Kako dodati Google koledar v WordPress

Ali želite na svoje mesto WordPress dodati Google Koledar? Google Koledar je ena izmed najbolj uporabnih aplikacij. Omogoča vam urejanje urnika, skupno rabo dogodkov in organiziranje vsega okoli vas. V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko dodate Google Wordov koledar v WordPress.


Dodajanje Google Koledarja v WordPress

Da bi bilo lažje, smo ustvarili video tutorial o tem, kako namestiti vtičnik WordPress, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Naročite se na WPBeginner

Če želite samo slediti besedilnim navodilom, lahko sledite navodilom po korakih, kako dodati Google Koledar v WordPress.

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da namestite in aktivirate Simple Calendar – vtičnik Google Calendar. Po aktivaciji morate obiskati Koledarji »Nastavitve stran za konfiguracijo vtičnika.

Nastavitve virov koledarja

Najprej morate vtičnik povezati s svojim Google Koledarjem. Za to je treba vtičniku omogočiti dostop do podatkov koledarja. Za to morate ustvariti in zagotoviti Googlov ključ API.

Preprosto obiščite spletno mesto Googlove konzole za razvijalce in kliknite ustvari nov gumb projekta.

Ustvarjanje projekta v konzoli za razvijalce Google

Tako se bo pojavilo pojavno okno, kjer morate navesti ime za svoj projekt. Lahko je karkoli želite, vendar priporočamo, da uporabite nekaj, kar vam pomaga prepoznati projekt.

Izberite ime svojega projekta

Zdaj boste preusmerjeni na nadzorno ploščo projekta, kjer morate klikniti povezavo Omogoči in upravljaj ključe API-ja.

Omogoči ključe API-ja

Odprli se boste na strani, na kateri bodo prikazani vsi Googlovi izdelki in storitve. Kliknite na API za Google Koledar, ki se nahaja v razdelku API-jev za Google Apps.

Omogočanje API-ja Google Koledarja

Na naslednji strani boste morali potrditi, da želite omogočiti API za koledar. Za nadaljevanje preprosto kliknite na gumb Omogoči,

Omogoči potrditev api koledarja

Čeprav je vaš API zdaj omogočen, še vedno potrebujete podrobnosti o tem, kako bi dostopali do API-ja in do kakšnih poverilnic boste uporabljali. Za nadaljevanje kliknite gumb Pojdi na poverilnice.

Ustvari poverilnice API-ja

Tako boste prišli na stran, na kateri morate izbrati poverilnice. Za povezovanje Google Koledarja z WordPressom bomo uporabili ključ API kot poverilnico. Za nadaljevanje kliknite povezavo s ključi API.

Kliknite povezavo ključa API, da ustvarite ključ API-ja

Zdaj boste morali izbrati, kje boste uporabljali ključ. Ker ga boste uporabljali na spletnem strežniku, morate za nadaljevanje klikniti tipko Server.

izberite vrsto ključa

Končno morate navesti ime ključa. To je lahko vse, kar lahko kasneje enostavno prepoznate. Polje za IP naslove lahko pustite prazno.

Poimenujte ključ API-ja

Uspešno ste ustvarili ključ API, ki ga lahko uporabljate s svojim Google Koledarjem. Zdaj lahko kopirate ključ API in ga prilepite na stran z nastavitvami vtičnika.

Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje sprememb, da shranite nastavitve.

Objavljanje Google Koledarja javno

Če želite deliti Google Koledar, morate spremeniti nastavitve koledarja in jih javno objaviti. Tukaj je navodila za korake, kako narediti javni Google Koledar javni.

Preprosto pojdite na Google Koledarje in kliknite na spustno ikono poleg koledarja, ki ga želite dati v skupno rabo.

Skupna raba Google Koledarja

Tako boste prišli do nastavitev skupne rabe koledarja. Če želite objaviti koledar, potrdite polje in kliknite gumb za shranjevanje.

Objavljanje Google Koledarja javno

Zadnja stvar, ki jo potrebujete, je pridobiti edinstveno ID koledarja. Ta ID boste potrebovali za prikaz koledarja v WordPressu. Preprosto kliknite kartico Podrobnosti o koledarju.

Kartica Podrobnosti o koledarju

Pomaknite se navzdol na stran z razdelkom naslova koledarja. Tam boste našli ID svojega koledarja. Kopirati morate ta ID in ga prilepiti v besedilno datoteko. Ta korak koledarja boste potrebovali v naslednjem koraku.

Kopiranje ID-ja Google Koledarja

Dodajanje novega koledarja v WordPress

Uspešno ste povezali svoje WordPress spletno mesto s svojimi Google Koledarji. Naslednji korak je, da v WordPress dodate Google Koledar.

Preprosto pojdite Koledarji »Dodaj novo stran. V WordPressu boste videli zaslon, podoben zaslonom za objavo ali urejanje strani.

Dodajanje novega koledarja v WordPress

Začnite z vnosom naslova za koledar. Opazili boste, da je vtičnik že dodal nekaj bližnjic in besedila v besedilnem območju. Lahko ga pustite takšnega, kot je, in se pomaknite navzdol do polja z nastavitvami koledarja pod urejevalnikom besedil.

V oknu z nastavitvami koledarja morate klikniti zavihek Google Calendar in prilepiti ID koledarja.

Dodajanje ID-ja koledarja v WordPress

Lahko tudi kliknete druge zavihke v polju z nastavitvami koledarja, da prilagodite, kako bo koledar prikazan na vašem mestu WordPress.

Ko končate, preprosto kliknite gumb za objavo, da shranite koledar.

Prikažite Google Koledar na svojem mestu WordPress

Google Koledar, ki ste ga pravkar ustvarili, še ni viden na vašem spletnem mestu WordPress. Koledar boste še vedno morali dodati v WordPress objavo ali stran.

Preprosto ustvarite ali uredite objavo ali stran v WordPressu. Na zaslonu urejevalnika objav boste opazili nov gumb »Dodaj koledar«.

Na zaslonu za urejanje objav dodajte gumb koledarja

Prikaže se pojavno okno, kjer lahko iz spustnega menija izberete pravkar dodan koledar.

Koledar lahko pripnete tudi objavi, tako da jo izberete v prikazovalnem koledarju priklopa na zaslonu za urejanje objav.

Na objavo ali stran pripnite Google koledar

Če želite svoj Google koledar prikazati v pripomočku stranske vrstice, potem vtičnik Simple Calendar ima pripomoček za to.

Obiskati boste morali Videz »gradniki strani in na seznamu razpoložljivih pripomočkov poiščite pripomoček Simple Calendar. Nato preprosto povlecite gradnik na stransko vrstico.

V nastavitvah pripomočkov boste morali v spustnem meniju izbrati koledar. Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje, da shranite nastavitve pripomočka.

Dodajanje Google Koledarja na stransko vrstico s pomočjo pripomočka

To je vse, zdaj lahko obiščete svoje spletno mesto in si ogledate Google Koledar v akciji. Opazili boste, da bo vtičnik lepo poudaril vaše dogodke na koledarju. Če miško popeljete na dogodek, bo prikazana podrobnost o dogodku.

Google Koledar je vdelan v WordPress stran

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako dodati Wordov koledar v Google. Morda boste želeli pogledati tudi naš vodič o tem, kako namestiti Google Analytics v WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me