Kako preusmeriti uporabnike po uspešni prijavi v WordPress

Ste kdaj želeli uporabnike preusmeriti na določeno stran, potem ko se prijavijo na vaše WordPress spletno mesto?


WordPress jih bo odvisno od vloge uporabnika bodisi odnesel na nadzorno ploščo ali profil profila v skrbniškem delu programa WordPress.

V tem priročniku vam bomo pokazali, kako preprosto preusmeriti uporabnike po uspešni prijavi v WordPress. Pokazali vam bomo tudi, kako preusmeriti po prijavi na podlagi uporabniških vlog in dovoljenj.

Uporabnike enostavno preusmerite po prijavi v WordPress

Zakaj preusmeriti uporabnike po prijavi v WordPress?

Številni lastniki spletnih strani vodijo več uporabniška spletna mesta WordPress. Na primer blog z več avtorji, skupnost članstva ali spletna trgovina.

Vsa ta spletna mesta od uporabnikov zahtevajo prijavo za izvajanje določenih dejanj in dostop do podatkov o svojem računu.

Številni vtičniki WordPress za članstvo in programska oprema za e-trgovino samodejno upravljajo s preusmeritvami, tako da prikažejo uporabniške strani za prijavo po meri in jih preusmerijo na stran za upravljanje računa po meri..

Nekatera spletna mesta morda ne uporabljajo takega vtičnika. V tem primeru bodo uporabniki preusmerjeni na privzeto skrbniško območje WordPress.

Privzeta metoda WordPress uporabnikom ne ponuja jasnih napotkov, kaj naj nato storijo. Čeprav to lahko deluje za blogerje in pisce, to ni idealna uporabniška izkušnja za vaše uporabnike in stranke.

Ob tem pa si poglejmo, kako enostavno preusmeriti uporabnike po uspešni prijavi v WordPress. Pokazali vam bomo dva načina in lahko izberete tistega, ki najbolje ustreza vašim zahtevam.

Video vadnica

Naročite se na WPBeginner

Če vam video ni všeč ali potrebujete več navodil, nadaljujte z branjem.

1. način: Nastavitev preusmeritev za prijavo v WordPress s pomočjo Petrove preusmeritve za prijavo

Ta metoda je enostavnejša in omogoča nastavitev preusmeritev za prijavo na podlagi uporabniških vlog in dovoljenj.

Prvo, kar morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik Peter’s Login Redirect. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Nastavitve »Prijava / odjava Preusmeritve nastavite vtičnik.

Omogoča vam nastavitev preusmeritev po prijavi za različne situacije. Oglejmo si vsako od njih.

Nastavite preusmeritev prijave za določene uporabnike

Prva možnost na strani z nastavitvami omogoča preusmeritev samo določenih uporabnikov. V spustnem meniju lahko izberete uporabniško ime. Po tem lahko vnesete URL-je za preusmeritev uporabnika pri prijavi in ​​odjavi.

Preusmerite določenega uporabnika

Ko končate, kliknite gumb Dodaj uporabniško pravilo, da shranite to nastavitev. Če morate nastaviti preusmeritve za več posameznih uporabnikov, ponovite postopek.

Nastavitev preusmeritve prijave po vlogi uporabnika v WordPressu

Prav tako lahko v WordPressu nastavite preusmeritev za prijavo na podlagi vloge uporabnika. Preprosto morate izbrati uporabniško vlogo s spustnega seznama in nato vnesti URL za preusmeritev. Na primer, lahko urednike preusmerite na območje skrbnika in naročnike na stran po meri.

Preusmeritev po vlogi uporabnika

Nastavitev preusmeritve prijave po zmožnostih v WordPressu

Vtičnik omogoča tudi nastavitev preusmeritev za prijavo na podlagi uporabniških ravni in zmogljivosti. Ta možnost je še posebej uporabna, če v WordPressu uporabljate vloge uporabnikov s prilagojenimi zmogljivostmi.

Iz spustnega menija preprosto izberite raven uporabnika in vnesite URL-je za prijavo in odjavo. Vrstni red lahko nastavite na poljubno številko in s tem boste določili, kako je to pravilo shranjeno in prikazano v nastavitvah vtičnikov.

Preusmeritev po ravni uporabnika

Nastavitev preusmeritve prijave za vse uporabnike v WordPressu

Na strani z nastavitvami vtičnika obstaja možnost nastavitve preusmeritve za vse druge uporabnike. Če se uporabnik ne ujema z nobenim zgoraj navedenim pravilom, jih lahko preusmerite tako, da tukaj vpišete URL.

To nastavitev lahko uporabite tudi za ustvarjanje preusmeritve po vsem spletnem mestu za vse uporabnike.

Vse druge uporabnike preusmerite

Nastavitev preusmeritve za registracijo uporabnika v WordPressu

Ko se na vašem spletnem mestu prijavi nov uporabnik, jih WordPress preusmeri na prijavno stran. Lahko nastavite URL za preusmeritev, da jih pošljete na katero koli drugo stran na vašem spletnem mestu v razdelku Objava po pošti.

Preusmeritev po registraciji

Na primer, lahko jih preusmerite na pozdravno stran s povezavami do različnih stvari, ki jih lahko počnejo na vašem spletnem mestu.

