне везе су везе до веб локација које немате или не управљате њима. Обично, ако додате везу на екстерну веб локацију, посетиоци ће је једноставно напустити вашу веб локацију кликом на везу.

Иако неки стручњаци за корисничко искуство кажу да не бисте требали отварати екстерне везе у новом прозору, са тим се не слажемо.

Видите, већина корисника лако заборавља последњу веб локацију коју су посетили. Ако имају више картица отворене су шансе да више никада неће моћи да пронађу вашу веб локацију.

За боље корисничко искуство, препоручујемо отварање екстерних веза у новом прозору или картици. На овај начин се не губи оригинална веб страница и корисници могу да поново потраже вашу веб локацију повраћајем уназад.

Још једна предност отварања екстерних веза у новом прозору су повећани прикази страница и ангажман корисника на вашој веб локацији. Корисници ће се вероватније вратити на претходну картицу и завршити читање чланка.

Корисници који проводе више времена на вашој веб страници вероватније су да се придруже вашој билтену е-поште, прате вас на друштвеним мрежама, оставе коментар и купе ваше производе.

Уз то, погледајмо како лако отворити спољне везе у новом прозору у ВордПресс-у.

Отворите спољну везу у новом прозору у Гутенберговом уреднику

Нови ВордПресс уређивач блокова има уграђену функцију која вам омогућава отварање спољних веза у новом прозору. Међутим, опција се крије иза дугмета због чега га почетници често не примећују.

Једноставно уредите објаву на блогу или страницу на коју желите да додате спољну везу. Затим изаберите текст који желите да повежете, а затим кликните на дугме за уметање везе (или притисните ЦТРЛ + К на Виндовс / Цомманд + К на Мац).

Отворите везу на новој картици

Ово ће довести до скочног прозора уметања везе. Једноставно унесите везу, а затим кликните стрелицу надоле поред ње. Ово ће открити могућност отварања нове картице.

Кликните да бисте пребацили опцију, а затим притисните тастер ентер. Ваш одабрани текст ће сада бити повезан, а можете га прегледати посетом ваше веб странице.

Отворите спољну везу у новом прозору помоћу класичног уређивача

ВордПресс је представио нови уређивач блокова са ВордПресс 5.0. Многи корисници радије користе стари уређивач инсталирањем класичног додатка за уређивање.

Ако и даље користите класични уређивач, онда ћемо вам препоручити да започнете употребу новог уређивача. То је модерно, брже и укључује много нових функција које вам недостају.

Међутим, ако и даље желите користити класични уређивач, тада бисте отворили везу у новом прозору помоћу класичног уређивача.

Прво морате да уредите пост или страницу на коју желите да додате везу. Затим одаберите текст који желите да повежете, а затим кликните на дугме Додај везу.

Додајте нову везу у класични едитор

Појавит ће се скочни прозор у који можете додати своју вањску везу. Након тога, кликните на икону зупчаника поред ње. Ово ће довести до напредног скочног уметања везе.

Отворите везу на новој картици помоћу класичног уређивача

Одавде морате потврдити потврдни оквир поред „Отвори везу на новој картици“ и кликнути на дугме „Ажурирај“ да бисте додали везу.

Сада можете да сачувате свој пост и прегледате га да бисте видели везу у акцији.

Отворите везу на новој картици употребом картице текста у класичном уређивачу

Ако користите ХТМЛ уређивач означен са „Текст“ у старом класичном уређивачу, ево како бисте отворили спољну везу у новом прозору.

Додајте дугме за везу у уређивачу текста

Једноставно одаберите текст који желите да повежете, а затим кликните на дугме Додај везу. Ово ће довести до напредног скочног уметања везе.

Додавање везе у уређивач текста користећи класични уређивач

Овде можете додати везу и потврдити поље поред опције „Отвори везу на новој картици“. Након тога кликните на дугме Додај везу и искочни прозор ће нестати. Сада ћете видети ХТМЛ код за везу у уређивачу текста.

ХТМЛ код за спољну везу

Сада можете да сачувате своје промене и погледате пост да бисте видели спољну везу у акцији.

Како отворити екстерне везе у новом прозору помоћу ХТМЛ-а

Понекад ћете можда требати написати ХТМЛ да бисте додали везу у ВордПресс-у. На пример, када користите ХТМЛ режим у новом уређивачу блокова или додајете везу у датотеку предлошка ВордПресс теме.

Морате да додате везу помоћу следећег ХТМЛ кода.

Текст везе

Једноставно замените екампле.цом са УРЛ-ом спољне везе, а Текст везе текстом који желите да повежете.

Циљни параметар у овом коду омогућава прегледачима да везу отворе у новом прозору или картици.

Аутоматски отворите све спољне везе у новом прозору помоћу ВордПресс додатка

Можда звучи као додатни посао да бисте ручно проверили опцију за сваку спољну везу коју додате. Међутим, с временом ћете се навикнути.

Ако водите блог са више аутора или често заборавите да отворите спољне везе на новој картици, за то можете користити додатак..

Прво морате инсталирати и активирати Отворене спољне везе у додатку новог прозора. За више детаља погледајте наш корак по корак водич за инсталирање ВордПресс додатка.

Додатак функционише ван оквира и аутоматски ће отворити спољне везе у новом прозору.

То у ствари не мења спољне везе у вашим блоговима. Уместо тога, он користи ЈаваСцрипт за отварање спољних веза у новом прозору.

Белешка: Имајте на уму да ће деактивирањем додатка престати отварање спољних веза у новом прозору.

Надамо се да вам је овај чланак помогао да научите како да лако отворите спољне везе у новом прозору у програму ВордПресс. Можда ћете желети да видите и наш крајњи списак најкориснијих ВордПресс савета, трикова и хакова који можете да користите на својој веб локацији..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me