Kako varnostno kopirati in obnoviti spletno mesto WordPress z UpdraftPlus

Varnostne kopije so prvi sloj varnosti za katero koli spletno mesto WordPress. Poleg avtomatiziranih varnostnih kopij morate imeti tudi enostaven način za obnovitev varnostne kopije, če je potrebno. V tem članku vam bomo pokazali, kako enostavno varnostno kopirati in obnoviti svoje WordPress spletno mesto z UpdraftPlus.


UpdraftPlus

Zakaj potrebujete varnostno kopijo & Obnovite rešitev za WordPress?

Raziskave kažejo, da izguba podatkov in izpadi podatkov vsako leto stanejo 1,7 bilijona dolarjev globalnemu gospodarstvu.

Vsa spletna mesta na internetu so izpostavljena izgubi podatkov in varnostnim grožnjam. Kot lastnik spletnega mesta je to nekaj pogostih primerov, ko lahko izgubite svoje podatke:

  • Vaše spletno mesto se lahko zlomi, hekerji pa lahko uničijo vaše podatke.
  • Vaš ponudnik gostovanja lahko izgubi vaše podatke
  • Gostitelj si pridržuje pravico, da ukine vaš račun in izbriše vse vaše podatke.

Obstaja veliko drugih scenarijev, pri katerih bi lahko izgubili spletno mesto in vse dragocene podatke, ustvarjene z leti.

Najboljši način za zaščito pred temi grožnjami je redno varnostno kopiranje spletnega mesta WordPress.

WordPress ne prihaja z vgrajeno varnostno kopijo. Vendar pa obstaja več odličnih rezervnih vtičnikov WordPress, ki vam omogočajo samodejno varnostno kopiranje in obnovitev spletnega mesta WordPress.

UpdraftPlus je eden najboljših rezervnih vtičnikov WordPress. Omogoča vam nastavitev samodejnih razporedov za varnostno kopiranje. Prav tako vam bo pomagal obnoviti vaše WordPress spletno mesto v primeru, da se zgodi kaj slabega.

Po tem si poglejmo, kako preprosto varnostno kopirati in obnoviti spletno mesto WordPress z UpdraftPlus.

Ustvarjanje varnostne kopije WordPress z UpdraftPlus

Prvo, kar morate storiti, je namestiti in aktivirati vtičnik UpdraftPlus. Za več podrobnosti glejte naš korak za korakom navodila za namestitev vtičnika WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Nastavitve »Varnostne kopije UpdraftPlus stran za konfiguracijo nastavitev vtičnika.

Stran z nastavitvami UpdraftPlus

Zdaj morate klikniti na zavihek z nastavitvami.

Tu boste nastavili samodejni razpored varnostnih kopij in oddaljeno lokacijo za shranjevanje varnostnih kopij.

Nastavitve UpdraftPlus

Najprej morate izbrati rezervni razpored datotek. Datoteke vključujejo vaše WordPress teme, vtičnike, slike in druge datoteke.

Po tem morate izbrati razpored za varnostno kopiranje za svojo bazo podatkov WordPress. WordPress je programska oprema, ki jo poganja baza podatkov. Vse vaše objave in strani, komentarji, nastavitve spletnega mesta so shranjene v bazi podatkov.

Vaš rezervni razpored mora temeljiti na tem, kako pogosto na spletno mesto dodajate novo vsebino.

Če na primer dodate dve objavi na spletnem dnevniku vsak teden, lahko izberete dvotedensko varnostno kopijo datotek in tedensko varnostno kopijo baze podatkov.

Nato morate izbrati, kam želite shraniti varnostne kopije.

Slabo je shraniti varnostne kopije na isto mesto kot vaše spletno mesto. Če izgubite spletno mesto, boste izgubili tudi dostop do varnostnih datotek.

Zato morate izbrati storitev oddaljenega shranjevanja v oblaku za shranjevanje varnostnih kopij.

UpdraftPlus vam omogoča, da varnostne kopije shranite v več storitev za shranjevanje v oblaku, vključno z Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive in vsemi drugimi. Prav tako lahko varnostne kopije pošljete na e-poštni naslov.