Pomembno: Ne pozabite spremeniti ravni dovoljenja v razdelku „Prilagajanje nastavitev vtičnika“. Vtičnik omogoča vsem, ki lahko urejajo kategorije, da urejajo URL za preusmeritev. To pomeni, da lahko uporabnik z vlogo urejevalnika nastavi nastavitve preusmeritev. Priporočamo, da to spremenite v install_plugins, tako da lahko samo uporabniki z vlogo skrbnika nastavljajo preusmeritve.

Dostop do vtičnika

Metoda 2. Nastavite preusmeritve za prijavo v WordPress z uporabo WPForms

Če želite v WordPressu ustvariti obrazec za prijavo po meri, lahko uporabite WPForms, da ga nastavite s preusmeritvijo po prijavi.

WPForms je najboljši vtičnik za obrazec WordPress na trgu. Omogoča vam enostavno ustvarjanje čudovitih obrazcev in dodajanje na vaše WordPress spletno mesto.

To je vrhunski vtičnik in za dostop do funkcije obrazca za prijavo boste potrebovali vsaj njihov “Pro” načrt.

Najprej morate namestiti in aktivirati vtičnik WPForms. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati WPForms »Nastavitve strani, da vnesete licenčni ključ. Te podatke najdete v svojem računu na spletnem mestu WPForms.

Licenčni ključ WPForms

Po vnosu licenčnega ključa boste lahko namestili dodatke. Pojdi naprej in obišči WPForms »Addons stran in poiščite Addon Registracija uporabnika.

Namestite dodatek za registracijo uporabnika in obrazce za prijavo

Nato kliknite gumb Install Addon za prenos in aktiviranje dodatka. Zdaj ste pripravljeni ustvariti lastne prijavne obrazce po meri.

Nato morate obiskati WPForms »Dodaj novo strani in se pomaknite navzdol do predloge “Obrazec za prijavo uporabnika”. Če želite nadaljevati, kliknite gumb “Ustvari obrazec za prijavo uporabnika”.

Naložite predlogo obrazca za prijavo

WPForms naloži obrazec za prijavo uporabnika z obveznimi polji. Kliknite polja in dodate svoj opis ali besedilo okoli njih. Lahko tudi kliknete gumb Pošlji in njegovo etiketo spremenite v »Prijava«.

Izdelajte prijavni obrazec

Končno lahko nastavite preusmeritev za prijavo za ta obrazec za prijavo.

Pojdi do Nastavitve »Potrditev na levem stolpcu in kot vrsto potrditve izberite preusmeritev »Pojdi na URL«.

Uporabniki so preusmerili prijavo

Spodaj lahko vnesete URL, kamor želite uporabnike preusmeriti.

Vaš prijavni obrazec je zdaj pripravljen. Shranite lahko svoje nastavitve in zapustite vmesnik za graditelje WPForm.

Zdaj dodajmo prijavni obrazec na svoje spletno mesto.

Preprosto uredite stran, na kateri želite prikazati prijavni obrazec ali ustvarite nov. Na zaslonu za urejanje strani dodajte blok WPForms v območje z vsebino.

Dodajanje bloka WPForms v WordPress

Nato izberite prijavni obrazec, ki ste ga ustvarili prej, in blok WPForms ga bo samodejno naložil znotraj območja z vsebino.

Prednost tega načina je, da lahko nastavite preusmeritev za obrazec za prijavo po meri, poleg tega pa lahko uporabite tudi ustvarjalce strani, kot sta Beaver Builder ali Divi, da ustvarite osupljivo lepe strani za prijavo.

Ustvarjanje ciljne strani za obrazec za prijavo

Odpravljanje težav pri prijavi v WordPress

Nastavitev preusmeritev z zgoraj opisanimi metodami deluje kot čar. V redkih primerih se lahko pojavijo težave, odvisno od nastavitve vašega spletnega mesta WordPress in vtičnikov, ki jih uporabljate.

Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali rešiti te težave.

1. Posodobite svojo stalno povezavo

Preprosto pojdite Nastavitve »Povezave strani in kliknite gumb »Shrani nastavitve«, brez sprememb.

Posodobi strukturo stalne povezave

To osveži nastavitve stalne povezave za WordPress. Naj bo ta nasvet priročen, saj lahko pomaga tudi odpraviti druge težave s preusmeritvami v WordPressu.

2. Popravite izdajo preusmeritve strani za prijavo

Če se stran za prijavo v WordPress osvežuje in vas preusmerja nazaj v prijavni obrazec, potem je to znak nasprotujoče si nastavitve.

Če želite odpraviti težavo, glejte naš vodič, kako odpraviti težavo za osvežitev in preusmeritev prijavne strani WordPress.

3. Sledite Splošnim nasvetom za odpravljanje težav

Najverjetnejša težava pri prijavah je konflikt vtičnikov ali tem. Če želite ugotoviti, kdo povzroča težavo, sledite koraku v našem glavnem priročniku za odpravljanje težav v WordPressu.

Upamo, da vam je ta članek pomagal naučiti, kako enostavno preusmeriti uporabnike po uspešni prijavi v WordPress. Morda boste želeli videti tudi naš celotni varnostni vodnik za WordPress, da bodo vaši uporabniški podatki varni in varni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map