Kako odpreti zunanje povezave v novem oknu ali zavihku z WordPressom

Ali želite odpreti zunanje povezave iz objav svojih blogov v novem oknu?


Če odprete zunanje povezave v novem oknu, lahko vaši uporabniki obiščejo povezavo, ne da bi zapustili vaše spletno mesto.

Mnogi začetniki se borijo pri iskanju možnosti za odpiranje povezave v oknu predvsem zato, ker ni takoj vidno, ko dodate povezavo v WordPress.

V tem priročniku za začetnike bomo pokazali, kako enostavno odpirati zunanje povezave v novem oknu na vašem mestu WordPress. Pokazali bomo tudi različne načine za to, tako da lahko izberete tistega, ki vam najbolj ustreza.

Kako odpreti zunanje povezave v novem oknu

Zakaj in kdaj bi morali odpreti zunanje povezave v novem oknu?

Zunanje povezave so povezave do spletnih mest, ki jih nimate v lasti ali pod nadzorom. Običajno, če dodate povezavo do zunanjega spletnega mesta, bodo obiskovalci vaše spletno mesto preprosto zapustili s klikom na povezavo.

Čeprav nekateri strokovnjaki za uporabniške izkušnje pravijo, da zunanjih povezav ne bi smeli odpirati v novem oknu, se s tem ne strinjamo.

Vidite, večina uporabnikov zlahka pozabi zadnje spletno mesto, ki so ga obiskali. Če je odprtih več zavihkov, obstaja velika verjetnost, da vašega spletnega mesta ne bodo nikoli več mogli najti.

Za boljšo uporabniško izkušnjo priporočamo odpiranje zunanjih povezav v novem oknu ali zavihku. Tako se originalna spletna stran ne izgubi in uporabniki lahko z brskanjem nazaj nadaljujejo z brskanjem po vašem spletnem mestu.

Druga prednost odpiranja zunanjih povezav v novem oknu je povečan ogled strani in angažiranost uporabnikov na vašem spletnem mestu. Uporabniki se pogosteje vrnejo na prejšnji zavihek in končajo z branjem članka.

Uporabniki, ki več časa preživijo na vašem spletnem mestu, se pogosteje pridružijo vašemu e-poštnemu glasilu, vam sledijo na družbenih medijih, pustijo komentar in kupijo vaše izdelke.

Ob tem pa si poglejmo, kako enostavno odpreti zunanje povezave v novem oknu v WordPressu.

Odprite zunanjo povezavo v novem oknu v urejevalniku Gutenberg

Novi urejevalnik blokov WordPress ima vgrajeno funkcijo, ki omogoča odpiranje zunanjih povezav v novem oknu. Vendar se možnost skriva za gumbom, zato ga začetniki pogosto ne opazijo.

Preprosto uredite objavo v spletnem dnevniku ali stran, na katero želite dodati zunanjo povezavo. Nato izberite besedilo, ki ga želite povezati, in nato kliknite gumb za vstavljanje povezave (ali pritisnite tipko CTRL + K v sistemu Windows / Command + K v Macu).

Odpri povezavo na novem zavihku

Prišlo bo do pojavne pojavne povezave. Preprosto vnesite povezavo in nato kliknite puščico navzdol zraven. To bo pokazalo možnost za odprtje povezave nov zavihek.

Kliknite, če želite preklopiti možnost in nato pritisnite Enter. Vaše izbrano besedilo bo zdaj povezano in si ga lahko ogledate na svojem spletnem mestu.

Odprite zunanjo povezavo v novem oknu s klasičnim urejevalnikom

WordPress je predstavil nov urejevalnik blokov z WordPress 5.0. Mnogi uporabniki raje uporabljajo stari urejevalnik z namestitvijo klasičnega vtičnika urejevalnika.

Če še vedno uporabljate klasični urejevalnik, vam priporočamo, da začnete uporabljati nov urejevalnik. Je sodoben, hitrejši in vključuje številne nove funkcije, ki jih pogrešate.

