5 najboljših sorodnih objav Vtičniki za WordPress

Ali vaši uporabniki zapustijo vaše spletno mesto po branju prve objave? Povečanje števila ogledov strani in zmanjšanje števila obiskov strani je velik izziv za lastnike spletnih mest.


Najboljši način za ohranitev uporabnikov na vašem spletnem mestu je tako, da jim pokažete sorodno vsebino. Izkazalo se je kot učinkovit način za pridobivanje več ogledov strani.

Uporabnikom pomaga tudi pri odkrivanju vsebine, za katero drugače ne bodo mogli najti. Mnogi priljubljeni blogi uporabljajo to strategijo, da povečajo čas, ki ga uporabniki porabijo za svoj čas.

To strategijo lahko preprosto uporabite na svojem spletnem mestu WordPress. Obstaja veliko sorodnih objav vtičnikov za WordPress, ki lahko avtomatizirajo celoten postopek za vas.

Vendar ti vtičniki uporabljajo različne pristope za iskanje povezane vsebine. Na primer, nekatere lahko prikažejo objave v isti kategoriji kot povezane objave, druge pa lahko za povečanje ustreznosti uporabijo več dejavnikov.

V tem članku vam bomo pokazali nekaj najboljših povezanih vtičnikov za WordPress z njihovimi prednosti in slabostmi.

Najboljši povezani vtičniki za WordPress

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

1. Še en povezan vtičnik za objave

Še en povezan vtičnik za objave

Še ena povezana objava Vtičnik aka YARPP je eden najbolj priljubljenih vtičnikov, povezanih z WordPressom, z več kot 200.000 aktivnimi namestitvami. Podpira prikaz sličic in besedilo povezanih objav.

Prednosti:

YARPP uporablja vgrajen algoritem za iskanje povezanih objav. Ima odličen sistem predlog, omogoča sličice / prikaz besedila, podpira vrste objav po meri in prikaz vira RSS.

Slabosti:

Če imate zelo veliko spletno mesto, je YARPP lahko zelo veliko virov. Pro različica vtičnika rešuje to težavo z izvajanjem težkega dvigovanja na lastnih strežnikih YARPP.

YARPP ni združljiv z vtičnikom WPML. Če boste ustvarili večjezično spletno mesto WordPress, morate izbrati Polylang.

Nazadnje je YARRP blokiran pri upravljanih ponudnikih gostovanja WordPress, kot je WP Engine.

2. Kontekstualno povezane objave

Kontekstualno povezane objave

Kontekstualne povezave so še en WordPress vtičnik za prikaz sorodnih objav. Ustreznost poskuša izboljšati s kontekstno ujemajočimi se objavami. Povezane objave lahko prikazuje kot sličice in besedilo.

Prednosti:

Za samo besedila, povezane z objavami, deluje brez okenca in ima enostavnejšo stran z nastavitvami. Slike v prispevku poskuša uporabiti kot sličico, kadar ne najdete predstavljene slike ali sličice objave.

Slabosti:

Vtičnik ne vsebuje nobene predloge za prikaz sličic. Namesto tega samo prikaže sličice na seznamu s črko. Uporabniki lahko dodajo svoj CSS, da ga oblikujejo, vendar bodo uporabniki na začetni ravni morda težko.

Tako kot YARPP tudi ta vtičnik na večjih spletnih mestih ne dosega lestvice. Upravljani gostitelji WordPressa, kot je WPEngine, so blokirali ta vtičnik, ki ga bodo uporabljale njihove stranke, ker bo na večjih spletnih mestih upočasnil vaše spletno mesto.

3. Povezane objave za WordrPress

Povezane objave za WordPress

Povezane objave za WordPress vtičnik je lahek nadomestni del bolj priljubljenih vtičnikov povezanih objav. Izvaja vse naloge, ki intenzivno uporabljajo vire, na področju skrbnika in uporablja predpomnilnik za prikaz povezanih objav.

Prednosti:

Povezane objave za WordPress se osredotočajo na uspešnost. Je hitrejši in ne upočasni vaše spletne strani. Podpira sličico in besedilni prikaz povezanega seznama objav.

Obstaja pripomoček in koda, ki jih lahko uporabite kjer koli za prikaz povezanih objav.

Slabosti:

Če ste uporabljali druge povezane vtičnike za objave, boste morda zamudili nekaj dodatnih funkcij.

4. Povezane objave taksonomije

Povezane objave v Taksonomiji

Taksonomije v WordPressu se uporabljajo za razvrščanje vsebine v različne izraze. Kategorije in oznake sta dve privzeti taksonomiji WordPress, ki jih uporablja večina spletnih dnevnikov WordPress.

Povezane objave vtičnika Taxonomies vam omogočajo prikazovanje objav z istimi izrazi taksonomije. Na primer, lahko izberete, da se objave prikažejo s »Kategorija« ali »Oznake«.

Nato bo vtičnik prikazal povezane objave, vložene pod isto kategorijo ali oznako kot trenutno prikazane.

Prednosti

Enostaven za uporabo in vam omogoča omejen nadzor nad tem, kaj je prikazano kot povezano z vsakim izdelkom. Dogodek deluje za taksonomije po meri in vrste objav, kar vam omogoča, da prikažete povezane elemente tudi za druge vsebinske elemente.

Povezane objave lahko prikažete v objavah, s sličico ali brez, ali v pripomočku stranske vrstice.

Slabosti

Vtičnik ponuja omejene možnosti kot nekateri drugi povezani vtičniki objav. Uporablja samo izraze taksonomije kot metriko, kar pomeni, da vaši rezultati morda niso najboljše povezane objave.

5. Povezane objave

Inline povezane objave

Objave, povezane z vmesnikom, se razlikujejo od drugih vtičnikov na tem seznamu. Namesto da prikazuje sorodne objave pod vsebino, jih ta vtičnik prikazuje v vaših člankih. Tovrstni vmesni prikaz sorodnih vsebin je na spletnih straneh z novicami in spletnimi dnevniki precej priljubljen.

Prednosti:

Prikaže povezane objave, ko se uporabniki bolj ukvarjajo z vsebino in je večja verjetnost, da bodo kliknili. Ima enostavno nastavitev in omogoča nadzor nad tem, kje želite v svoji vsebini prikazati povezave, povezane z objavami.

Slabosti:

Če želite na koncu vsake objave prikazati povezane objave, boste morali namestiti drug vtičnik. Dve povezani vtičniki na enem mestu so lahko zelo intenzivni.

Bonus nasveti

Morda ste opazili, da smo že večkrat omenili, da so vtičniki za povezane objave lahko intenzivni. Možno je, da nekateri od teh vtičnikov morda ne delujejo dobro na skupnem gostovanju WordPress.

V tem primeru lahko uporabite vtičnik Povezane objave po meri. Ta vtičnik omogoča ročno dodajanje povezanih objav v objavo. Razmerje med povezavami deluje oboje, tako da, če dodate staro objavo kot povezano objavo v novo, bo stara objava tudi novo objavo kot povezana.

Druga možnost je ročno prikazovanje povezanih objav s sličicami brez uporabe vtičnikov.

Upamo, da vam je ta članek pomagal najti najboljši vtičnik povezanih objav za vaše spletno mesto WordPress. V tem priročniku si oglejte več nasvetov, kako povečati ogled strani in zmanjšati stopnjo obiskov strani v programu WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map