Preprosto kliknite na oddaljeno storitev, da jo izberete, in spodaj boste videli navodila za nastavitev.

Zaradi te vadbe vam bomo pokazali, kako uporabljati Dropbox kot storitev oddaljenega shranjevanja varnostnih kopij z UpdraftPlus.

Šli bomo naprej in kliknite na Dropbox, da ga izberemo, nato pa se pomaknemo navzdol na dno strani in kliknemo gumb za shranjevanje sprememb..

UpdraftPlus bo shranil vaše nastavitve. Kljub temu pa morate UpdraftPlusu še vedno omogočiti dostop do vašega računa Dropbox.

Pomaknite se navzdol do navodil za nastavitev oddaljenega pomnilnika in kliknite povezavo poleg možnosti »Potrdi z Dropboxom«.

Nastavitev Dropboxa kot storitve oddaljenega shranjevanja za varnostne kopije

Povezava vas bo pripeljala do spletnega mesta Dropbox, kjer se boste morali prijaviti z e-poštnim sporočilom in geslom Dropbox.

Po prijavi boste vprašani, ali želite dovoliti UpdraftPlus dostop do vašega računa Dropbox.

Dovoli UpdraftPlus dostop do Dropboxa

UpdraftPlus bo imel dovoljenje samo za dostop do lastne mape v mapi »Aplikacije« UpdraftPlus ». Za nadaljevanje kliknite gumb »Dovoli«.

Preusmerjeni boste na spletno mesto UpdraftPlus, kjer morate za dokončanje namestitve klikniti gumb »Dokončana namestitev«..

Dokončana namestitev

Zdaj se boste vrnili na vaše WordPress spletno mesto in znova boste videli stran z nastavitvami UpdraftPlus. Pomaknite se navzdol do dna strani in kliknite gumb Shrani spremembe.

Zdaj imate nastavljen razpored varnostnih kopij in oddaljeno lokacijo za shranjevanje varnostnih kopij.

Ustvarjanje ročnih varnostnih kopij WordPress z UpdraftPlus

UpdraftPlus lahko samodejno ustvari varnostne kopije glede na predhodni izbrani urnik. Vendar lahko ročno ustvarite varnostne kopije kadar koli želite.

Najprej morate obiskati Nastavitve »Varnostne kopije UpdraftPlus in kliknite gumb ‘Backup Now’.

Ustvarjanje ročne varnostne kopije z UpdraftPlus

Prišlo bo do pojavnega okna z možnostmi za izbiro varnostnih kopij datotek / baz podatkov in ali želite varnostno kopijo poslati v oddaljeno shrambo. (poglejte, katere datoteke WordPress morate varnostno kopirati?)

Ročno varnostno kopiranje

Za nadaljevanje kliknite gumb »Backup Now«.

UpdraftPlus bo zdaj začel ustvarjati varnostno kopijo datotek in baze podatkov. Napredek boste lahko videli na strani z nastavitvami.

Napredek varnostne kopije

Postopek lahko traja nekaj časa, odvisno od velikosti vašega spletnega mesta.

UpdraftPlus bo začel nalagati tudi varnostne kopije datotek na oddaljeno mesto.

Obnovitev varnostne kopije WordPress z UpdraftPlus

Ustvarjanje varnostnih kopij je enostavno, toda pravi uporabni del varnostnih kopij je možnost, da jih obnovite z enako lahkoto.

UpdraftPlus olajša obnovitev spletnega mesta WordPress iz varnostne kopije.

Če je bilo vaše spletno mesto WordPress zlomljeno ali želite začeti sveže, najprej morate izbrisati vse in znova namestiti WordPress.

Nato boste morali ponovno namestiti in aktivirati vtičnik UpdraftPlus na svežem spletnem mestu WordPress.

Po aktivaciji morate obiskati Nastavitve »Varnostne kopije UpdraftPlus strani in kliknite na gumb Obnovi.

Tako boste prišli na stran za varnostno kopiranje. UpdraftPlus bo skeniral vaš strežnik in ugotovil, ali lahko na vašem spletnem mestu najde obstoječo varnostno kopijo v / wp-content / updraft / mapi.

