Kako skriti naslov za izbirne WordPress objave in strani

V naši objavi o tem, kako skriti naslove gradnikov, smo imeli zanimiv komentar, ki je predstavil rešitev za skrivanje naslovov na izbirnih posameznih objavah in straneh. Mislili smo, da bo morda koristno za nekatere ljudi. V tem članku vam bomo pokazali, kako skriti naslov za izbirno objavo in strani v programu WordPress. Pokazali vam bomo tudi, kako skriti naslov vseh WordPress objav in / ali strani.


Skrij naslove za izbirne objave in strani

Ali želite skriti naslove za izbirne objave in strani brez urejanja ene vrstice kode? Nato morate vse namestiti in aktivirati vtičnik Skrij naslov za WordPress. Po aktiviranju pojdite na zaslon za urejanje določene objave in strani. To lahko storite tako, da preprosto kliknete meni Objave ali Strani v skrbniku WordPressa in kliknete element, ki ga želite urediti. Na zaslonu za urejanje bo prikazano meta okno Skrij naslov takole:

Zaviralna objava ali naslov strani za enojne strani

Vse, kar morate storiti, je potrditi to polje in kliknite na posodobitev ali objavo gumba objave. To je to. Zdaj bo ta vtičnik skril naslov v posameznih pogledih strani. To pomeni, da bo naslov še vedno prikazan na vaši domači strani ali drugih arhivskih straneh, ne pa na pogledih ene same strani. Odprite objavo v pogledu enojne objave in preizkusite rezultat in se prepričajte, da je vse videti pravilno.

Ta rešitev je lahko zelo priročna, če ustvarjate preprosto ciljno stran in ne želite prikazati naslova.

Skrij naslove za vse WordPress objave in strani

Ne smemo si zamisliti razloga, zakaj bi kdo to storil, ampak poglejmo, kako skriti naslove za vse objave in strani v programu WordPress zaradi učenja. Če želite iz nekega razloga skriti naslov vseh objav in strani na posameznih straneh, lahko to dosežete z urejanjem teme. Načinov za to je malo.

Najlažja rešitev bi bila, da to kodo dodate v datoteko function.php teme teme WordPress.

funkcija wpb_hidetitle_class ($ razredi) {
če (is_single () || je_stranica ()):
$ class [] = ‘skrivalnica’;
vrnite razrede $;
endif;
vrnite razrede $;
}
add_filter (‘post_class’, ‘wpb_hidetitle_class’);

Ta filter preprosto doda dodaten razred .hidetitle v funkcijo post_class () samo, ko je prikazana ena objava ali stran. Vendar bo ta filter deloval le, če ima vaša WordPress tema podporo za razred. Če želite to narediti samo za objave in ne za strani, se samo znebite dela || is_page ().

Ko dodate to funkcijo, morate to pravilo css dodati v tabelo slogi teme.

.hidetitle .entry-title {
zaslon: noben;
}

V zgornjem CSS smo uporabili lastnost prikaza css za skrivanje objave in naslova strani. Vendar bo to pravilo CSS delovalo le, če vaša tema WordPress v naslovu objave ali strani uporablja vnos-naslov. Če želite izvedeti, kateri razred CSS vaša tema uporablja za naslove objav, preprosto odprite svojo objavo v brskalniku Google Chrome ali Mozilla Firefox in se z miško pomaknite do naslova objave. Z desno tipko miške kliknite in izberite Inspek Element. Vaš brskalnik se bo razdelil in prikazan bo vir strani, ki označuje izvorno kodo za naslov objave, kjer lahko vidite razred CSS, ki ga uporablja vaša tema.

Iskanje razreda CSS, uporabljenega za element

Predpostavimo, da vaša tema uporablja naslov članka kot razred CSS za naslove objav. Enostavno spremenite CSS tako:

.hidetitle .article-title {
zaslon: noben;
}

Razlog, zakaj pravimo, da je zgornja rešitev najpreprostejša, je ta, ker bo delovala za otroške teme priljubljenih tematskih okvirov, kot so Genesis in drugi. Prav tako bo delovalo v redu za samostojne teme WordPress.

Zdaj obe rešitvi, ki smo jih omenili zgoraj, skrivata naslov, vendar naslove še vedno nalagata. Torej z drugimi besedami, to skrivajo, ne pa odstranjujejo. Če ste oblikovalec teme ali nekdo, ki želi odstraniti objavo ali naslov strani iz svoje predloge, morate kodo_title odstraniti iz ustreznih tematskih datotek.

Če želite to storiti samo za oglede posameznih objav, boste to kodo verjetno našli v datoteki single.php. Če pa želite to storiti prek spletnega mesta, boste morali urejati datoteke, kot so index.php, archive.php, single.php in katero koli drugo datoteko, ki v bistvu vsebuje zanko. Če ste novi pri tem, boste potrebovali poskus in napako.

Če delate z enim od tematskih okvirov, se želite držati rešitve vtičnika ali rešitve post_class, ki smo vam jo pokazali.

Upamo, da vam je ta članek pomagal skriti naslov za določene WordPress objave in strani. Katere možne primere uporabe lahko vidite, kje želite skriti naslove objav ali strani v posameznih pogledih? Sporočite nam tako, da pustite komentar spodaj.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map