Če pa še vedno želite uporabljati klasični urejevalnik, potem bi tako odprli povezavo v novem oknu s klasičnim urejevalnikom.

Najprej morate urediti objavo ali stran, na katero želite dodati povezavo. Nato izberite besedilo, ki ga želite povezati, in nato kliknite gumb za dodajanje povezave.

Dodajte novo povezavo v klasični urejevalnik

Pojavi se pojavno okno, kamor lahko dodate svojo zunanjo povezavo. Po tem kliknite ikono zobnika zraven. Tako se bo pojavilo napredno pojavno povezavo.

Odprite povezavo na novem zavihku s klasičnim urejevalnikom

Tukaj morate potrditi polje poleg potrditvenega polja “Odpri povezavo v novem zavihku” in kliknite gumb “Posodobi”, da dodate svojo povezavo.

Zdaj lahko shranite svojo objavo in si jo ogledate, če si želite ogledati povezavo v akciji.

Odprite povezavo na novem zavihku z uporabo jezička Text v klasičnem urejevalniku

Če uporabljate urejevalnik HTML z besedo “Besedilo” v starem klasičnem urejevalniku, potem je to, kako bi odprli zunanjo povezavo v novem oknu.

V urejevalniku besedila dodajte povezavo

Preprosto izberite besedilo, ki ga želite povezati, in nato kliknite gumb Dodaj povezavo. Tako se bo pojavilo napredno pojavno okno Insert link.

Dodajanje povezave v urejevalniku navadnega besedila s klasičnim urejevalnikom

Tu lahko dodate povezavo in potrdite polje poleg možnosti »Odpri povezavo v novem zavihku«. Po tem kliknite gumb Dodaj povezavo in pojavno okno bo izginilo. Zdaj boste v urejevalniku besedil videli kodo HTML za povezavo.

HTML koda za zunanjo povezavo

Zdaj lahko shranite spremembe in si ogledate objavo, če si želite ogledati zunanjo povezavo.

Kako odpreti zunanje povezave v novem oknu s pomočjo HTML-ja

Včasih boste morda morali napisati HTML, da dodate povezavo v WordPress. Na primer, ko uporabljate način HTML v novem urejevalniku blokov ali dodate povezavo v datoteko predloge teme WordPress.

Povezavo boste morali dodati s pomočjo naslednje kode HTML.

Besedilo povezave

Preprosto zamenjajte example.com z URL-jem zunanje povezave, besedilo povezave pa z besedilom, ki ga želite povezati.

Ciljni parameter v tej kodi sporoči brskalnikom, naj odprejo povezavo v novem oknu ali zavihku.

Samodejno odpiranje vseh zunanjih povezav v novem oknu z vtičnikom WordPress

Morda se sliši kot dodatno delo, če želite ročno preveriti možnost za vsako zunanjo povezavo, ki jo dodate. Vendar se boste sčasoma navadili.

Če vodite blog z več avtorji ali pogosto pozabite odpreti zunanje povezave na novem zavihku, potem lahko za to uporabite vtičnik.

Najprej morate namestiti in aktivirati Odprte zunanje povezave v vtičniku Novo okno. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Vtičnik deluje zunaj polja in samodejno odpre zunanje povezave v novem oknu.

Zunanje povezave v vaših objavah na blogu dejansko ne spremenijo. Namesto tega uporablja JavaScript za odpiranje zunanjih povezav v novem oknu.

Opomba: Upoštevajte, da z izklopom vtičnika v novem oknu ne boste več odpirali zunanjih povezav.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako enostavno odpreti zunanje povezave v novem oknu v WordPressu. Morda boste želeli videti tudi naš končni seznam najbolj uporabnih nasvetov, trikov in hekerjev za WordPress, ki jih lahko uporabite na svojem spletnem mestu.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map