Kako prikazati navigacijske povezave Breadcrumb v WordPressu

Ali želite na spletnem mestu WordPress prikazati navigacijske povezave do drobtine? Krmarjenje po krožniku je sekundarni navigacijski sistem, ki uporabnikom pove, kje so na spletnem mestu glede na domačo stran. V tem članku vam bomo pokazali, kako v WordPressu prikazati navigacijske povezave do drobtine.


Krušne drobtine so prikazane na spletni strani WPBeginner

Kaj je navigacija za kruh in zakaj jo potrebujete??

Krmarjenje po krožniku je izraz, ki se uporablja za opis hierarhičnega navigacijskega menija, predstavljenega kot sled povezav. Pogosto se uporablja kot sekundarna navigacija, ki uporabnikom omogoča, da gredo gor in dol v hierarhijo povezav.

Povezave za navigacijo Breadcrumb so drugačne kot privzeti sistem navigacijskega menija v WordPressu.

Namen navigacije skozi drobtine je uporabnikom pomagati pri navigaciji po spletnem mestu. Uporabnikom pomaga razumeti, kje so na spletnem mestu. Prav tako pomaga iskalnikom razumeti hierarhijo povezav na spletni strani.

Iskalniki, kot je Google, so v rezultatih iskanja začeli prikazovati drobtine pod naslovom spletnega mesta. To vašemu spletnemu mestu omogoča večjo prepoznavnost rezultatov in poveča stopnjo klikov.

Navigacija z drobtinami v rezultatih iskanja

Po tem si poglejmo, kako dodati WordPress navigacijske povezave.

Dodajanje navigacije Breadcrumb z uporabo dodatka Breadcrumb NavXT

To je daleč najpreprostejši način za dodajanje navigacijskega krmarjenja na mestu WordPress. Je zelo prilagodljiv, enostaven za uporabo in ima več možnosti, ki si jih lahko zamislite. Poglejte, zakaj na WPBeginner uporabljamo Breadcrumb NavXT.

Prvo, kar morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik Breadcrumb NavXT. Po aktivaciji morate obiskati Nastavitve »Breadcrumb NavXT stran za konfiguracijo nastavitev vtičnika.

Stran z nastavitvami za vtičnik Breadcrumb NavXT

Privzete nastavitve bi morale delovati na večini spletnih mest. Vendar želite spremeniti prilagoditve nastavitev po potrebi.

Stran z nastavitvami je razdeljena na različne dele. Na zavihku splošnih nastavitev lahko določite, kako se vtičnik obnaša na vašem spletnem mestu.

Omogoča vam spreminjanje predloge za navigacijske povezave beadcrumb. Opazili boste tudi, da te predloge povezav v oznaki povezave uporabljajo parametre Schema.org.

Zavihek Vrste objav v nastavitvah vtičnika omogoča nastavitev povezav do objav, strani in poljubnih vrst objav po meri.

Izberete lahko, kako želite prikazati hierarhijo objav. Vtičnik bo privzeto uporabil naslov spletnega mesta > Kategorija > Naslov objave Kategorije lahko zamenjate z oznakami, datumi ali nadrejenim objav.

Kartice Taksonomije in avtorji imajo podobne predloge za vaše navigacijske povezave do drobtine.

Ne pozabite klikniti gumba za shranjevanje sprememb, da shranite spremembe.

Prikaz Breadcrumb NavXT na vašem spletnem mestu

Vtičnik zahteva, da uredite datoteke s temami. To kodo morate dodati v datoteko header.php teme ali teme otroške teme, kjer želite prikazati navigacijo po drobtini..

<?php if (function_exists (‘bcn_display’))
{
bcn_display ();
}?>

To je vse, kar lahko zdaj obiščete na svojem spletnem mestu in si ogledate povezave do navigacijskega droga na obisku katere koli objave ali strani.

Dodajanje navigacijskih povezav Breadcrumb z uporabo vtičnika Yoast SEO

Prvo, kar morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik Yoast SEO. Imamo popoln vodnik po korakih, kako namestiti in nastaviti Yoast SEO vtičnik za WordPress.

Po aktivaciji morate iti SEO »Napredno strani in preverite možnost »Omogoči drobtine«.

Nastavitve drobtine

Po potrditvi boste našli več možnosti, kako spremeniti prikaz drobtin na vašem spletnem mestu. Privzete nastavitve bi morale delovati za večino ljudi, vendar lahko spremenite vse, kar vam je všeč.

Ko končate, kliknite gumb shrani spremembe, da shranite svoje nastavitve.

Prikazovanje navigacije z kruhom Yoast na vašem spletnem mestu

Nekatere teme WordPressa že podpirajo Yoastine drobtine. Lahko obiščete vaše spletno mesto in kliknete posamezne objave in strani, da preverite, ali vaša tema prikazuje navigacijo med drobtinami na strani.

Če vaša tema ne prikaže samodejno navigacije po drobtini, boste morali v svojo WordPress temo dodati majhen delček kode.

To kodo preprosto dodajte v datoteko header.php teme ali teme otroške teme. Kodo postavite proti koncu datoteke.

<?php if (function_exists (‘yoast_breadcrumb’))
{yoast_breadcrumb (‘

‘,’

‘);} ?>

To je vse, kar lahko zdaj obiščete na svojem spletnem mestu in si ogledate navigacijo med drobtinami v akciji.

Upamo, da vam je ta članek pomagal prikazovati navigacijske povezave do drobtine v WordPressu. Morda boste želeli videti tudi naš seznam 24, ki morajo imeti vtičnike WordPress za poslovna spletna mesta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map