Ker pa ste izbrisali vse s svojega spletnega mesta, ne bo mogel najti varnostnih kopij datotek.

Če ste varnostne datoteke shranili v računalnik, lahko kliknete povezavo »Naloži varnostne kopije datotek«, da jih ročno naložite in obnovite.

Ročno prenesite varnostne kopije

UpdraftPlus lahko povežete tudi z oddaljeno lokacijo (Dropbox, Google Drive itd.). Tako bo UpdraftPlus lahko skeniral oddaljeno lokacijo in uporabil predhodno shranjene varnostne kopije.

Kliknite jeziček Nastavitve in nato izberite oddaljeno lokacijo, ki ste jo prej uporabljali za shranjevanje varnostnih kopij.

Ponovno povežite lokacijo za oddaljeno shranjevanje

Sledite navodilom za preverjanje pristnosti spletnega mesta s storitvijo oddaljenega shranjevanja.

Na dnu strani ne pozabite klikniti gumba »Shrani spremembe«, da obnovite nastavitve.

Zdaj se lahko vrnete nazaj na zavihek »Obstoječe varnostne kopije« in kliknete povezavo »Rescan oddaljena lokacija«.

Oddaljene varnostne kopije

UpdraftPlus bo zdaj poiskal varnostne kopije na oddaljenem mestu za shranjevanje in jih prikazal spodaj.

Zdaj lahko kliknete gumb za obnovitev poleg varnostne kopije.

UpdraftPlus vas bo zdaj vprašal, kaj želite obnoviti. Izbrati morate vse možnosti in nato klikniti gumb »Obnovi«.

Možnosti obnovitve

UpdraftPlus bo zdaj dobil vaše varnostne datoteke z oddaljenega mesta in začel obnavljati vaše spletno mesto iz varnostne kopije.

Naš pregled UpdraftPlus

UpdraftPlus je močan rezervni vtičnik za WordPress in odlična možnost za samostojne uporabnike, ki si želijo prilagodljivosti pri izbiri razporeda varnostnih kopij in oddaljene lokacije za shranjevanje.

Ker je UpdraftPlus brezplačen, je to priljubljena izbira med uporabniki. Vendar lahko nadgradite na UpdraftPlus Premium za dostop do premijskih dodatkov, kot so spletna stran Migrator, UpdraftVault, prednostna podpora in več možnosti. Možnost premije stane 70 dolarjev na leto.

Vendar kot večina rezervnih vtičnikov WordPress, UpdraftPlus nima možnosti, da bi naredil varnostne kopije spletnega mesta v realnem času..

Če želite varnostno kopiranje v realnem času, neomejeno shranjevanje in ne želite plačevati storitev shranjevanja drugih proizvajalcev, kot je Dropbox, priporočamo, da namesto tega uporabite VaultPress. To uporabljamo pri WPBeginnerju.

Slaba stran VaultPressa je strošek. Načrt za varnostno kopiranje v realnem času za eno spletno mesto stane 165 dolarjev na leto, kar je več kot dvakratna premija UpdraftPlus, ki vam omogoča dostop do dveh mest in očitno neprimerljiv z brezplačno različico.

Končne misli

Varnostne kopije vam omogočajo, da obnovite spletno mesto v sili. Vendar pa ne morejo zaščititi vaše spletne strani pred običajnimi grožnjami varnosti, kot so taksist, zlonamerna programska oprema, vstavljanje kode itd.

Na WPBeginner uporabljamo Sucuri za zaščito našega spletnega mesta (poglejte, kako nam je Sucuri pomagal blokirati 450.000 napadov WordPressa).

Zagotoviti morate, da je vaše spletno mesto WordPress varno. Če želite okrepiti varnost WordPress-a, upoštevajte navodila v našem vrhunskem varnostnem priročniku za WordPress.

To je vse, upamo, da vam je ta članek pomagal enostavno narediti varnostno kopijo in obnoviti WordPress spletna mesta z UpdraftPlus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me