Kako dodati WordPress kodo v WordPressu (enostaven način)

Ste bili kdaj vprašani, da dodate nekaj odrezkov kode ali odseka svojega spletnega mesta WordPress?


Pogosto od vas zahtevajo, da v WordPress dodate kodo glave in spodnjega dela, ko se poskušate integrirati s spletnimi storitvami, kot so Google Analytics, Facebook Pixel, Google Search Console itd..

Morda boste naleteli tudi na vadnice programa WordPress, ki vas bodo morda zahtevale, da v glavo ali nogo programa WordPress dodate nekaj kode CSS ali Javascript.

WordPress privzeto ne ponuja možnosti za vstavljanje kode v glavo in nogo spletnega mesta. Na srečo obstaja enostavno rešitev za začetnike.

V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko preprosto dodate kodo glave in noge v WordPressu. Cilj je varno dodati kodo, ne da bi neposredno urejali svoje datoteke WordPress.

Kako dodati kodo glave in noge v WordPressu

Najboljši način za dodajanje WordPress glave in kode spodnjega dela

Če želite dodati glavo in nogo WordPress-a, obstajajo tri možne rešitve:

 1. Ročno z urejanjem datotek header.php in footer.php v temi
 2. S funkcijo vdelane glave in kode spodnjega dela teme
 3. Uporaba vtičnika

Prva možnost ni prijazna za začetnike, ker zahteva, da dodate kodo glave in noge z neposrednim ročnim urejanjem datotek header.php in footer.php.

Druga pomanjkljivost uporabe te metode je, da bo koda odstranjena, če namestite posodobitev teme.

Druga možnost je uporaba vgrajene funkcije vaše teme. Nekatere teme WordPress, kot so Elegantne teme in Genesis Framework, ki jih StudioPress, ponujajo vgrajeno možnost za hitro dodajanje kode in skript v glavo in nogo programa WordPress.

Če uporabljate temo z vgrajeno funkcijo, se vam zdi varna in preprosta rešitev. Če spremenite temo, potem vsi odlomki kode, dodani na vaše spletno mesto, ne bodo več. To vključuje preverjanje spletnega mesta v Google Search Console, analitiko spletnega mesta prek Google Analytics itd.

Zato uporabnikom vedno priporočamo uporabo tretje možnosti, vtičnika za glave in noge. Ta možnost je daleč najpreprostejši in najvarnejši način za dodajanje kode glave in noge v WordPress.

Po številnih prošnjah bralcev je naša ekipa izdelala 100% brezplačen vtičnik Insert Headers and Footers, s katerim lahko uporabniki preprosto dodajo kodo v glavo in nogo v WordPressu.

Vstavite glave in noge

Tu je nekaj prednosti uporabe vtičnika Insert Headers and Footers:

1. Enostavno, hitro in organizirano: Omogoča enostavno in hitro dodajanje kod v glavo in nogo spletnega mesta. Poleg tega je organiziran tako, da omogoča shranjevanje vseh kod na nogi in zaglavlja na enem mestu.

2. Preprečuje napake: Pomaga preprečiti napake, ki se lahko pojavijo, če ročno urejate datoteke s temami.

3. Nadgradite ali spremenite svojo temo brez skrbi: Vtičnik bo kodo glave in spodnje noge shranil na ločeno mesto, tako da lahko posodobite ali spremenite temo, ne da bi vas skrbelo, ali bo koda izbrisana.

Glede na to si poglejmo, kako lahko preprosto dodate kodo glave in noge v WordPressu s pomočjo vstavitve glave in footers.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če ne želite gledati video vadnice, lahko nadaljujete z branjem spodnje besedilne različice:

Dodajanje kode v glavo in nogo v programu WordPress

Prva stvar, ki jo morate storiti, je, da namestite in aktivirate vtičnik Insert Headers and Footers. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Ko je vtičnik aktiviran, pojdite na Nastavitve »Vstavite glave in noge s skrbniške plošče. Po tem boste videli dve polji za dodajanje kode v glavo in nogo.

Vstavite nastavitve vtičnikov Headers and Footers

Eno od obeh polj preprosto prilepite. Ko končate, ne pozabite klikniti gumba Shrani, da shranite spremembe.

Vtičnik bo zdaj samodejno naložil kodo na ustrezne lokacije na vašem mestu WordPress.

Vedno lahko uredite in odstranite katero koli kodo, ki je ne želite obdržati.

Vtičnik boste morali vedno nameščati in aktivirati. Izključitev vtičnika ne bo več dodajala kode po meri na vaše spletno mesto.

Če pomotoma izklopite vtičnik, bo koda še vedno varno shranjena v vaši zbirki podatkov WordPress. Vtičnik lahko preprosto znova namestite ali znova aktivirate in koda se bo začela ponovno pojavljati.

Opomba: Po shranjevanju sprememb boste morda morali počistiti predpomnilnik WordPress, tako da se koda pravilno pojavi na sprednjem delu vašega spletnega mesta.

Najdeli smo največji razlog, zakaj veliko začetnikov uporablja vtičnik Insert Headers and Footers, in sicer tako, da na svoje spletno mesto doda Google Analytics. Zato priporočamo uporabo brezplačnega vtičnika MonsterInsights. To je najboljši Googlov dodatek za analitiko za WordPress, ki vam pomaga pravilno nastaviti sledenje Googlovemu analitiku z le nekaj kliki in prikazuje koristne statistične podatke na vaši nadzorni plošči WordPress..

Upamo, da vam je ta članek pomagal, da se boste naučili, kako lahko preprosto dodate kodo glave in noge v WordPressu. Morda boste želeli videti tudi našo primerjavo najboljših storitev trženja e-pošte in najboljših storitev poslovnega telefona.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map