Kako onemogočiti Gutenberg in obdržati klasični urejevalnik v WordPressu

Ali želite onemogočiti Gutenberg in obdržati klasični urejevalnik WordPressa na svojem spletnem mestu? Gutenberg je prihajajoči urejevalnik WordPress, ki bo nadomestil klasični urejevalnik WordPress. Čeprav je videti moderno, je veliko uporabnikov težko uporabljati in bi raje obdržali klasični urejevalnik. V tem članku vam bomo pokazali, kako lahko preprosto onemogočite Gutenberg in obdržite klasični urejevalnik v WordPressu.


Onemogočite Gutenberg in obdržite klasični urejevalnik v WordPressu

Kaj je Gutenberg?

Gutenberg je prihajajoči urejevalnik WordPress-a s ciljem posodobiti izkušnjo pisanja WordPress-a.

Predogled Gutenberga

Poskuša delovati kot vtičnik za ustvarjanje strani in omogoča, da elemente povlečete in spustite v objavo ali stran. Cilj je ponuditi večjo prilagodljivost in uporabnikom WordPressa omogočiti, da ustvarijo edinstvene postavitve svojih vsebin z bogato multimedijsko vsebino.

Ker je WordPress 4.9.8 jedrna WordPress ekipa dodala poziv k preizkusu Gutenberga na nadzorni plošči WordPress. Namen tega besedila je pridobiti povratne informacije milijonov uporabnikov WordPressa in pripraviti Gutenberg na prvo izdajo.

Gutenbergov opis

Gutenberg bo z izdajo programa WordPress 5.0 postal privzeti urejevalnik WordPressa, ki naj bi prišel pozneje letos (2018).

Zakaj onemogočiti urejevalnik Gutenberg v WordPressu?

Mnogi uporabniki menijo, da Gutenberg v trenutnem stanju ni pripravljen za spletna mesta v živo. To je razvidno iz 2,3 od 5 povprečje ocen na vtičniku Gutenberg. V času pisanja tega članka je bilo 676 ocen z eno zvezdico in 288 ocen s petimi zvezdicami.

Kljub negativnim kritikam se osnovna ekipa programa WordPress premika naprej, s čimer je Gutenberg postal privzeti urednik v programu WordPress 5.0.

Zaradi tega je veliko uporabnikov zelo zaskrbljeno. Želijo imeti možnost onemogočanja Gutenberga in obdržati klasičnega urejevalca.

Na srečo obstaja ključni element WordPress, ki vam omogoča, da naredite prav to.

Oglejmo si, kako enostavno onemogočiti Gutenberg in še naprej uporabljati klasični urejevalnik WordPress.

1. način 1. Onemogočite Gutenberg s pomočjo vtičnika Classic Editor

Za to metodo bomo uporabili vtičnik Classic Editor, ki ga razvijajo in vzdržujejo osnovni sodelavci WordPressa.

Prvo, kar morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik Classic Editor. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Vtičnik deluje izven škatle, Gutenbergov urejevalnik pa bo po aktivaciji onemogočil.

Ta vtičnik vam daje tudi možnost, da obdržite Gutenberg in urejevalnik Classic hkrati. To lahko konfigurirate v nastavitvah vtičnika.

Preprosto pojdite na Nastavitve »Pisanje strani v vašem upravnem območju WordPress. Možnost za to boste videli pod “Klasične nastavitve urejevalnika”.

Klasične nastavitve urejevalnika

Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje sprememb, da shranite nastavitve.

Zdaj boste lahko videli novo povezavo pod Objave meni za ustvarjanje novih objav s klasičnim urejevalnikom.

Preklopite na klasični urejevalnik

Z uporabo klasičnega urejevalnika boste lahko urejali tudi starejše članke. Preprosto pojdite Objave »Vse objave stran in pod objavami boste videli povezavo »Uredi (klasično)«.

Uredi klasiko

2. način 2. Uporabite klasični urejevalnik z onemogoči Gutenbergov vtičnik

Če želite onemogočiti Gutenberg za določene vloge uporabnikov in vrste objav, vam bo to pomagalo.

Najprej morate namestiti in aktivirati vtičnik Onemogoči Gutenberg. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Nastavitve »Onemogoči Gutenberg stran za konfiguracijo nastavitev vtičnika.

Onemogoči nastavitve Gutenberga

Vtičnik bo Gutenberg privzeto onemogočil povsod za vse uporabnike na vašem spletnem mestu. Če pa ga želite omejiti na nekatere uporabniške vloge in vrste objav, morate počistiti možnost »Popolno onemogoči«..

Če počistite to polje, bo prikazano več možnosti za selektivno onemogočanje Gutenberga za določene uporabniške vloge, vrste objav, predloge teme ali posamezne objave.

Selektivno onemogoči Gutenberg

Ta možnost je koristna, če uporabljate vtičnik WordPress, ki ni združljiv z Gutenbergom, vendar želite uporabiti Gutenberg za druga območja na vašem spletnem mestu.

WordPress je najbolj priljubljen graditelj spletnih mest na svetu, ki poganja več kot 31% vseh spletnih mest v internetu.

Ima na tisoče vtičnikov in tem ter pooblasti vse vrste spletnih mest od trgovin e-trgovine do skupnosti skupnosti.

Veliko teh orodij drugih proizvajalcev se v veliki meri opira na klasični urejevalnik WordPress. Osrednja ekipa poskuša razvijalcem dati dovolj časa, da svoje vtičnike in teme združijo z Gutenbergom. Možno pa je, da veliko od teh ne bo v celoti združljivo z Gutenbergovim urejevalnikom.

V tem primeru bi vam lahko te nastavitve zelo koristile.

Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje sprememb, da shranite nastavitve.

Upamo, da vam je ta članek pomagal onemogočiti Gutenberg in obdržati klasični urejevalnik v WordPressu. Morda boste želeli videti tudi naš seznam najbolj iskanih nasvetov, trikov in haksov za WordPress.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map